به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گرگان؛ معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان در این بازدید گفت: کهنترین غارهای شناختهشده استان در شهرستان گالیکش وجود دارد.
حمید عمرانی افزود: در شهرستان گالیکش تاکنون 35 غار شناساییشده است.
به گفته معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان برخی از این غارها بر اساس بررسیهای انجامشده سکونتگاه انسانهای اولیه در استان گلستان بوده است.
عمرانی مهمترین غارهای باستانی این منطقه را ' چفت، ثم و دخمه بیان کرد و گفت: برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که این غارها با بیش از 80 هزار سال قبل سکونتگاه انسانهای اولیه بوده است.
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از غارهای شناساییشده این منطقه در فهرست آثار ملی قرار گرفتند.
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان افزود: نسل اینگونه حیوانات در این منطقه منقرضشده است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری در این منطقه گفت: در صورت برنامهریزی میتوان از ظرفیتهای این مکانهای باستانی نظیر غارها در جهت جذب گردشگر استفاده کرد.
گفتنی است در این بازدید مدیر کل و معاون میراث فرهنگی استان گلستان به همراه مشاورین، فرماندار گالیکش، بخشدار مرکزی گالیکش و برخی از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای دهستان نیلکوه حضور داشتند.
غار کیارام یک، با مختصات طول جغرافیایی 47 – 55 و عرض جغرافیایی 17 - 37 و غار کیارام دو، با مختصات طول جغرافیایی 47 – 55 و عرض جغرافیایی 14 - 37 در فاصلهای کمتر از یک کیلومتر با روستای پادلدل قرارگرفتهاند.
غار کیارام با مشخصات 'اثر تاریخی غار وسط دلدل' در 6 کیلومتری ضلع شرقی روستای فرنگ در سال 79 به شماره 2722 و با قدمت پارینهسنگی میانه و عصر آهن و اسلامی در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
مجموعه غارهای تاریخی دهستان نیلکوه از بخش مرکزی گالیکش بانام غارهای دره چفت، لاک چی فرنگ و غار پادلدل (وسط دلدل) به نام کیارام در فاصله 35 کیلومتری از مرکز این شهرستان قرار دارد.
قدیمیترین غار مسکونی شمال کشور در فهرست آثار ملی به نام وسط دلدل (کیارام) ثبتشده که در فاصله 800 متری از روستای پادلدل و 7 کیلومتری از روستای کیارام قرار دارد اما بانام کیارام شناخته میشود.
انتهای پیام/ع