به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ فرانسه در سالهای گذشته در جنگ تحمیلی ایران و عراق، کمکهای بسیاری را در زمینه حمایت و ارسال تجهیزات به عراق داشته است و اگر کمکهای این کشور نبود، عراق توانایی مقابله با ایران و رزمندگان ایرانی را نداشت.
شایان ذکر است؛ فرانسه دومين صادركننده تسليحات به عراق بود که در طی 8 سال جنگ تحمیلی ایران به عراق کمک کرده است و عراق توانست از طریق تجهیزاتی که فرانسه برایش ارسال کرده بود، ساکنان غیرنظامی را مورد هدف قرار داد.
پس از گذشت حدود 3 دهه از پایان جنگ تحمیلی هنوز کسانی هستند که از سلاحهای شیمیایی ارسالی فرانسه به عراق رنج میبرند و هیچ ارگان و نهاد بینالمللی این واقعه را ظلم نخوانده است.
چندی پیش عربستان حمله و تجاوزی را نسبت به یمن آغاز کرد و زنان، کودکان و سالخوردگان را مورد هدف قرار داد و مناطق غیر نظامی را بمباران کرد.
عربستان حمله به یمن را تحت عناوین مختلف توجیه میکند و هرگز در رسانههای غربی حرفی از تجاوز عربستان در میان نیست.
فرانسه بار دیگر با خوی تجاوزگرایانه، خصلت خود را به رخ جهانیان کشید، زیرا این کشور در پی هر جنگی که در منطقه ما اتفاق میافتد، به یاری کشور مخالف ایران میپردازد.
ایران همواره از مردم مظلوم منطقه حمایت کرده و البته از مردم مظلوم یمن که مورد ظلم قرار گرفتهاند، حمایتی داشته است، از این رو فرانسه فضا را مناسب دید تا در این جنگ دخالت کند تا بتواند غنائمی از این جنگ به دست آورد.
فرانسه بار دیگر با ارسال سلاح برای تقویت نیروهای عربستانی، خوی جنایتکارانه خود را نشان داد.
* کمک فرانسه به عربستان در جهت تجاوز به یمن
وزیر امور خارجه فرانسه در سفر به ریاض از آمادگی پاریس برای کمک به عربستان برای آنچه که آن را حل بحران یمن نامید، خبر داد. حملات عربستان به یمن به بهانه حمایت از رئیس جمهور مستعفی این کشور وارد سومین هفته خود شده و در این میان کشورهای غربی که داعیه حمایت از حقوق بشر را دارند بجای دفاع از مردم یمن به حمایت از عربستان سعودی مشغول هستند.
فرانسه در طول تاریخ نشان داده که حمایت از جنایتکاران را به حمایت از مردم مظلوم کشورهای مختلف ترجیح میدهد و کمکهای ضد بشر خود را به کشورهای خونخواه ارسال میکند.
*ائتلاف علیه یمن به فرماندهی عربستان سعودی
تجاوزات ائتلاف علیه یمن به فرماندهی عربستان سعودی و بمباران زیرساختها و تاسیسات مهم یمن با هدف بازگرداندن قدرت به رئیسجمهور مستعفی این کشور، در میان سکوت شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه دارد.
تجاوزات ائتلاف متجاوز سعودی با مشارکت 10 کشور از ششم فرودینماه به دستور پادشاه عربستان آغاز شده است.
بر اساس آمار به دستآمده، طی این مدت حدود هزار نفر از مردم بیگناه یمنی در تجاوزات سعودی جان خود را از دست دادند و بسیاری از زیرساختهای این کشور نابود شده است.
در تجاوز عربستان به یمن بسیاری کودکان، زنان و سالخوردگان از طریق بمبارانهای این کشور کشته شدند. و همچنین سازمان ملل و بویژه شورای امنیت در این مورد سکوت کرده است البته جای تعجب نیست زیرا هموراه از برخورد با کشورهای جنایتکار در این موارد جلوگیری میکند.
برخی از نویسندگان غرب، خود به کمکهای فرانسه در جنگ تحمیلی به عراق اعتراف کردهاند و شاید سالهای آینده در رابطه با کمکهای فرانسه به عربستان متنهایی نوشته شود و پشت پرده کمکهای آنها را بگشاید.
آلن فريدمن نويسنده و محقق امريكايی میگوید: «امريكا به پيشنهاد ويليام كيسی (رئيس وقت سيا)، تحويل بمبهای خوشهای به عراق را در اولويت قرار داد، زيرا اين سلاح را مناسبترين و كارآمدترين سلاح برای در هم شكستن امواج انسانی مدافعان ايرانی میدانست.
به اعتقاد او اين بمبها میتوانست به يك قدرت تصاعدی واقعی و مؤثر عليه قوای ايرانی تبديل شود. در واقع اين بمبها از لحاظ تكنيكی جزء سلاحهای متعارف محسوب میشوند اما در ميدان نبرد همانند سلاحهای نامتعارفی چون سلاحهای شيميايی ميتوانند موجب كشتار وسيعی شوند.
چنانچه اين بمبها درست عمل كنند میتوانند در وسعتی به اندازه 10 برابر زمين فوتبال هر كسی را كشته يا مجروح كنند.
عملاً اين بمبها چرخ گوشتهای هوايی هستند و هر چيزی را در سر راه خود خرد میكنند»
جنگ ايران و عراق يكی از پيچيدهترين جنگهای جهان و منطقه بود و ما اكنون در شرايطی قرار گرفتهايم كه لحظه به لحظه اسرار و ناگفتههايی از اين جنگ منتشر میشود. بخشی از حقيقت، درون جنگ ماست و بخشی ديگر آن در دست 26 كشوری است كه چرخهای ماشين جنگی عراق را روغن میِزدند.
* فرانسه و فروش جنگندههای ميراژ
كنت تيرمن محقق و نويسنده امريكايی میگوید:
«در ژانويه 1981، تحويل 60 فروند ميراژ1F مجهز به موشك كه ابتدا از سوی والری ژيسكاردستن معلق شده بود آغاز گشت. در ژوئيه همان سال فرانسه بنی صدر و مسعود رجوی را به عنوان پناهنده سياسی پذيرفت. رجوی، پاريس را به ستاد اپوزيسيون ايران تبديل كرد. به دنبال خروج ديپلماتهای فرانسه از تهران در سال 1982 فرانسه اقدام به تحويل 5 فروند هواپيمای سوپر اتاندارد مجهز به موشكهای اگزوست به عراق كرد.»
آلن فريدمن:
«تحويل سلاح تقريباً به صورت روزمره ادامه داشت . يكي از پايگاههای ناتو كه در مركز فرانسه احداث شده بود به صورت مركز بارگيری آنتونوفهای نيروی هوايی عراق در آمد. اين هواپيماها روزانه به اين فرودگاه میآمدند و موشكهای ساخت فرانسه، بمبهای خوشهای، فيوز و تجهيزات رادار را با خود به عراق میبردند.
سازمانهای اطلاعاتی فرانسه در سال 1986 بر آورد كردند كه اگر سه هفته از ارسال كمك به عراق خودداری كند، آن كشور شكست خواهد خورد»
* خمپارههای دو زمانه فرانسه
كنت تيرمن محقق و نويسنده امريكايی میگوید:
معامله 6/1 ميليارد دلاری طرح ولكان يكی از شيرينترين معاملات فرانسه با عراق بود. 83 توپی كه موضوع قرارداد ولكان بود برای طيف وسيعی از مقاطعه كاران تسليحاتی فرانسه درآمد توليد میكرد.
درهمين راستا عراق از شركت فرانسوی TRT يك فيوز فوقالعاده پيشرفته و پيچيده خريد كه با نصب آن بر روی دماغه خمپاره ، موجب میشد تا خمپاره درست قبل از رسيدن به زمين منفجر شود. يكي از افراد ارتش فرانسه كه خمپاره اندازهای عراقی را در بيابانهای بصره آموزش میداد میگويد:«با يك بار آتش آنها ايرانیها را تا فاصله يك كيلومتری درو میكردند. همين سلاح بود كه جلوی امواج انسانی ايران را گرفت؛ درست مانند نبرد «وردن» در جنگ جهانی اول، آنها مدام آتش میكردند و ايرانیها واقعا قتل عام میشدند.»
* فرانسه و اعطای يك بمب اتمی به عراق
وفيق السامرايی مسئول اسبق بخش ايران در استخبارات عراق:
«كمكهای خارجی فرانسه به عراق به جايی رسيد كه فرستاده آنها به بغداد آمد وبا وزير دفاع وقت،عدنان خير الله ملاقات نمود و به او گفت: «فرانسه به طور جدي زمينه اعطای يك بمب اتمی به عراق را بررسي مي نمايد. میتوان برای مجبور كردن ايران به توقف جنگ اين بمب را به هدف مشخصی پرتاب كرد.»
من تا سال 1984 نسخهای از اين گزارش را كه با امضای وزير دفاع برای صدام ارسال شده بود، در يك صندوق ويژه نگهداری میكردم.»
* بیشترین میزان كمك نظامى به عراق در طول جنگ تحمیلى از آن فرانسوىها است
بیشترین میزان كمك نظامى به عراق در طول جنگ تحمیلى از آن فرانسوىها است كه در مقایسه با سایر كشورهاى غربى بیشترین تسلیحات مورد نیاز عراق را به این كشور ارسال كردند. فرانسوىها منابع استراتژیك و توانایىهاى مالى لازم را براى تقویت عراق در اختیار داشتند و به همین دلیل از شهریور سال 1359 - 1980 فروش تسلیحات نظامى فرانسه به عراق به 5/6 میلیارد دلار رسید و 4/7 میلیارد دلار نیز در قالب قراردادهاى بازرگانى و غیرنظامى میان دو كشور منعقد شد كه دست كم هفت میلیارد دلار از مجموع این معاملات به صورت وام و اعتبارات بود. در سال 1982 میلادى، 40 درصد از صادرات تسلیحاتى فرانسه به عراق ارسال مىشد؛ میراژ اف- 1، موشكهاى هوا به هواى مجیك - 1، موشك هاى اگزوست 39-AM و پس از آن هواپیماهاى سوپر استاندارد علاوه بر تقویت قدرت هوایى عراق، این كشور را براى حمله به نفت كشها و پایانههاى نفتى ایران از موقعیت برترى برخوردار مىكرد. همچنین عراقىها یك قرارداد 6/5 میلیارد دلارى تحت عنوان «پروژه فاو» با سه شركت خصوصى فرانسوى به امضا رساندند.
عراقىها پیش بینى كرده بودند كه طى سه مرحله از ساخت هواپیما و صنعت فضایى برخوردار خواهند شد و به جاى اعمال تغییر و ارایه خدمات به میراژهاى اف - 1 در فرانسه، در كشور خود به این كار اقدام كنند.
همچنین، عراقىها امیدوار بودند كه با احداث كارخانه هواپیماسازى «سعد 25» و با انتقال فناورى جدید و هواپیماى آموزشى آلفا جت ،134 محصول مشترك آلمان و فرانسه را تولید كنند. عراق در مرحله پایانى مىتوانست هواپیماى میراژ 2000 را به عنوان بمب افكنى جدید كه در ارتفاع پایین پرواز مىكرد و دستگاه رادار آن مى توانست دفاع هوایى را گمراه كند، تولید كند. افزون بر این، فرانسوىها در ساخت راكتور اتمى و فراهم كردن زمینه دستیابى عراق به سلاح اتمى نقش برجستهاى داشتند.
یكى از فرودگاههاى پیشین ناتو در فرانسه محل بارگیرى هواپیماهاى نیروى هوایى عراق بود و این هواپیماهاى غول پیكر بارى، هر روز به این فرودگاه مىآمدند و موشكهاى ساخت فرانسه، بمبهاى خوشهاى، فیوز، تجهیزات رادارى و الكترونیكى هواپیماها را با خود به عراق مىبردند. محمولههاى تسلیحاتى فرانسه به عراق آن قدر زیاد بود كه تقریبا از اواسط سال 1986 حتى هواپیماهاى غیرنظامى خطوط هوایى بغداد - پاریس نیز به حمل جنگ افزار مىپرداختند.
بنا به گزارشهاى منتشر شده در آن مقطع زمانى، فرانسه نخستین جنگنده بمب افكن میراژ خود را بلافاصله پس از آزادى گروگانهاى امریكایى از ایران (در بهمن 1359 - 1980 ) به عراق فرستاد. كمى بعد، چهار فروند میراژ فرانسوى با هدایت خلبانان نیروى هوایى فرانسه وارد قبرس شدند و از آنجا توسط خلبانان عراقى به عراق منتقل شدند. پس از آن هم به تدریج میراژهاى فرانسوى در پى سفارش عراق به این كشور تحویل داده شدند. همچنین13 دستگاه موشك انداز متحرك، علاوه بر سكوهاى ثابت به عراق تحویل داده شدند. بازسازى رآكتور هسته اى ازیراك، كه در سال 1981 به دست اسراییلىها منهدم شده بود، از جمله كمكهایى بود كه «لكود شسول» وزیر خارجه وقت فرانسه در دیدار ژانویه 1983 به طارق عزیز، قول آن را داد.
* فرانسه دومين صادركننده تسليحات به عراق در طی جنگ تحمیلی
فرانسه دومين صادركننده تسليحات به عراق بود. عراقیها برای نخستينبار با كمك هواپيماهای فرانسوی سوپراتاندارد توانستند ضمن حمله به جزيره خارك، نفتكشهای حامل نفت ايران را مورد حمله قرار دهند. كمكهای فرانسویها به عراق به قدری افزايش يافت كه يكي از فرودگاههای ناتو در فرانسه مركز بارگيری هواپيماهای نيروی هوايی عراق شد؛ محمولههای تسليحاتی فرانسه به عراق آن قدر زياد شد كه تقريباً از اواسط سال1986، حتی هواپيماهای غيرنظامی خطوط هوايی بغداد - پاريس نيز به حمل جنگ افزارها میپرداختند.
از سوي ديگر، موضعگيری فرانسه در مقاطع حساس جنگ چون فتح خرمشهر و فتح فاو نسبت به ايران شديدتر شد، تا آنجا كه در سالهای 65 و66، در روابط سياسی دوكشور مشكلات زيادی ايجاد شد و در نهايت، رابطه دو كشور در تيرماه1366 قطع گرديد، در همين زمان، فرانسه يك وام 5 ميليارد دلاری در اختيار عراق قرار داد و به اين ترتيب، به بزرگترين شريك اروپايی عراق تبديل شد.
بنابراين، ملاحظه میشود كه فرانسه در كنار امريكا، شوروی و انگلستان، يكی از عمدهترين صادركنندگان تسليحات به عراق و تقويت كننده توان نظامی و از حاميان اصلی آن كشور، در صحنه سياسی بود كه توانست از اين طريق به منافع فراوانی دست يابد. طبق گزارش مجله نيوزويك چاپ امريكا، فرانسه در طول جنگ حدود6/16 ميليارد دلار سلاحهای پيشرفته، از جمله هواپيماهای ميراژ، سوپراتاندارد موشكهای اگزوست و غيره به عراق فروخت. اين سلاحها از پيشرفتهترين سلاحهای موجود در جهان بودند و در افزايش توان نظامی عراق بسيار اثر داشتند.
"محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به جنگ تحمیلی و مقاومت هشت ساله مردم ایران در برابر حملات خارجی اظهارداشت: عراق در جنگ تحمیلی علیه ما از سلاح شیمیایی استفاده کرد ولی هرگز مردم و نظام جمهوری اسلامی علیه سربازان عراقی که در چنگال یک رژیم متجاوز که مجبور به جنگ با ایران شدند از سلاح شیمیایی استفاده نکردند در صورتی که توان استفاده از آن را داشتند.
وی تصریح کرد: ما به دنبال ساخت سلاح هستهای نیستیم اما غربی ها برای مقابله با ایران ، هراس افکنی، ترویج سیاستهای ظالمانه و سرکوبگرایانه در پوشش ایران هراسی را دنبال می کنند و ما دروغهای آنها را ثابت خواهیم کرد.
* فرانسه با حمایت نظامی از عربستان به دنبال کسب منفعت مادیمحمد علیبک در گفتگو با خبرنگار
سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ در رابطه با قیاس کمکهای فرانسه در جنگ تحمیلی ایران و عراق به عراق و
در حال حاضر به عربستان اظهار داشت: این حمایتها در راستای سیاست کلی کشورهای غربی است، و در زمانی که احساس کنند مردم می خواهند در کشورشان تصمیمگیری کنند قاعدتا به دنبال این هستند که منافعی برای خودشان و دوستانشان ایجاد کنند. این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه عربستان ارتباطات قوی با فرانسه دارد، گفت: درحال حاضر قرارداد خرید سلاحهای خیلی متعددی با عربستان داشته است، البته فرانسه میخواهد منفعتهای مادی خودش را با فروش سلاح به عربستان ببرد و هم حمایت میکند از کشوری که علیه خواستههای مردم اقدام میکند.
*کشورهای غربی با هرگونه تصمیمگیری از طرف مردم مخالف هستند
علیبک با بیان اینکه در حال حاضر عربستان آن چیزی که خودش میخواهد را به مردم یمن تحمیل کند، انجام میدهد، تصریح کرد: شباهتهایی بین کمکهای فرانسه در زمان جنگ تحمیلی ایران به عراق و اکنون کمکهای فرانسه به عربستان وجود دارد.
وی در ادامه افزود: فرانسه، صدام را بر علیه ما که میخواستیم به عنوان یک کشور مستقل، تصمیم بگیریم تحریک کرد تا علیه ما حمله کند و الان نیز عربستان چون علیه مردم یمن اقدام میکند است، حمایت میکند.
این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در سیاست کلی کشورهای غربی جای تعجب نیست و آنها همواره تحریک میکنند، افزود: آنها با هرگونه تصمیمگیری از طرف مردم مخالف هستند.
علیبک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فرانسه به کشوری کمک میکند که در مقابل ایران قرار دارد؟ اظهار داشت: به این صورت کلی نمیتوان گفت زیرا در جاهای دیگر هم که ارتباطی با ایران نداشته، حمایت خود را انجام داده است.
وی در پایان تاکید کرد: آنها در بحث لیبی هم کارشکنی کردند، آنها در حقیقت با تصمیمگیری مردم مشکل دارند و میخواهند از طریق نفوذشان به بهرهبرداری برسند.
گزارش: سمانه عیوضی
انتهای پیام/