دانشمندان در چند دهه اخیر که به جستجو و رصد در سیارات فرا خورشیدی پرداخته‌اند موفق به کشف بخار آب در اطراف یکی از این سیارات شدند.

جین جشمیدی کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: در منظومه شمسی از 8 سیاره و چند شبه سیاره سیارک قمرها دنباله‌دارها و... تشکیل شده است و در رصدهایی که در چند سال اخیر انجام شده جایی غیر از زمین را پیدا نکردند که همانند زمین قابل حیات و سکونت باشد. 

وی افزود: در رصدهای متداولی که انجام شده تنها دانشمندان موفق شدند درصد خیلی کمی از ملکول را در مریخ کشف کنند، همین امر هم موجب شد ستاره شناسان بیش از پیش و با امید بیشتر در جستجوی حیات غیرزمینی باشند. 

جمشیدی اظهار داشت: رصدگران جهت یافتن حیات اغلب سراغ سیاراتی می‌روند که خارج از منظمومه شمسی به دور ستاره‌ای غیر از خورشید و در واقع به دور ستاره مادر خود می‌چرخند.

وی یکی دیگر از دلایل رصد سیارات فرد خورشیدی را به این منظور دانست که بتوانند به چگونگی شکل‌گیری منظومه شمسی را حدس بزنند و تصریح کرد: مهمترین علت یافتن سیاره‌ای قابل سکونت است تا اثر روزی زمین غیرقابل سکونت باشد بتوان در آن زندگی کرد. 

جمشیدی در این خصوص اظهار داشت: احتمالا خورشید تا یک میلیارد سال دیگر درخششی بسیار زیاد خواهد داشت که همین دلیل موجب از بین رفتن حیات بر روی سطح زمین می‌شود. 

وی یادآور شد: منظور از سیارات فراخورشیدی سیاراتی است که به دور ستاره‌ای مشخص در حال چرخش هستند و معروف‌ترین آنها سیاره‌ای با نام 480 MWC می‌باشد. 

جمشیدی علت پراهمیت بودن آن را کشف بخار آب در جو سیاره مذکور اعلام کرد. 

وی خاطر نشان کرد: درحال حاضر بزرگترین تلسکوپی که در خارج از جو زمین وجود دارد، تلسکوپ‌ هابل است و با ورود تلسکوپ‌های بزرگ بعدی در عرصه فضا تعداد سیارات فرا خورشیدی که رصد خواهند شد افزایش خواهند یافت.




انتهای پیام/ 

برچسب ها: بخار ، سیاره ، خورشید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار