نادر زارع تالی در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز گفت: اولین آبیاری مزرعه گندم که به نام خاک آب نامیده می شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است به منظور بالا بردن درصد سبز مزرعه و یکنواختی آن آب باید در فاروها به ملایمت جریان داشته باشد و تا سیاه شدن پشته ها (آبیاری کامل سطح مزرعه) و جذب آب به وسیله خاک که حدود ۲۴ - ۲۰ساعت طول می کشد، ادامه یابد.
وی تصریح کرد: دو نوبت آبیاری در پاییز و بقیه در بهار و اوایل تابستان است.
زارع تالی ادمه داد: مقدار آب لازم برای گندم از ابتدای كاشت تا هنگام برداشت 8-4 هزار مترمكعب در هكتار است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: گندم نباید بیش از 5 الی 6 روز بدون آب در زمین بماند، چرا که خطر حمله مورچه ها و نیز در صورت وجود کمی رطوبت خطر پوسیده شدن دانه آنها را تهدید می کند.
وی افزود: روش آبیاری تحت فشار(بارانی) که به منظور هرچه بیشتر بازدهی رایج شده است، مناسب ترین روش آبیاری مزارع گندم است.
زارع تالی تاکید کرد: از جوانه زدن تا به سنبله رفتن ديگر احتياجی به آبياری نيست، مگر در شرايط استثنايی، زيرا در اين دوره تبخير و تعرق كم بوده و در عين حال مصادف با زمانی است كه حداكثر بارندگی طبيعی صورت مي گيرد.
انتهای پیام/س