استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: شستشوی موی سر با سدر باعث تمیزی و تقویت رشد مو شده و هنوز هم به همین منظور از آن استفاده می‌شود؛ به طوری که بسیاری از صنایع آرایشی از عصاره برگ آن انواع شامپوها را تهیه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز سعیده علیزادهافزود: برگ و میوه سدر خواص دارویی دارند.

وی تصریح کرد: سرخ‌ کرده و بو داده میوه سدر بسیار قابض و برای اسهال و زخم‌های روده و تب مفید است.

علیزاده ادامه داد: برگ سدر خاصیت ضد میکروب و ضد قارچ دارد به همین دلیل از آن برای درمان انگل‌های موضعی (پوستی) استفاده می‌شود.

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: میوه گیاه به صورت سفت، گوشتدار، کروی و به اندازه گیلاس یا بزرگتر از آن است، این میوه‌ها که زردرنگ و خوراکی هستند، اغلب طعمی ترش و مطبوع دارند، ولی گاهی هم شیرین‌اند.

وی افزود: از جمله مکانیسم‌های گیاه سدر می‌توان به خاصیت خنک‌کنندگی، مسکن، قابض، تقویت‌کننده، تب‌ بُر، صفرا بُر، ضد انگل، ضدالتهاب، ضد تومور پوستی اشاره کرد.

علیزاده تاکید کرد: سدر گیاهی قابض است و از نظر دفع صفرا یک ریزش‌دهنده مناسب صفرای بدن است، سدر خاصیت تصفیه‌کنندگی خون و پاکسازی اخلاط مختلف بخصوص صفرا را از بدن دارد.
 انتهای پیام/ع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.