به گزارشخبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان؛ شهر رابُر در سال ۱۳۴۱ از تشکیل پنج محله قلعه، علیا، دیوران، باغ خواجه حسن،کشکوئیه و مورئیه تأسیس شد.
از مناطق دیدنی این شهر میتوان به چشمه عروس اشاره کرد. شهر رابر فاقد صنایع و کارخانه است.
از شمال با بخش لاله زار بردسیر و قریه العرب و از جنوب با شهرستان جیرفت و از شرق با بخش ساردوئیه و بخش راین و از غرب و جنوب غربی با بخش مركزی بافت همجوار است.
شهرستان رابر دارای 4 دهستان به نامهای رابر ،جواران،هنزاء و سیه بنوئیه است.
شهرستان رابر در حصاری از كوه های شاه ، ارتفاعات قلعه سنگ، باغ بهادر، سر مشك ، ارتفاعات تخت سر طشتك و بهر آسمان به صورت نعل اسبی قرار دارد.
آب و هوای اكثر مناطق شهرستان رابر در فصل زمستان سرد و در فصل بهار و تابستان معتدل و بسیار دل انگیز و خنك می باشد.
در فصل زمستان عمده كوهها پوشیده از برف است و در كوه شاه كه در شمال رابر قرار دارد و در بعضی از سالها برف چندین سانت روی هم انباشته می گردد.
بدلیل قرار گرفتن در دامنه ی كوه های پر از برف دارای قنوات و چشمه سار های متعدد می باشدكه آب كشاورزی و صنعتی بخش را تأمین میكند.
عموم رودخانههای شهرستان رابر به سمت جنوب در حركت می باشند و نهایتاً هلیل رود را تشكیل میدهند.
در واقع رودخانههای رابر سرچشمه های هلیل رود هستند و آب دو سد بزرگ جیرفت و صفارود را تأمین می كنند كه علاوه بر استفاده كشاورزی شهرستانهای جیرفت و رابر ،آب آشامیدنی مركز استان در دراز مدت نیز از رابر و سد صفا تأمین می گردد.
شهرستان رابر دارای 123 رشته قنات، 405 چشمه،4 رودخانه دائمی و 20 رودخانه فصلی می باشد كه موجبات سربلندی و زیبایی، طراوت،رونق كشاورزی و باغداری این خطه را موجب شده اند.
كوه شاه كه بر روی ارتفاعات آن آثار و تخت شاهزاده هنوز مشهوراست ، كوه قلعه سنگ ،کوه سفید، کوه ناران ، کوه تنگل هونی و...
مهمترین زیارتگاهها و اماكن مذهبی بخش رابر
امامزاده سیدابراهیم، امامزاده شاه مرتضی، امامزاده سیدابوالقاسم و...
اقتصاد رابر بر پایه كشاورزی ،باغداری دامداری ،پرورش زنبور، عسل ،پرورش ماهی، صنایع دستی و غیره استوار است.
سایر درختان میوه عبارتند از سیب ،گلابی ،گیلاس، زیتون و غیره بیش از 3000 تن برداشت محصول گردوی این بخش میباشد.
بیش از 4500 هكتار از مراتع و طبیعت زیبای شهرستان رابر پوشیده از جنگلهای انبوه نظیر بادام كوهی،بنه،كهكم و ارژن گز و جنگلهای زیبا و دیدنی و بی نظیر سرو وحشی یا اوورس می باشد كه توسط اهالی مورد استفاده اقتصادی قرار میگیرد.
یكی از خوشمزهترین راهها برای افزودن مواد مغذی، طعم و تردی به غذا، افزودن گردو به آن است و مغز گردو ساخته شده از تكههای ناهموار و پروانهای شكل است.
انتهای پیام/ش