ابتدا باید دید اصولا خشم چه علائم جسمی و روحی دارد چرا که اغلب افراد به درستی با مفهوم آن آشنا نیستند مثلا برخی افراد پس از فریاد زدن اعلام میکنند که عصبانی نبودند بنابر این باید فرد را به درستی با وجود و ذهن خود آشنا کرده تا به درستی خشم خود را درک کند.
وی در ادامه اذعان کرد: هنگامی که فرد به خشم خود واقف و آن را بشناسد میتواند آن را کنترل کند برای اعمال این کنترل باید به علائمی چون ضربان قلب، تنفس و فشار توجه ویژه کرد چرا که وقتی فرد خشمگین میشود این موارد به بالاترین نقطهی خود افزایش مییابند. بدین ترتیب فرد با مشاهده این علائم میتواند زمان خشم خود را شناسایی کند.
وی راجع به موارد و راهکارهای کنترل خشم گفت: فرد خشمگین میتواند برای غلبه بر خشم خود محیط را ترک کرده و یا آب سرد بنوشد، البته راهکارهای فراوان دیگری نیز وجود دارد که بسته به شخصیت فرد، پیشنهاد میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: دو مورد از مهارتهای زندگی تصمیم گیری و حل مسئله میباشد توجه به این دو مکانیزم اهمیت ویژهای دارد چرا که هنگام خشم علاوه بر مقابله با آن باید عملکرد و پاسخ مناسبی را جایگزین رفتارهایی چون فریاد زدن و ناسزا گفتن کرد.
انتهای پیام/