به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری سازمان توسعه تجارت، محمود بازاری، اعلام کرد: ارزش صادرات برق و تجهیزات در ده ماهه سال 93 نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 11 درصد رشد داشته و بالغ بر 249 میلیون دلار شده است اما با توجه به مزایای بالای صنعت برق، ایران قابلیت تبدیل شدن به هاب انرژی در منطقه را دارد.
وی در تشریح مزایای صنعت برق کشور افزود: ما در تولید برق در رتبه اول منطقه و چهاردهم جهان هستیم و قابلیت افزایش تولید و بالا بردن ظرفیت از طریق انوع نیروگاههای حرارتی، برقآبی و انرژیهای نو را داریم و از تکنولوژیهای روز دنیا، منابع معدنی غنی، انرژی ارزان، دانش فنی مناسب و نیروهای متخصص و تجارت کار صادراتی برخورداریم.
بازاری ادامه داد: صنعت برق در کشور ما از مرز 95 درصد خودکفایی عبور کرده است و این درحالی است که کشورهای همسایه، منطقه و دنیا نیاز مبرمی به برق و انرژی دارند و حدود یک میلیارد و 200 میلون نفر در دنیا از انرژی برق بیبهرهاند.
وی در معرفی حوزههای صنعت برق عنوان کرد: تجهیزات و ماشینآلات خط تولید شامل انواع الکتروموتورها، دستگاههای جوش و ترانسفورماتورها، تجهیزات برق شامل ترانس، کلید قدرت، تابلو برق، رله و فیوز، انواع لوازم و تجهیزات صنعتی، شامل یو.پی.اس و تجهیزات روشنایی شامل انواع باتری، لامپ و چراغ از جمله حوزههای صنعت برق است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالا خاطرنشان کرد: در ده ماه نخست سال جاری در بخشهای سیموکابل، تابلو و تجهیزات، انواع سوئیچ و تجهزات و انواع روشنایی به تفکیک 124 میلون دلار، 104 میلیون دلار، 14 میلیون دلار و 6.7 میلیون دلار صادرات داشتهایم که این ارقام مجموعا 2 درصد صادرات بخش صنعت را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به بازارهای هدف ایران در صنعت برق یادآور شد: عراق، افغانستان، سوریه، ترکمنستان، ترکیه، پاکستان، آفریقای جنوبی، سودان، جمهوری کره، چین، امارت و عربستان بازارهای هدف ایران در صادرات برق و تجیهزات به شمار میروند.
بازاری ادامه داد: طبق آمار سال 2013 ایران در صادرات سیم و کابل رتبه 98، در صادرات تابلو و تجهیزات برق صنعتی رتبه 92، در صادرات انواع سوئیچ و تجهیزات رتبه 96 و در صادرات انواع روشنایی رتبه 88 را دارا است.
وی در پایان به مشکلات و موانع صادرات در این صنعت پرداخت و اضافه کرد: مشکل تامین منابع مالی در بازارهای هدف از جمله بازار عراق، ضعف بنیه مالی شرکتها به دلیل عدم وصول مطالبات، برخی مشکلات صدور روادید، نرخ سود تسهیلات و محدودیت منابع مالی صندوق ضمانت صادرات ایران از جمله مشکلات پیش روی صادرات برق و تجهیزات وابسته است.
انتهای پیام/