استقبال با لباس محلی و ساز و دهل
همزمان با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان خوزستان مردم شهرهای مختلف این استان برای استقبال از رئیس جمهور حاضر شدند.
تعدادی از عشایر عربزبان استان خوزستان با لباس محلی خود و سوار بر اسب در محل فرودگاه اهواز حاضر شدهاند.
همچنین اقوام بختیاری خوزستان نیز با لباس محلی خود حاضر و با ساز و دهل به نواختن موسیقی محلی و رقص و پایکوبی پرداختند.
رئیسجمهور در بدو ورود به استان خوزستان گفت که یکی از برنامههایش دیدار با مردم استانهای مختلف و شنیدن مطالبات آنهاست؛ البته این سفرهای استانی که در دولت احمدینژاد مرسوم شده بود در این دولت قدری متفاوتتر از قبل است، بهگونهای که مردم این بار در مصلای شهر جمع شده بودند و دیگر خبری از حضورشان در مسیر فرودگاه تا محل سخنرانی به شکل قبل نبود.
آیتالله موسوی جزایری در سخنرانی خود هنگام خوشامدگویی به رئیس جمهور، گفت: این سفر تشریفاتی نیست بلکه یک سفر کاری است.
مردم حاضر در مصلی اهواز با در دست داشتن تصاویر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به همراه تصویر رئیسجمهور و با شعار «صل علی محمد، یاور رهبر آمد» از روحانی استقبال کردند.
خوشامدگویی به سردار تدبیر و امید
یکی دیگر از حاشیههای حضور روحانی در جمع مردم اهواز بنرهایی بود که در سطح شهر برای خوشامدگویی از رئیس جمهور نصب شده بود که بر روی آن نوشته شده بود حضور « سردار دولت تدبیر و امید» به شهر اهواز را گرامی میداریم.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شاید مرد متفاوت همراه روحانی بود؛ البته برخی از مردم تصاویری با عکس روحانی و رضایی در دست داشتند که قدری قابل تأمل بود.
عدهای از مردم این شهر شاید طبق روال گذشته نامههایی در دست داشتند تا آنها را به رئیسجمهور یا وزرای همراهش بدهند اما مردان دولت تدبیر و امید ترجیح میدهند خواستهها و مطالبات مردم را از طریق سامانه 111 بشنود و سنت قدیم دریافت دستی نامههای مردمی را بشکنند و فردی که نامه های مردمی را در مصلی اهواز جمع می کرد گفت: ما این نامه ها را در سیستم سامد (سامانه الکترونیکی نامههای مردمی) وارد می کنیم.
«اشتغال، هوای پاک، رفع فقر و محرومیت، نجات کارون» پلاکاردهایی بود که خواستههای مردمی را بیان می کرد که در مصلای اهواز جمع شده بودند؛ مردمی که یکصدا فریاد میزدند «روحانی، روحانی». در محل سخنرانی رئیسجمهور، بنرهایی نیز به چشم میخورد که روی آنها نوشته شده بود: «کارون را خدا به ما داده؛ آن را از ما نگیرید» و «اشتغال حق بومیان است از ما نگیرید»؛ اینها نیز از مواردی بود که مردم خوزستان یا بنا به گفته خودشان خوزستان طلایی به آنها نیاز داشت.
البته سفر روحانی به اهواز و پارچههای بنفشی که در دستان برخی از اهوازیها بود، ناخودآگاه انسان را به یاد سفرهای تبلیغاتی وی در ایام انتخابات می انداخت که حالا زمان آن به اتمام رسیده و اکنون روحانی در قامت رئیسجمهور با مردم صحبت میکرد. شاید بسیاری از مردم خطّه خوزستان به مصلای اهواز آمده بودند تا بگویند ما به شما رأی دادهایم و منتظریم تا آنچه گفتهاید محقق شود.
روحانی در واکنش به ابراز احساسات مکرر مردم خونگرم خوزستان برای چند دقیقه با زبان عربی با آنها صحبت کرد و گفت: در اینجا احساس غربت نمیکنم، خوشحالم که بین شما غیور مردان دیار خوزستان هستم. ما شجاعت شما را فراموش نمیکنیم.
بخشی از مردم خوزستان با لباسهای محلی در صفهای نخستین نشسته بودند و در این میان حضور افراد مسن به ویژه زنان سالخوردهای که خود را به سختی به محل دیدار با رئیسجمهور رسانده بودند، بیش از همه خودنمایی میکرد.
تجمع کارگران کارخانه قند اهواز در اعتراض به تعطیل شدن این کارخانه و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان نیز از دیگر حاشیههای سفر روحانی به خوزستان بود؛ تجمعی که البته اولین بار انجام نشده و بر اساس شنیدهها، مسبوق به سابقه بود.
از دیگر حاشیههای این سفر، استفاده محافظان رئیسجمهور از «کیفهای ضدگلوله» معروف برای محافظت از وی نیز از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه رسانهای ها قرار گرفت.
انتهای پیام/