به گزارش
گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، علی رضا رضایی با بیان این مطلب افزود: با توجه به سیاست های کمیته بین المللی المپیک و اتحادیه جهانی کشتی مبنی بر انجام فعالیت کشتی های سنتی زیر نظر فدراسیون های ملی کشتی کشورها، و فراهم نمودن شرایط ورود تدریجی کشتی های سنتی به بازی های آسیایی و رقابت های المپیک در کنار کشتی های آزاد و فرنگی، فدراسیون کشتی ایران پیرو نامه رسمی وزارت ورزش و جوانان در خصوص تعیین وضعیت انجمن های کشتی سنتی فعال در کشور، اعلام آمادگی خود را برای پوشش و حمایت کامل از کلیه انجمن های کشتی های سنتی در کشور اعلام نموده است.
وی ادامه داد: در صورت اعلام نظر وزارت ورزش و جوانان نسبت به واگذاری مسئولیت نظارت بر فعالیت انجمن های کشتی های سنتی به این فدراسیون، فدراسیون کشتی، حمایت های مدیریتی لازم خود را از انجمن های یاد شده با حفظ استقلال حقوقی آنها اعمال خواهد داشت. البته پذیرش این مسئولیت از سوی فدراسیون کشتی، با توجه به حجم سنگین فعالیت های سازمان مدیریت کشتی کشور، این سازمان را با هزینه های مدیریتی و مالی جدی روبرو خواهد ساخت، اما به دلیل سیاست های فعلی اتحادیه جهانی کشتی، در صورتی که بخواهیم جایگاه فعلی خود را در کشتی دنیا از دست ندهیم، چاره ای جزء ورود جدی، با برنامه و عاجل به موضوع کشتی های سنتی نداریم.
رضایی افزود: از میان رشته های کشتی سنتی، کشتی های سنتی که مورد نظر ویژه اتحادیه جهانی کشتی هستند و فدراسیون جهانی کشتی برای آنها برنامه فنی سالانه دارد مورد توجه خاص فدراسیون های ملی کشتی از جمله فدراسیون کشتی ایران خواهد بود، زیرا ما مجبور هستیم برای حفظ جایگاه کشتی ایران در جهان با عنایت به محدودیت تدریجی موفقیت کشتی آزاد و فرنگی در المپیک و بازی های آسیایی آتی که از سیاست های کمیته بین المللی المپیک می باشد، در کشتی های سنتی مد نظر اتحادیه جهانی، بتدریج به همان جایگاه فنی که در کشتی آزاد و فرنگی دارا هستیم، دست یابیم.
دارنده مدال نقره المپیک آتن خاطر نشان کرد: در غیراینصورت کشتی ایران در آینده نزدیک نخواهد توانست سهم نتایج مورد انتظار مردم عزیزمان را در کسب افتخارات کاروان ورزشی ایران در المپیک ها، مسابقات جهانی و بازی های آسیایی داشته باشد. از اینرو فدراسیون کشتی ایران برای کشتی های سنتی که در برنامه فنی سالیانه اتحادیه جهانی قراردارند، برنامه ویژه ای فنی خود اعم از برگزاری مسابقات داخلی و خارجی، برگزاری اردوهای مقدماتی و تدارکاتی را خواهد داشت.
وی تاکید کرد: در حال حاضر کشتی ساحلی و کشتی کمربند (شامل پنج نوع کشتی) دو رشته کشتی سنتی مورد توجه اتحادیه جهانی است و فدراسیون های ملی مامور به تشکیل تیم ملی و اعزام تیم های خود برای رقابت های جهانی و آسیایی در این دو رشته شده اند.
دارنده مدال برنز جهان تصریح کرد: بدیهی است فدراسیون کشتی ایران ضمن حمایت از انجمن های کشتی سنتی فعال در این دو رشته، مبنای انتخاب تیم های ملی خود را همانند کشتی فرنگی و آزاد، رقابت های قهرمانی کشور و انتخابی های تیم ملی اعلامی از سوی فدراسیون کشتی قرار خواهد داد و بر این اساس نتایج حاصل از این رقابت ها (که در رشته کشتی کمربند 20 تا 22 اسفندماه سالجاری و در کشتی ساحلی دهه آخر فروردین 94 برگزار می شود) استعدادهای برتر به اردوهای مقدماتی ماهانه مورد نظر کمیته کشتی های سنتی فدراسیون کشتی دعوت خواهند شد و مانند کشتی آزاد و فرنگی مورد توجه و حمایت های فنی و مدیریتی فدراسیون کشتی قرار خواهند گرفت.
وی گفت: خوشبختانه در کنگره کشتی کمربند آسیا (شامل پنج نوع کشتی) که با حضور آقای لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی برای اولین زیر نظر اتحادیه جهانی و همزمان با جام جهانی کشتی فرنگی در تهران تشکیل شد، آقای عیسی مومنی از ایران بعنوان رئیس شورای کشتی کمربند آسیا(شامل پنج نوع کشتی) تعیین گردید. همچنین مقر اصلی شورای مذکور محل فدراسیون کشتی ایران در تهران تعیین شد.
رضایی در پایان گفت: فدراسیون کشتی ایران ضمن حمایت از رشته های کشتی های سنتی فوق الذکر در نظر دارد با تعاملات خود شرایط پذیرش سایر کشتی های سنتی فعال در ایران را از سوی کمیته کشتی های سنتی فدراسیون جهانی فراهم کند که البته با رقابت دشواری با روس ها، آذربایجانی ها، ترک ها و برخی کشورهای اروپایی مواجه هستیم. در این ارتباط، کشتی پهلوانی که یکی از پنج نوع کشتی، مرتبط با موضوع فعالیت شورای کشتی های کمربند آسیا می باشد، پس از رقابت های جام تختی از شرایط مناسب تری برای ورود به این عرصه برخوردار گردیده است.
انتهای پیام/