به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان؛ حمزهای در همایش کشت نوین با بیان اجرای طرح مقابله با کم آبی برای کاهش مصرف آب در محصولات گفت: در این طرح برای مقابله با کم آبی محصولات زراعی اولویت بندی خواهندشد.
وی با بیان اینکه این طرح ابتدا برای محصول سیب زمینی اجرا خواهد شد افزود: علوفه، صیفی جات و غلات در اولویت های بعدی قرار خواهند گرفت.
حمزه ای با بیان اینکه در تمام کشورهایی که بارندگی مناسبی دارند صرفه جویی در آب انجام میشود تصریح کرد: در کشور ما با وجود کمبود بارندگی، در هیچ بخشی صرفه جویی انجام نمی گیرد.
کارشناس و محقق اداره کل منابع طبیعی استان نیز با بیان اینکه میزان تولید سیب زمینی در کشورهای پیشرفته در حال کاهش است گفت: به دلیل تاثیر این محصول در امنیت غذایی مردم،تولید سیب زمینی در کشورهای در حال توسعه و پرجمعیت مثل چین و هند رو به افزایش است.
هرمز سلطانی ، میزان تولید سالیانه سیب زمینی در کشور را 4 الی 5.5 تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر بحران کم آبی مهم ترین بحران پیش روی بخش کشاورزی است که به یک چالش تبدیل شده است.
وی ادامه داد: ر حال حاضر 80 درصد محصولات زراعی کشور به صورت آبی تولید می شود که نشاندهنده فشار شدید بر روی منابع محدود آب کشور است.
کارشناس و محقق اداره کل منابع طبیعی استان ادامه داد: این در حالی است که در دنیا میانگین تولید محصولاتی که با آب پرورش می یابند تنها 30 درصد است و 70 درصد باقیمانده محصولات تولید شده با سایر روش ها همچون دیم کشت می شوند.