مصرف قلیان دروازه ورودی استفاده از مواد مخدر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،علی‌رغم اینکه همگان کم و بیش از آثار سوء مصرف مواد دخانی نظیر سیگار و قلیان اطلاع داریم، مصرف این مواد که در حکم دروازه ورودی استفاده از مواد مخدر هستند روزبه‌روز گسترش یافته و به نظر می‌رسد، راه‌کارها و مصوبات مسئولان امر در این باره خیلی زود روی کاغذها خشک شده و عملا عملیاتی نمی‌شوند.

علاوه بر افزایش تامل‌برانگیز مصرف سیگار در بین قشر جوان و نوجوان و پائین آمدن سن مصرف، اخیرا مصرف قلیان سیر صعودی خطرناکی دارد به گونه‌ای که علاوه بر استفاده در بین خانواده‌ها به هنگام میهمانی‌ها، پای ثابت جمع دوستانه جوانان نیز شده است.

رواج این پدیده در بین دختران و پسران جوان علاوه بر اینکه زنگ خطری جدی را برای مسئولان حوزه سلامت به صدا در می‌آورد، گویای این حقیقت تلخ است که ایده‌های کارشناسانه و تصمیمات پی‌در‌پی‌ مسئولان عملا کاری از پیش نبرده است.

رواج استفاده از سیگار و قلیان در بین دانش‌آموزان دبیرستانی و گاه مقاطع پائین‌تر بیان‌گر این واقعیت تلخ است که مسئولان نهادهای فرهنگی و رسانه‌های جمعی هم در قصور صورت گرفته در این حوزه پای ثابت ماجرا بوده و نمی‌توانند خود را مبری بدانند.

یک شهروند بروجردی در این باره گفت: فرزندان آیینه تمام نمای والدین خود هستند، بنابراین نباید در جمع خانوادگی که قلیان در بین زنان و مردان آن دست به دست می‌چرخد انتظار داشت، فرزندان آنان طعم تلخ این پدیده شوم را تجربه نکنند.

مازیار معظمی گودرزی افزود: باید پذیرفت مدارس نیز به عنوان دومین خانه دانش‌آموزان به این وظیفه تربیتی خود به خوبی عمل نکرده‌اند، چرا که آمار فزاینده دانش‌آموزانی که حتی برای یک بار هم شده، سیگار یا قلیان به دست گرفته و آن را استعمال کرده‌اند، روبه افزایش است.

دیگر شهروند بروجردی گفت: معاشرت با دوستان ناباب در این میان نقش مهم و اثرگذاری دارد، بنابراین به جا است والدین به جای پرداختن به امور غیر ضروری و سرگرم شدن به کار و کسب درآمد بیشتر، زمانی را برای هم‌صحبتی با فرزندان خود اختصاص داده و بدانند آنان با چه کسانی معاشرت و دوستی می‌کنند.

اعظم یاری ادامه داد: استفاده از سیگار و قلیان اگر چه در ابتدا حالت تفننی داشته و به آن اهمیت داده نمی‌شود، اما در حکم اهرمی قوی در باز نگه داشتن دروازه ورود به اعتیاد است که آثار و پیامدهای وحشتناک فردی، خانوادگی، اجتماعی و اخلاقی آن آنقدر واضح و روشن است که نیاز به تکرار ندارد.

یک شهروند دیگر گفت: دیگر زمان مماشات با سفره‌های خانه‌های سنتی و مراکزی که اقدام به عرضه قلیان می‌کنند، به سر آمده و مسئولان باید به منظور جلوگیری از شیوع این اپیدمی در جامعه، از اهرم‌های قانونی استفاده کرده و اجازه ندهند، عده‌ای سودجو آینده روشن فرزندان جوان‌شان را نشانه بگیرند.

رسول حاتمی ادامه داد: باید مسئولان امر با پرهیز از شعارزدگی، در مقام عمل وارد میدان شده و با استفاده از طرق مختلف و تشدید برخورد در این زمینه، جلو شیوع این ویروس مهلک گرفته شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: مصرف دخانیات در بین قشر جوان به معضلی همه‌گیر و نگران‌کننده تبدیل شده است.

محسن صیرفی افزود: کاهش محسوس و تامل‌برانگیز سن استفاده از مواد دخانی نظیر سیگار و قلیان علاوه بر اینکه موجب از بین رفتن قبح موضوع می‌شود، زنگ خطر جدی را در خصوص مشاهده عوارض آن و بروز بیماری‌های مختلف در آینده‌ای نزدیک به صدا درآورده است.

وی تاکید کرد: علاوه بر برخورد جدی با مراکز عرضه و فروش مواد دخانی، باید در راستای فرهنگ‌سازی و بیان مضرات متعدد استفاده از این مواد در بین اقشار مختلف مردم اقدام و اهتمام شود.

صیرفی ادامه داد: علاوه بر اینکه سالانه مبالغ هنگفتی صرف خرید و مصرف مواد دخانی می‌شود، رواج این پدیده در جامعه به طور جد سلامت افراد را تهدید کرده و زمینه ابتلا به انواع بیماری‌های مختلف را فراهم می‌کند

وی اضافه داد: علاوه بر پاک‌سازی سفره‌خانه و کافی‌شاپ‌ها و جلوگیری از عرضه قلیان در این مراکز، باید اجازه فعالیت غیرقانونی به دکه‌های موجود در سطح شهر داده نشود.

مسئول بیماری‌های واگیردار شبکه بهداشت و درمان بروجرد نیز گفت: آمارها حاکی از آن است از هر 10 نفر مبتلا به سرطان، 9 نفر آنها دخانیات مصرف می‌کنند.

شهرام ممدوحی با اشاره به اینکه اکثریت قریب به اتفاق افراد معتاد از دریچه مصرف سیگار و قلیان تسلیم غول اعتیاد شده‌اند، اظهار کرد: اعمال سیاست‌های متناقض و مقطعی برخی از عواملی است که به شیوع مصرف قلیان در بین افراد جامعه به ویژه جوانان و رواج این فرهنگ غلط دامن زده است.

وی با ابراز نگرانی از کاهش میانگین سنی استفاده از این مواد، ادامه داد: خانواده‌ها باید از سنین کودکی فرزندان خود را از گرایش به این سمت بر حذر داشته و مضرات مصرف دخانیات را به آنان گوش‌زد کنند، تا در سنین نوجوانی و جوانی دغدغه فرهنگ‌سازی و مقابله با این معضل اجتماعی و فرهنگی را نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: دکه‌ها و فروشگاه‌های عرضه مواد دخانی در سطح شهر رشدی قارچ‌گونه دارند به گونه‌ای که شرایط دسترسی جوانان به این مواد بسیار آسان شده است.

مسئول بیماری‌های واگیردار شبکه بهداشت و درمان بروجرد عنوان کرد: علاوه بر ضرورت همکاری اداره آموزش و پرورش با جامعه آماری بالا و حساسیت سنی دانش‌آموزان، رسانه‌ها و مطبوعات نیز باید به یاری مسئولان شتافته و رسالت اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی خود را به نحو شایسته انجام دهند.
برچسب ها: دروازه ، مواد ، مخدر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار