مجید اخشابی خواننده موسیقی پاپ، در گفتگو با
خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران، در خصوص همخوانی سبک رپ فارسی با فرهنگی ایرانی گفت: من به شخصه این ژانر را جزء کارهای موسیقایی یا ترانه و آهنگ نمیدانم و فکر میکنم که این سبک با فرهنگ ما تناسب زیادی ندارد. هر فردی میتواند با صرف زمان یک ساعته، متن موسیقی را آماده کند و با خواندن زیر صدا، به راحتی یک آهنگ تولید کند.
وی عنوان کرد: این سبک، از سبکهای غربی تأثیر گرفته و خواستگاه آن به موسیقی استوا بر میگردد. جنس این موسیقی از جنس اعتراضش است یعنی با دست خالی و بدون داشتن ارکستر، ساز و فقط با استفاده از یک ساز کوبهای، حرف خود را به گوش مردم برساند.
اخشابی با بیان اینکه چنین موسیقیهایی را باید موسیقی تظاهراتی دانست، تصریح کرد: این سبک؛ تنها به درد فضاهایی مثل تظاهرات میخورد و با ساختن لحظهای، یک طومار را به صورت ریتمیک میخواند و این را دیگر نمیتوان آهنگ نامید.
این خواننده ادامه داد: این جنس موسیقی نا خودآگاه از یک اعوجاج و هرج و مرج سخن میگوید اگر یک مخاطب جوان بخواهد شب و روز این جنس موسیقی را پشت سر هم گوش کند، باید بیشتر مراقب سلامتی گوش و روانش باشد.
وی با اشاره خصوصیات موسیقی رپ اظهار داشت: مشخصهی رپ این است که معمولا یک متن بلند، تقریبا بدون آهنگ و فقط با یک ریتم تند خوانده میشود و موسیقی نقش چندانی در آن ندارد حتی اگر هم بتوان گفت نقشی دارد، نقش موسیقیهای رابط میانه و فضا ساز را خواهد داشت این جنس موسیقیها را میتوان رپ نامید که در واقع قالب چندان مشخصی هم نمیتواند داشته باشد.
این آهنگساز افزود: برخی خوانندگان برای تغییر و تنوع آثارشان؛ آوازی سنتی روی آن قرار میدهند که شاید این کار باعث استقبال برخی مخاطبان بشود. با همه این اوصاف، اینگونه آثار را فیالذات نمیتوان آثاری فاخر، هنرمندانه، متفکرانه و تأثیر گذار پنداشت.
اخشابی در ادامه در خصوص علت گرایش جوانان به این سبک عنوان کرد: علت علاقه جوانان به این سبک موسیقی را نمیدانم اما در مجموع با مرور زمان به آن وفادار نخواهند ماند. یعنی مخاطب با تجربه موسیقایی و یا گذر زمان اگر هم طرفدار موسیقی رپ بوده باشد، دیگر به آن بی علاقه میشود.
وی تقلید و فشار رسانهها و مهمتر از آن؛ غفلت مسئولان از آموزش و ارتقاء آگاهیهای هنری جامعه را از دلایل پیروی جوانان از سبک رپ فارسی بر شمرد و گفت: مسئولان از ارتقاء آگاهیهای هنری جامعه باز ماندهاند یعنی هیچ برنامهای در مورد این قضیه وجود ندارد همچنین برنامه آموزشی برای هنر به ویژه تشخیص موسیقی خوب از بد؛ برای علاقهمندان وجود ندارد.
این خواننده ابراز داشت: به هر حال جوان 15 ساله و علاقمند به این نوع موسیقی به یک کارشناس نیاز دارد تا در این زمینه به او کمک کند. حالا جای این سؤال وجود دارد که این کارشناس چطور میتواند درستی مطلب را به او تفهیم کند؟ موضوع این است که این جوان هم با خودش فکر میکند کعبهی آمالش را پیدا کرده است! و از سبک زندگی این خوانندگان تقلید میکند به همین دلیل جامعه آسیبهایی از این دست را متحمل میشود.
اخشابی خاطر نشان کرد: من با هیچ نوع موسیقی مخالف نیستم. من اعتقاد دارم که باید بر روی هر سبک موسیقی به اندازه ظرفیت و کاربردش تأکید کنیم . اگر قرار باشد یک جوان درصد بیشتری از آهنگهایی که گوش میدهد، رپ باشد این امر خطرناکی است، ما باید به آن شعور و آگاهی از سلیقهی هنری برسیم که سبد موسیقایی و فرهنگیمان را درست پرکنم.
وی درپایان در خصوص تأثیرات منفی ورود سبک رپ فارسی بر پیکره موسیقی کشورمان گفت: به هرحال این اتفاق نمیتواند بی تأثیر باشد. چون این جنس موسیقی به طور کل از محتوا و غنای کمتری برخوردار است. گوش دادن مکرر، سطح سلیقهی افراد را پائین میآورد و مخاطب به شنیدن آثار سطح پائین عادت میکند.
انتهای پیام/