به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ گردنه حیران در جاده آستارا به اردبیل از یک طرف مشرف به کوه هایی است که پوشیده از جنگلهای انبوه است و از سویی مشرف به دره ای نه چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور میکند، این رود تعیین کننده مرز ایران و آذربایجان است.
گردنه حیران تقریبا بیشتر مواقع در زیر ابری از مه پنهان است، درهها و کوهپایههای پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی و گاوهایی که در حال چرا هستند با چشم انداز زیبایی از کندوهای عسل،اولین جلوه هایی است که به چشم هر رهگذری میآید و آن را فریفته خود میکند.
بی شک میتواند حیران را از زیباترین مناطق سرسبز ایران دانست، کوهنوردانی هم که عازم اردبیل میشوند میتوانند زیباییهای این منطقه را با کوهپایههای سبلان مقایسه کنند یا با عبور از آن، خستگی صعود را در شب سرد زمستانی فراموش کنند.
روستای حیران که در جاده آستارا به اردبیل و در میانه گردنه سخت گذر حیران قرار دارد، با توجه به جاذبههای گردشگری و سیاحتی خود به یکی از زیباترین و پرجاذبهترین مکانهای گردشگری کشورتبدیل شده است.
احداث بناهای تفریحی و سیاحتی در گردنه حیران
گردانه حیران با توجه به شرایط آب و هوایی بسیار مناسب و کوهپایه ای و چشم انداز زیبا در پنج سال گذشته مورد توجه طبیعت دوستان قرار گرفته و ساخت و ساز بناهای تفریحی و سیاحتی درآن به شدت چشمگیر است .
ایجاد تله کابین در ارتفاعات مشرف بر حیران، بزرگترین طرح عمرانی است که با اجرای آن توسط بخش خصوصی یک گام مهم در توسعه بخش گردشگری آن برداشته خواهد شد.
ارتفاعات این روستا که چشمههای بسیار زیبای آن از شهرت زیادی برخوردار است هر هفته میزبان صدها کوهنورد از استانهای مختلف است و مسیرهایی مانند "علی داشی" و "آلما تله سی" از زیباترین و پرطرفدارترین مسیرهای کوهنوردی محسوب میشود.
تخریب گردنه حیران بزرگترین تهدید محیط زیست
رئیس دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: حجم تخریب طبیعت در گردنه حیران به عنوان منطقه گردشگری و طبیعی بکر غیرقابل جبران است.
علی رسول زاده افزود: طی سال های اخیر ویلاسازی های متعدد و تخریب کاربری مراتع طبیعت حیران را با تهدید مواجه کرده است.
گردنه حیران یکی از زیباترین گردنه های کشور است که همه ساله خیل زیادی از مسافران در کنار خانواده از طبیعت زیبای آن استفاده می کنند.
انتهای پیام/ب