وی تصریح کرد: حفظ مواد آلی و عناصر غذایی بیش از سیستمهای همراه با شخم در اکوسیستمهای زراعی بدون شخم یا شخم حداقل به اثبات رسیده است.
نیشابوری ادامه داد: خاک از زمان برداشت محصول قبلی تا زمان کشت گیاه بعدی به جز برای اضافه کردن عناصر غذایی در این روش خاک ورزی دست نخورده باقی می ماند.
استاد گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: پیشگیری از شستشوی خاک با بی خاک ورزی قابل پیش بینی است.
وی افزود: بی خاک ورزی را باید راهکاری برای جلوگیری از فرسایش و همینطور فرصتی برای نفوذ آب به خاک قلمداد نماییم.
نیشابوری
بی خاک ورزی را در بهبود اقتصاد مزرعه تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: کشت بدون شخم یا
بی خاک ورزی را باید از عوامل تاثیرگذار در کاهش عملیات مزرعه و بهبود اقتصاد مزرعه
بدانیم.
انتهای پیام/ زا