دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از سال آینده نظارت بر اقتصاد مقاومتی را آغاز خواهیم کرد، زیرا نظارت بر سیاست‌های کلی به دبیرخانه مجمع واگذار شده، بنابراین از دولت، مجلس و قوه قضاییه تقاضا می‌کنیم تا خدای نکرده کسی سیاسی رفتار نکند و ما مسئول هستیم که به طور جدی بر اقتصاد مقاومتی نظارت کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز عبادی و سیاسی جمعه این هفته تهران با بیان اینکه این روزها سالگرد مهم‌ترین اسناد تاریخی انقلاب یعنی اقتصاد مقاومتی به قوای سه گانه از سوی رهبر معظم انقلاب است، اظهار داشت: این سند مهم در شرایط حساس کشور اقتصاد مقاومتی است که تحریم‌ها نیز در راستای آن صادر شده است.
 
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی چه ضرورتی بوده و وظیفه مردم دولت و نخبگان در قبال این سند چیست؟ همه ما می‌دانیم 22 بهمن سرآغاز بیداری واقعی ملت ایران است که البته خیلی‌ها نهضت مشروطه را سرآغاز بیداری ملت ایران می‌دانند اما این بیداری با آن بیداری بسیار تفاوت دارد.

رضایی اضافه کرد: در دوران مشروطه از میراث و دنیا عقب افتادیم اما در 22 بهمن مسیر خود را پیدا کردیم و راه خروج از این عقب‌ماندگی بیداری واقعی در 22 بهمن بود که اولین دستاورد این انقلاب مهم تأسیس نظام جمهوری اسلامی با همه فرعیات بوده است.   
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: برخلاف دوران مشروطه، 15 خرداد انقلاب بزرگ مسیر پیشرفت را در همه ابعاد سیاست داخلی، خارجی و امنیت ملی و بین‌المللی هموار کرد و اولین محصول انقلاب اسلامی تولد یک جوان نیرومند به نام قدرت ملی در ایران بود که روز به روز این جوان بزرگ‌تر شد و امروز در سراسر خاورمیانه با اقتداری بزرگ جلوه‌گری می‌کند و ما نظام جمهوری اسلامی را شاهد هستیم که امروزه قوی‌ترین و باثبات‌ترین نظام سیاسی مستقر در منطقه است و بسیاری از کشورها به ما متکی هستند.   
 
وی اظهار داشت: چندین قرن بود که ما اقتدار را از دست داده بودیم و این بار در انقلاب آن را بدست آوردیم، پس از دوران صفویه به مدت 300 سال ایران تضعیف شد و در 22 بهمن این اقتدار سربلند کرد و امروز سایه خود را در منطقه گسترانده است و به محض اینکه جنگ تمام شد مسئولان کشور اعم از امام راحل و مقام معظم رهبری به نقطه دیگری از گذشته توجه کردند و آن اقتصاد بود و در این مسیر تلاش کردند.   

رضایی تأکید کرد: مانند بسیاری از حوادث دیگر مسئولان کشور راه‌های زیگزاگی را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی را ارائه دادند و با دلسوزی هرچه تمام‌تر با ارائه طرح و نقشه اقداماتی انجام دادند و سعی داشتند کارنامه‌ای از اقتصاد ملی را ارائه کنند که تا 15سال پیش معظم‌له به دبیرخانه مجمع تشخیص دستور دادند که نقشه راه اقتصاد ملی ایران را مسئولان تهیه کنند و تلاش‌های گسترده‌ای در این مسیر شروع شد.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت:‌ درسال 1382 این سند به عنوان چشم‌انداز ایران 1404 تهیه شد و مقام معظم رهبری اصلاحاتی را بر آن انجام دادند و به کشور ابلاغ کردند، همه می‌دانیم در کنار اقتدار سیاسی اگر تولید ثروت و معیشت مردم قرار نمی‌گرفت خلاء و مشکلی رخ می‌داد، پس کار حکیمانه‌ای بود که اقتصاد مردم باید مورد توجه قرار بگیرد؛ این سند پس از تهیه به قوای سه گانه ابلاغ شد و آمریکا از برنامه‌های ما اطلاع پیدا کرد و در مقابل انقلاب ما صف‌آرایی کرد.   
 
رضایی اضافه کرد: با توجه به اینکه در آن مقطع زمانی 11 سال پیش، فضای ایران در قبال غرب نرم بود و گفتگوی تمدن‌ها و تساهل و تسامح جاری بود اما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا (بوش) ایران را محور شرارت قرار داد، در حلی‌که خودش شرورترین‌ افراد بود و درگیری را با ما شروع کرد و سیاست تنش‌زدایی بین ایران و غرب کنار رفت و چالش غرب با ایران برای چندمین بار شروع شد.   

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه به دنبال به‌وجود آمدن این چالش آمریکا اذعان کرد که ایران هسته‌ای است، اظهار داشت: تا آستانه جنگ با ما پیش رفتند و پس از آن از راه دیپلماسی وارد شدند که آن هم عملیاتی نشد و حتی در قرارداد سعد آباد از سوی آن‌ها کارشکنی‌هایی صورت گرفت و ما را دوباره تحریم کردند و حتی در  اتحادیه اروپا، ما با 2700 سانتریفیوژ جلو رفتیم اما به دلایل داخلی و خارجی این مذاکرات بهم خورد.   
 
رضایی افزود: آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی مصمم بودند که مسئله اصلی هسته‌ای شدن ایران پیشرفت ماست و موضوع هسته‌ای را بهانه کردند و این کارشکنی را ادامه دادند تا اینکه در مسئله فتنه 88 چند ماه پس از آن اوباما با دست خود سنگی به چاه انداخت و می‌ترسید که آن را خارج کند.   
 
وی تصریح کرد: در آن مقطع زمانی آمریکا فکر می‌کرد این فتنه 8 ماه طول می‌کشد و بیانگر ضعیف شدن ایران است و پس از آن شدیدترین تحریم‌ها را از تنها علیه ایران البته از ابتدای انقلاب اعمال کردند و در حال حاضر مذاکره‌کنندگان ما دنبال راه چاره هستند، حال باید دید آیا مشکل اصلی اقتصاد ایران تحریم اقتصادی است؟ اگر از همه کارآفرینان و تولیدکنندگان ثروت در ایران سؤال کنیم که آیا فقط تحریم مشکل اصلی اقتصاد ایران است در جواب 90 درصد می‌گویند تحریم وجود دارد اما عوامل دیگری نیز در این راستا تأثیرگذار است که باید این عوامل شناسایی شوند.   

رضایی اضافه کرد: چه عواملی در مسیر راه تحول اقتصاد ایران است که به سند اقتصاد مقاومتی تبدیل شده؟ اقتصاد مقاومتی ناظر به تحریم‌شکنی است و همچنین ناظر به رفع همه موانع تولید است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور ما از داخل خود ماست، به دولت، به مجلس و قوه قضاییه و خیلی از مسائل دیگر ارتباط دارد. اگر بخواهیم تحول اقتصادی مثل تحول سیاسی بوجود بیاوریم باید درباره این مسائل فکر کنیم و چاره‌اندیشی داشته باشیم.  
 
وی ادامه داد: نظام اداری و بروکراسی ایران یکی از طناب‌هایی است که به پای جوان ایرانی بسته شده، نظام اداری که از زمان رضا شاه پایه‌گذاری شد و متأسفانه دولت‌هایی که روی کار آمده‌اند تا به‌حال نتوانسته‌اند یک تحول اساسی در نظام اداری بوجود بیاورند چرا که این نظام اداری با طناب‌هایی اقتصاد کشور را بسته است.  
 
رضایی افزود: دلارهای نفتی و بودجه سنگین دولت که 85 درصد از کل بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری و 15 درصد آن صرف مسائل عمرانی و سرمایه‌گذاری می‌شود، دو مسئله و وزنه‌هایی هستند که به پای جوان ایرانی بسته شده است.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تحریم‌ اقتصادی از دیگر مواردی است که به اقتصاد ملی حمله می‌کند اما تحریم‌های طبیعی داخل خود کشور نیز اهمیت دارد، برای مثال وضعیت آب کشور به سمت بحران می‌رود و جای این سؤال پیش می‌آید که چرا باید در ایران کمبود آب داشته باشیم و شاهد خشک شدن دریاچه‌ها باشیم.  
 
وی افزود: در برخی از مناطق از جمله خوزستان و بوشهر و کرمانشاه بیشتر از دو هفته است که غبار زندگی را از مردم سلب کرده است و وضع کشاورزی و صنعت نیز ربطی به تحریم آمریکا ندارد و از مسائلی است که به دست خود ما ایجاد شده‌اند.  
 
رضایی اظهار داشت: فشارهای دیگری نیز وجود دارد که ربطی به تحریم ندارد، مثل رقابت که ما شاهد هستیم که کشور چین با وجود علم و فناوری جدید، کالاهای ارزان قیمت وارد کشور ما می‌کند و یک مرتبه 5 هزار صنعت از کار می‌افتد و کالاهایشان روی دستشان باقی می‌ماند.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با کم و زیاد شدن قیمت نفت نیز وضع اقتصاد ما به‌هم می‌خورد و این در حالی است که اقتصاد مقاومتی از طرح‌هایی است که مقام معظم رهبری مطرح کرده‌اند حرف اساسی‌اش این است که اقتصاد ایران طوری طراحی شود که این فشارها چه سیاسی و چه تحریم‌های اقتصادی، اثرگذار نباشند و یا در مقابل اقتصاد ملی حل شود.
 
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی سند بسیار مهمی است، گفت: این یک تحول اساسی است و درباره تحریم‌ها همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند، همه تحریم‌ها باید در یک مرحله برداشته شود و ما به کمتر از این رضایت نخواهیم داد.  
 
رضایی خاطر نشان کرد: مقدمه اقتصاد مقاومتی بیان می‌دارد ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخایر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت‌های گسترده و مهم‌تر از همه برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت از الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است پیروی می‌کند و با این کار دشمن را که با یک جنگ اقتصادی تمام عیار در مقابل این ملت صف آرایی کردند به شکست و عقب‌نشینی وا می‌دارد.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: با این مقدمه مشخص می‌شود که انتظار مقام معظم رهبری از دولت، قوه قضاییه، مجلس و مردم بسیار انتظار سرنوشت‌سازی است.  
 
وی تصریح کرد: ما در بعد امنیت، دفاع و سیاست خارجی اقتدار را به‌دست گرفته‌ایم و پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی در بعد سیاست داخلی داشته‌ایم و امروز نیروهای مسلح ایران، سپاه، ارتش، بسیج، نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، کارخانجات اسلحه‌سازی، موشک‌سازی و... در بعد امنیت پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند.  
 
رضایی گفت: باید در اقتصاد نیز تحول بزرگی صورت گیرد که تا 15 سال پیش این امر حالتی زیگزاگی داشت اما امروز با ابلاغ سند چشم‌انداز و سیاست‌های اصل 44 و مخصوصاً سند اقتصاد مقاومتی، نقشه راه دومین تحول بزرگ این انقلاب در مقابل ما قرار دارد و همگی باید به آن عمل کنند.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کارگاه آموزشی در سراسر کشور برقرار شده و همه استانداران و مسئولان در آنجا حضور دارند و سند اقتصاد مقاومتی به آن‌ها آموزش داده شده اما باید در سال آینده مردم باید این کارها را به صورت عملی مشاهده کنند.   
 
وی گفت: سند اقتصاد مقاومتی 24 اصل دارد که هر کدام این مواد برای رفع مشکلی از سر راه اقتصاد کشور طراحی شده است که اولین اصل آن تأمین شرایط و فعالَ‌سازی کلیه امکانات و منابع انسانی، مالی و علمی به منظور توسعه کارآفرینی و مشارکت آحاد جامعه در فعالیت اقتصادی یعنی بسیج ملی است. 
 
رضایی بر وجود این بسیج ملی تأکید کرد و گفت: چرا نباید بسیج باشد، مگر اقتصاد کمتر از جنگ است، مگر فقر و بیکاری و گرانی و شیوع موادمخدر کمتر از استبداد است، مبارزه با این مسائل بسیج ملی می‌خواهد تا همه مردم در آن مشارکت کنند.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اولین خواست مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی بسیج آحاد مردم ایران است و شرط آن این است که دولت و مجلس شرایط لازم را فراهم و کلیه امکانات مالی و انسانی را فعال کنند و در اختیار قرار دهند.  
 
وی ادامه داد: مسأله دوم در سند اقتصاد مقاومتی پیشتازی اقتصاد دانش‌بنیان و پیاده‌سازی نقشه جامع و علمی کشور به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات داخلی و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان در منطقه است که این امر اهمیت بسیاری دارد چرا که ما با پیش گرفتن کشاورزی سنتی تنها موجب از بین رفتن آب می‌شویم.  
 
رضایی خاطر نشان کرد: کشاورزی سنتی جز اینکه سفره‌های زیرزمینی را تمام می‌کند نتیجه‌ای ندارد، به طوری که ما 500 متر مکعب آب‌های زیرزمینی داشتیم که در زمان دولت هاشمی سیزده میلیارد مصرف شد و در زمان دولت خاتمی حدودا 30 میلیارد و در زمان دولت احمدی‌نژاد حدود 50 میلیارد متر مکعب از این آب مصرف شده و معلوم نیست در این 4 سال یا 8 سال آینده چه مقدار از این آب‌ها مصرف شود.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی در دانشگاه‌ها سند اقتصاد مقاومتی را می‌خوانیم همه از هوش و درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی شگفت‌زده می‌شوند، چرا که آن‌ها فکر می‌کنند که ایشان در مسائل اقتصادی ورود نداشته است، در حالی که با مطالعه این سند متوجه می‌شوند که چه کار عمیق و پخته‌ای در مورد آن صورت گرفته است.  
 
وی به محور قرار دادن رشد بهره‌وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید اشاره کرد و گفت: توانمندسازی نیروی کار و مردم تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد و ایجاد بستر رقابت بین استان‌ها از محورهای دیگر این سند است.  

رضایی ادامه داد: بسیاری از جوانان ما با وجود تحصیلات بالا توانمند نیستند و باید توانمندسازی شوند که  این اصل سوم اقتصاد مقاومتی است.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: شما به یاد دارید که وقتی در جریان انقلاب در قم حادثه‌ای بوجود آمد، چگونه مردم تبریز چهلم برگزار کردند و در یزد نیز چهلم برگزار شد و یک موجی به‌وجود آمد و رژیم پوشالی رژیم شاه را دفن کرد.  
 
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری خواستار این هستند که ابعاد اقتصاد مقاومتی تبیین شود و گفتمان‌سازی شود تا اقتصاد مقاومتی تبدیل به یک گفتمان فراگیر و ملی شود.  
 
رضایی افزود: ما از سال آینده نظارت بر اقتصاد مقاومتی را آغاز خواهیم کرد چرا که نظارت بر سیاست‌های کلی به دبیرخانه مجمع واگذار شده، بنابراین از دولت، مجلس و قوه قضاییه تقاضا می‌کنیم تا خدای نکرده کسی سیاسی رفتار نکند و ما مسئول هستیم که به طور جدی بر اقتصاد مقاومتی نظارت کنیم.  
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سال آینده سال عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی است و مردم باید عملی شدن رهنمودهای مقام معظم رهبری را در کشور احساس کنند، بنابراین مسئولان باید در این راستا همکاری کنند.  
 
وی افزود: مسأله دیگر خود مردم هستند، در دهه اول انقلاب مردم این‌گونه ساکت نبودند که فقط در راهپیمایی 22 بهمن و یا روز قدس به صحنه بیایند تا امام(ره) صحبتی را در جماران مطرح می‌کردند مردم در کف خیابان صحبت‌های امام را از مسئولین مطالبه می‌کردند و به آنچه وظیفه خود بود نیز عمل می‌‌کردند.  
 
رضایی ادامه داد: خواسته سوم ما از نخبگان کشور است و ما شاهد هستیم که شبکه‌های مجازی و اینترنتی مالزی را آمریکایی‌ها طراحی کردند و آوازه آن‌ها در جهان پیچیده است، بنابراین ما باید ثابت کنیم بدون تکیه به آمریکا و دیگران می‌توانیم پیشرفته‌ترین کشور اسلامی را در منطقه ایجاد کنیم و از نخبگان می‌‌خواهیم چنانچه گزارش و پیشنهادی دارند برای ما ارسال کنند و چشمان رهبر انقلاب باشند.    
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اکنون مسیر کشور روشن است و از مسئولین می‌خواهیم در چارچوب سیاست‌های کلی عمل کنند، اگر قرار باشد هر مجلسی که می‌آید خودش برنامه‌ای را طراحی کند پس مسیر و نقشه راه کشور چه می‌شود و این درحالی است که مقام معظم رهبری این مسیر را مشخص کردند.  

وی افزود: 15 سال پیش مقام معظم رهبری فرمودند که چابهار را به آسیای مرکزی وصل کنید که اگر این کار می‌شد میلیاردها دلار بدست می‌آمد و فرودگاه امام که بلاتکلیف مانده است؛ درباره این‌ها تعیین تکلیف کنید و خواسته‌های نظام را دنبال کنید.  
 
رضایی ادامه داد: در چارچوب سیاست‌های کلی نظام عمل کنید و بودجه و پول کشور را در جای خود خرج کنید، چرا که اگر هر کسی بخواهد برای اینکه رأی آورده است بخش زیادی از پول کشور را در مسیر سیاست‌های کلی خرج نکند این درست نیست، البته من منظورم شخص خاصی نیست.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطر نشان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا به منویات مقام معظم رهبری، جامع عمل بپوشانیم.

انتهای پیام/
 
 
 
 
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار