ایران به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و وجود درختان توت هر ساله در تولید پیله روند رو به رشدی را تجربه کرده است.
جعفر ستوده مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه امسال در استان فارس 57 جعبه تخم نوغان بین 33 نوغاندار توزیع شده که ماحصل آن تولید یک هزار و 350 کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم بوده است افزود: پارسال 37 جعبه تخم نوغان بین 28 نوغاندار توزیع شده که 850 کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم تولید شده است.
وی ادامه داد: تولید پیله تر کرم ابریشم امسال نسبت به پارسال رشد 60 درصدی داشته است.
این مسوول با بیان اینکه پیله های تولیدی و جمع آوری شده پس از نخ کشی در صنعت فرش و حریر بافی بکار برده می شود افزود: در این زمینه هیچگونه وابستگی به خارج از کشور نداریم.
مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس می گوید: پیله های تر ابریشم پس از تولید به استانهای پرورش دهنده و تولیدکننده این کرم برای عمل آوری ارسال می شود.
ستوده با اشاره به اینکه اشتغالزایی در نوغانداری به صورت فصلی و بین 2 تا 3 ماه تولید پیله در فصل بهار است ادامه داد: در این مدت 20 تا 30 نفر به این کار اشتغال دارند.
وی بیان کرد: متقاضیان پیله تر کرم ابریشم باید درخواستهای خود را برای خرید تخم نوغان در شهرستانها، به جهاد کشاورزی شهرستانها یا در مرکز استان، به مدیریت طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم ارائه دهند تا تخم نوغان مورد نیازشان تامین شود.
این مسوول افزود: در مناطقی که برای کاشت توت مستعد است و منبع تغذیه نوغان محسوب می شود پرورش نوغان صورت می گیرد.
مدیر طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: استان فارس با توجه به تنوع آب و هوایی جزو استانهای مروج پیله تر کرم ابریشم است.
ستوده ادامه داد: استانهای گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی و خراسان از جمله بزرگترین پرورش دهندگان پیله تر کرم ابریشم در کشور هستند.
انتهای پیام/ش