به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی امروز مجلس (12 بهمن ماه 93) گفت: رئیسجمهور آمریکا در صحبتهای اخیر خود عنوان کرده است که ما به ایران فشار میآوریم تا ایران نظر ما را در بحث هستهای قبول کند. حالا مقصود آنها از مذاکره با ایران روشنتر شده است آنها میگویند باید تسلیم خواست ما شوید. در کجای دنیا به این رفتار مذاکره میگویند.رییس مجلس اوباما را مسئول شکست مذاکرات معرفی کرد.
گفته های علی لاریجانی امروز در رسانه ها انعکاس قابل توجهی داشت .
از دیگر سو اوباما ، در جریان مصاحبه دیروز خود با سی.ان.ان از روند مذاکرات تجلیل کرد ، گفته های وی مورد توجه برخی روزنامه ها به ویژه منتقدین دولت قرار گرفت .
«آمریکا بار دیگر برای توافق ژنو کف زد»کیهان در این باره نوشت : رئیس جمهور آمریکا در جدیدترین اظهار نظر خود درباره مذاکرات هستهای با ایران، بار دیگر از توافق موقت ژنو به دلیل برآورده کردن انتظارات و اخذ امتیازات مورد نظر واشنگتن حمایت کرده و بر ادامه این روند تاکید کرد.
صراط: باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در گفتوگو با «فرید زکریا»، تحلیلگر شبکه «سیانان»، ضمن حمایت از رویکرد خود در قبال ایران و مخالفت با تحریمهای جدید علیه ایران در شرایط فعلی تصریح کرد: استدلال من این است که ما تحریمهای بسیار کارآمدی علیه ایران تصویب کردیم که این تحریمها توانست ایران را به میز مذاکرات بیاورد تا بتوانیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا میتوانیم موضوع هسته ای ایران را از طریق دیپلماتیک رفع کنیم.
اوباما سپس در ارتباط با پایبندی ایران به توافق موقت ژنو تحت عنوان برنامه اقدام مشترک ادامه داد: با تمامی محاسبات صورت گرفته از جمله محاسبات سازمان های اطلاعاتی اسرائیل، ایران به مفاد توافق موقت ژنو (برنامه اقدام مشترک) پایبند بوده است. برنامه هستهای خود را گسترش ندادهاند. آنها ذخایر اورانیوم با درصد غنای پایین خود را به عقب بازگرداندهاند. ما در این دوران از مذاکرات هستهای هیچچیزی را از دست ندادهایم. ولی در مقابل،برنامه هستهای ایران پیشرفت نکرده است.
چرا توافق ژنو یکطرفه است؟
ذوق زدگی رئیس جمهور آمریکا و کف زدن برای پایبندی ایران به توافق ژنو به این خاطر است که آمریکا در توافق ژنو، در برخی حوزه ها مانند غنی سازی 20 درصد،دولت ایران را به عقب رانده و در دیگر موضوعات برنامه هسته ای ایران را فریز کرده است. این بدین معناست که گذر زمان و به طول انجامیدن مذاکرات باعث پیشرفت ایران در زمینه هسته ای نمی شود و بر فرض ادامه یافتن مذاکرات برای چند سال دیگر، مسئله پیشرفت هسته ای ایران منتفی است و این همه در حالی است که واشنگتن نه تنها هزینه ای برای این دستاوردها نپرداخته بلکه حتی به وعدههای خود در این توافق نیز پایبند نبوده است. شاید تنها هزینه آمریکاییها در این جریان، پرداخت مبلغ اندکی از پول های بلوکه شده خود ایران باشد!
آمریکایی ها معتقدند علی رغم آنکه برنامه ایران را به عقب رانده و یا فریز کرده اند، موفق شدند که رژیم تحریمها علیه ایران را همچنان حفظ کنند. به گمان آمریکایی ها، فشار تحریم ها ایران را مجاب به پذیرش توافقی می کند که در آن خواسته های حداکثری واشنگتن تماما محقق شود.
طرف آمریکایی به این محاسبه رسیده است که با توجه به راهبرد دولت ایران در زمینه گشایش اقتصادی از طریق مذاکرات ، تیم ایرانی به دنبال دستیابی به هر توافقی به منظور کاستن فشارهای اقتصادی و امتیازگیری سیاسی در داخل است ، از این روی و با توجه به نیاز طرف ایرانی، آمریکا به دنبال آن است توافق را به گران ترین قیمت بفروشد یا به عبارت دقیق تر تحمیل کند.
اعتراف اوباما به نتایج محاسبات سازمان های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، برای چندمین بار بر این موضوع صحه گذاشت که دولت آمریکا در خصوص مسئله ایران، نه تنها با رژیم صهیونیستی و کنگره اختلافی ندارد، بلکه هدفی مشترک را نیز دنبال میکنند. بنابراین داستان اختلاف دولت و کنگره و همچنین سخنرانی نتانیاهو در کنگره، فقط یک جنگ زرگری جهت انحراف افکار عمومی و ایجاد اختلال در دستگاه محاسباتی ایران است.
رئیسجمهور آمریکا در خصوص موضوع هسته ای ایران تأکید کرد: ما شانس ایجاد یک مکانیسمی را داریم که طبق آن بتوانیم تأیید کنیم که ایران تسلیحات هستهای ندارد و ایران توانمندی این را دارد که در طی زمان مجدداً به عنوان یک بازیگر مسئول به جامعه ملل وارد شود. با اینحال نمیدانم که بتوانیم به چنین چیزی برسیم اما استدلال من برای کنگره آمریکا این است که در مقابل تصویب تحریمها علیه ایران مقاومت کنند زیرا شرکای ما و حتی ایران میتوانند این تحریمها را نقض توافق موقت ژنو تفسیر کنند. از نظر ما، تضعیف دیپلماسی در این برهه مهم زمانی بدون آنکه دلیل خوبی داشته باشیم، یک اشتباه است.
اوباما سپس اینگونه راهکار ارائه داد: کاری که در حال حاضر ما باید انجام دهیم این است که باید این دور از مذاکرات را به اتمام برسانیم و به ایران فشار آوریم تا به خواسته جامعه بینالملل آری بگوید و مهم است که اتحاد بین گروه 1+5 حفظ شود و حتی اتحاد با روسیه علیرغم تنشهایی که با این کشور داریم، حفظ شود و همچنین اتحاد با چین که تشنه نفت ایران است، حفظ شود. ما هنوز میتوانیم این اتحاد را حفظ کنیم و نشان دهیم که دیپلماتهای ما تا چه اندازه موثر بودهاند.
طبق توافق ژنو، اصلا نباید تحریمی وضع شود که حالا بخواهد وتو هم بشود
به گزارش فارس، رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد: بگذارید اگر به توافق هستهای با ایران نرسیدم، ایران به دلیل آنکه به یک توافق منطقی آری نگفته است، مقصر باشد. اگر لایحه تحریمهای ایران تصویب شود من آن را وتو میکنم اما این را هم به نمایندگان کنگره و اسرائیل گفتهام که روز بعد از اینکه ایران از توافق عقب بکشد، سادهترین کار برای من در کنگره، تصویب تحریمهای بیشتر علیه ایران خواهد بود. برای من تنها دو روز طول میکشد که لایحه تحریمهای بیشتر علیه ایران را امضا کنم. ما توانایی تشدید تحریمها علیه ایران را داریم اما چیزی که اهمیت دارد این است که نشان دهیم که تمامی راه های ممکن دیپلماتیک را اعمال کردیم.
گفتنی است در ماه های اخیر، اوباما چندین بار درخصوص وتو کردن تحریمهای جدید کنگره علیه ایران صحبت کرده است. این اظهارات که از سوی رسانه های زنجیره ای و مدعی حمایت از دولت به عنوان یک امتیاز از سوی طرف مقابل تلقی می شود در حالی است که طبق توافق ژنو، آمریکا به هیچ عنوان اجازه تصویب تحریم جدید را ندارد و اصلا نباید تحریمی وضع شود که حالا بخواهد وتو هم بشود.
امتیازات نقد، وعده های نسیه
به گزارش خبرگزاریها،رئیسجمهور آمریکا در خصوص نوع توافق نهایی با ایران گفت: «مهم این است که یک توافق مناسب داشته باشیم و درباره آنکه چه توافقی داریم، استدلال های خود را ارائه کنیم. من قبلاً هم گفتهام که عدم توافق را به یک توافق بد ترجیح میدهم اما اگر بتوانم از طریق یک مکانیسم بیچون و چرا و قابل تأیید ثابت کنم که به توافقی با ایران رسیدهایم که طبق آن تهران نمیتواند قابلیت گریز هستهای داشته باشد و اگر شماری از کارشناسان و دانشمندان به ما تضمین دهند که ایران در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت تسلیحاتی قرار ندارد، باید یک بحث عمومی راه بیاندازیم و از تمامی اعضای کنگره بپرسیم که به چه دلیل باید چنین توافقی را رد کنیم و از گزینه نظامی که کارایی کمی در محدود کردن برنامه هستهای ایران دارد حمایت کنیم و آن را دنبال کنیم؟ این رویکرد نظامی انشعابات زیادی را در شرایط کنونی که با درگیریهای زیادی در خاورمیانه مواجه هستیم به همراه خواهد داشت.»
شواهد حاکی از آن است که آمریکا راهبرد تمدید توافق ژنو و به درازا کشیدن مذاکرات را در دستور کار خود قرار داده است. هدف مقامات آمریکایی از فرسایشی کردن مذاکرات، دستیابی به امتیازات بیشتر در نتیجه توافق نهایی است.
اظهارات روز گذشته اوباما درخصوص توافقنامه ژنو، به دفعات در ماه های اخیر توسط مقامات آمریکایی تکرار شده است. در حقیقت، طرف آمریکا به دنبال آن است که از هر تهدیدی برای حفظ توافق ژنو استفاده کند. توافقی که در آن، طرف ایرانی، امتیازات نقد داد و وعده های نسیه دریافت کرد. وعده هایی که به اعتراف برخی از دولتمردان کشورمان، تقریبا هیچکدام از آنها عملی نشده است.
گفته های مالیاتی رییس سازمان بورس هم از موضوعات اقتصادی در صفحه اول روزنامه ها بود .
مالیات سبز برای کالاهای لوکسروزنامه
اطلاعات نیز با اردائه گزارشی در این باره به نشست خبری علی عسکری رئیس سازمان امور مالیاتی در محل وزارت امور
اقتصادی و دارایی اشاره کرد ، عسکری در این نشست مشکلات موجود در سازمان
امور مالیاتی، علل عدم تحقق 100 درصدی درآمدهای مالیاتی دولت و میزان
معافیتها و فرارهای مالیاتی را تشریح کرد.
افزایش 52 درصدی درآمدهای مالیاتی
عسکری در ابتدای نشست به عملکرد سازمان امور مالیاتی در سال جاری اشاره کرد و گفت: در 10 ماه نخست سال جاری 48 هزار میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی مصوب محقق شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 52 درصد رشد داشته است. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تا پایان دی ماه سال جاری 97 درصد مالیاتهای مستقیم به میزان 29 هزار و 200 میلیارد تومان محقق شده که در مقایسه با سال گذشته 37 درصد رشد داشته است، تصریح کرد: همچنین مالیات کالا و خدمات با 19 هزار میلیارد تومان درآمد و 94 درصد تحقق نزدیک به 81 درصد رشد داشته است. رئیس سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از این نشست خبری به صدور کارتهای بازرگانی بدون هماهنگی با دفاتر مالیاتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 1600 میلیارد تومان بدهی مالیاتی در بحث کارتهای بازرگانی وجود دارد اما بازهم بیمحابا به هر فردی کارت داده میشود، در صورتی که قانون میگوید این کارت به بازرگانان باید داده شود. یکی از معضلات با اتاق بازرگانی و اتاق تعاون و وزارت صنعت صدور کارت بدون هماهنگی با ادارات مالیاتی است که امروز به عنوان یک دغدغه مطرح است. رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: بخشهای متولی به کمک نظام مالیاتی بیایند چون اگر نتوانیم کنترلی بر این موضوع داشته باشیم، زمینه فساد اقتصادی در کشور فراهم میشود. عسکری با اشاره به اینکه بسیاری از موسسات به فروش فاکتور اقدام میکنند، اظهار کرد: بهرغم اینکه برخی از آنها شناسایی شدند، اما به صورت قارچگونه ظاهر میشوند و بدون هیچ کنترل و نظارتی ثبت میشوند.
قوه قضائیه به داد نظام مالیاتی برسد
وی با تاکید بر اینکه قوه قضائیه به داد نظام مالیاتی برسد، گفت: این شرکتها زمینه فساد اقتصادی را فراهم میکنند و نام آنها در سایت سازمان مالیاتی بهعنوان شرکتهای لیست سیاه مطرح است. وی افزود: موسسهای در اصفهان که از جمله این شرکتها بوده را به قوه قضائیه معرفی کردهایم که به آن ورود کردند اما موسسه دیگر در تهران را که به مراتب موضوع آن بزرگتر از مورد اصفهان بود را نیز معرفی کرده بودیم اما قوه قضائیه هنوز ورود نکرده است. وی همچنین درباره پایه مالیاتهای جدید گفت: مالیات سبز یا محیطزیست که لایحه آن به دولت ارائه شده که شامل مالیاتهای خاص برای کالاهای لوکس یا شامل کالاهایی که گروههای خاص از آن استفاده میکنند، میشود که علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده باید مالیات مضاعف بپردازند که شامل سیگار و ماشینهای بالای 2500 سیسی است.
معوقات مالیاتی 12 هزار میلیارد تومان شد
عسکری همچنین در بخشی از اظهارات خود به بحث معوقات بانکی اشاره کرد و درباره میزان دقیق آن گفت: براساس بررسیها 12 هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی بابت اصل مالیات طلب داریم که بخشی از آن قابل حصول و بخشی دیگر غیرقابل حصول است. وی تاکید کرد: رقم 12 هزار میلیارد تومان اصل بدهیها است و نزدیک این رقم و کمی بیشتر جرایم متعلق به آن است که شامل بدهی و معوقات دولتیها و خصوصیها و سایر پایههای مالیاتی میشود و بخش عمده بدهیها مربوط به اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی، مشاغل و ارزش افزوده میشود. وی ادامه داد: صدور بیرویه کارتهای بازرگانی توسط دستگاهها، یکی از دلایل افزایش معوقات مالیاتی است و در حالی که کارت بازرگانی باید برای بازرگانان صادر شود این کارتها برای افراد مختلفی توسط اتاق بازرگانی و اتاق تعاون صادر میشود. رئیس سازمان مالیاتی تاکید کرد: به مسوولان ذیربط دستور دادهام، اگر اتاق بازرگانی یا دیگر اتاقها بدون هماهنگی کارت بازرگانی صادر کنند، طبق قانون صادرکنندگان نیز مسوول بوده و پیگیر مطالبات حقوقی خواهیم شد.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه اگر اتاقهای بازرگانی و تعاون، کارت بازرگانی را صادر کنند که سازمان مالیاتی نتواند مودی آن را برای اخذ مالیات پیدا کند، ما در اجرای قانون به عنوان شخص ثالث بدهیها را از سازمان صادرکننده کارت دریافت خواهیم کرد، گفت: سازمان مالیاتی تاکنون به اجرای این قانون ورود نکرده اما از این به بعد این کار را خواهیم کرد و کسانی که بدون هماهنگی سازمان مالیاتی این کارتها را صادر کنند، مطالبات از آنها دریافت خواهد شد.
امکان تامین هزینههای جاری با درآمد مالیاتی
رئیس سازمان امور مالیاتی در ادامه نشست خبری به میزان درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده برای دولت در سال آینده اشاره کرد و افزود: دولت توانایی پرداخت هزینههای جاری را از محل مالیات دارد اما باید ابزارهای لازم در این زمینه برای تبادل اطلاعات در جریان پول، کالا و سرمایه وجود داشته باشد و اگر شفافیت برای نظام مالیاتی فراهم شود، نمیتوان آن را اجرایی کرد. عسکری با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت نفت در منابع بودجه به 30 درصد رسیده است، گفت: در صورتی که عزم مسوولان جزم شود طی 2 تا 3 سال میتوان به این نقطه رسید که تمام هزینههای جاری دولت از محل درآمدهای مالیاتی محقق شود اما در حال حاضر امکان چنین موضوعی وجود ندارد. معاون وزیر اقتصاد همچنین درباره معافیتهای مالیاتی با بیان اینکه هم اکنون حدود 40 درصد از تولید ناخالص داخلی ایران معاف از مالیات است، تصریح کرد: هرچند فکر میکردیم که 2500 تا 3 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم اما بررسیها در سال 91 نشان میدهد 12 هزار و 500 میلیارد تومان معافیت مالیاتی اعطا شده است که این موضوع نشاندهنده هدفمند نبودن اقتصاد بوده و نسبت مالیات اخذ شده به فعالیتهای اقتصادی زیاد است. وی با تاکید بر اینکه باید معافیتهای مالیاتی هدفمند شوند، گفت: متاسفانه هم اکنون اینگونه نیست و بسیاری از معافیتهای مالیاتی ایجاد شده ناکارآمد هستند. رئیس سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از این نشست خبری به موضوع بدهی مالیاتی معاون اول رئیس دولت دهم اشاره کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی از کارمندان دولت پیش از واریز حقوق مالیات را اخذ میکند و آقای رحیمی بدهی مالیاتی دیگری ندارد. رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود در رابطه با اخذ مالیات از تولیدکنندگان گفت: سازمان امور مالیاتی از تولیدکنندگان حمایت میکند و در صورتی که تولیدکنندگان به سوددهی نرسند از آنها مالیات اخذ نخواهد شد و تنها در صورت کسب سود مالیات پرداخت میکنند. در صورتی که تولید زیان کند نه تنها مالیات نمیدهد، بلکه در دفاتر ثبت شده و در سالهای بعد مستهلک میشود. اکنون مشکل تولید، گردش سرمایه است و برای کمک به آنها تقسیط صورت میگیرد. عسکری همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با اخذ مالیات از صندوق توسعه ملی با بیان اینکه اخذ مالیات از صندوق توسعه ملی طبق روال قانونی بوده است، گفت: برای بخشی از داراییها که سرمایه اطلاق میشود مالیات اخذ نشده و فقط برای فعالیتهای سودآور مالیات اخذ میشود.
در حال تکمیل ...