محسن رازافشار روانپزشک در گفتوگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به علل ایجاد خشونت در جامعه اظهار کرد: در ابتدا باید به تعریف صحیح از خشونت در جامعه بپردازیم تا با درک صحیح و مناسب از این مقوله به عوامل ایجاد و راه کارهای مناسب دست پیدا کنیم.
وی افزود: تمامی رفتارهای تهاجمی و رفتارهایی که فرد به فرد و دیگران و یا هر شی آسیب میرساند نوعی خشونت محسوب خواهد شد.
رازافشار گفت: نوجوانی که دارای سیستم ارزشی مناسب در خانواده هستند در جامعه سلامت روانی و رفتاری مناسب دارند.
رازافشار تأکید کرد: اگر نوجوانان در مدرسه نیز سیستم ارزشی مناسب را بیاموزند هرگز دست به خشونت نمیزنند.
این روانپزشک ادامه داد : محیطهای اجتماعی اکثر پدیدههای خشونت را افزایش میدهند و رادیو و تلویزیون نیز این امر را در مواردی تشدید میکند.
وی تصریح کرد: در برنامهها، مسابقات ورزشی و شبکههای اجتماعی حرفهای نامناسب زیادی زده میشود یا رفتارها و کشمکشها نشان میدهد که خود نوعی موجب بروز خشونت در جامعه میشود.
رازافشار در مورد جلوگیری از ایجاد خشونت تأکید کرد:در ساختار دوست و حاکمیت پدیدههای وجود دارد که خشونت را گسترش میدهد و در واقع ساختارهای اجتماعی خود زمینهساز اصلی خشونت هستند.
این روانپزشک ادامه داد: حاکمیت و سیستمهای اجتماعی باید جمع شوند و کارهای عظیم فرهنگی انجام بدهند تا بتوانند خشونت افراد را کاهش بدهند.
رازافشار در خصوص تغییر ساختارهای اجتماعی گفت: اگر در خانواده هم چیز با سیستم ارزشی متناسب باشد، نوجوانی که وارد اجتماع میشود هیچگونه مشکلی در برخورد با افراد جامعه ندارد.
این روانپزشک تاکید کرد: مشکلات اقتصادی افراد را ناتوان نمیکند بلکه مشکلات اجتماعی زمینهساز ایجاد خشونت است و دولت باید با راه کارهای مناسب مشکلاتی اجتماعی را برطرف کند.
وی خاطرنشان کرد: عدم نشان دادن مهرورزی در سطح جامعه و تلویزیون میتواند عاملی برای ایجاد خشونت باشد و رسانهای ملی باید راههای مناسبی را برای نشان دادن مهرورزی ایجاد کند.
وی در پایان گفت: خشونت یک پدیده مجرد نیست بلکه یک پدیده وابسته به شرایط اجتماعی است.
انتهای پیام/