رضایی گفت: هزینه و وقتی که برای تغذيه و سلامتی خود و خانواده صرف می‌کنیم در واقع هزينه نیست بلکه سرمايه گذاری است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر منصور رضایی رئیس اداره تغذیه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشوری گفت: افزایش سرعت و شعله طبخ غذا‌ها، افزایش مصرف غذاهای صنعتی و فرآوری شده (کنسرو‌ها)، افزایش مصرف افزودنی‌ها و طعم دهنده‌ها و نگهدارنده‌های صنعتی، افزایش مصرف نمک، شکر و قندهای فراوری شده، چربی‌های جامد، اشباع، ترانس و...، کاهش مدت زمان صرف غذا و کنار هم بودن اعضای خانواده، کاهش تحرک و فعالیتهای فیزیکی افراد به علت زندگی صنعتی و ماشینی، عوامل بسیار دیگری که سبب بروز یبوست، چاقی، بیماریهای مزمن، سرطان، دیابت، فشارخون و نارسایی کلیوی می‌شود را ازجمله مواردی برشمرد که باید در تغییر شیوه زندگی مورد توجه قرار گیرد. 

وی افزود: آنچه مسلم است، بیماری‌ها از کم تحرکی و تغییر عادات غذایی ناشی می‌شود و بنابراین برای داشتن زندگی سالم‌تر موارد زیر را به همه افراد جامعه توصیه می‌کنم. 

- توجه داشته باشید هزینه و وقتی که برای تغذیه و سلامتی خود و خانواده صرف می‌کنیم در واقع هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است. 

- بازگشت به غذاهای سنتی (انواع خورش، سوپ، آش، سالاد و غیره) و اصلاح تغذیه.

- کاهش سرعت زندگی و به حداقل رساندن سرعت طبخ و خوردن غذا و خوب جویدن، در واقع آهنگ زندگی را آهسته کنیم.

- در تهیه مواد غذایی روزانه سعی کنیم از هر ۶ گروه غذایی با حداکثر تنوع انتخاب کنیم. 

- استفاده از طعم دهنده‌های طبیعی و فراموش شده شامل: سیر، پیاز، زردچوبه، انواع فلفل، دارچین و غیره

- تنوع غذایی و استفاده از مواد غذایی مختلف در هر یک از گروههای غذایی (هرگل یک بو و هرغذا یک خاصیت) 

- استفاده از میان وعده‌های مناسب به ویژه از گروه میوه جات، خشکبار و آجیل

- استفاده از مواد غذایی شناسنامه دار (عدم استفاده از مواد غذایی به صورت فله‌ای) 

- فزایش مصرف فیبر‌ها (میوه، سبزی، غلات کامل، حبوبات و آجیل تازه و کم نمک). 

- تازه خوری کردن به جای مواد کنسروی، فریزری و فراوری شده صنعتی فعلی.

- کاهش مصرف انواع مایعات در سر سفره.

ا- افزایش مصرف انواع مایعات مناسب در بین وعده‌های غذایی.

- انجام تنفس عمیق در طول روز به ویژه برای افرادی که امکان هیچ تحرک فیزیکی مناسب ندارند. 

- جایگزین کردن ادویه جات، آب لیمو، نارنج، و آبغوره بجای نمک و روغن برای طعم و مزه دار کردن غذا.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار