دادرس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
دادرس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
اردشیر دادرس در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص کاهش قیمت گاز جایگاههای CNG اظهار داشت: قیمت CNG قرار است با پیگیری وزیر نفت و معاون برنامهریزی اعلام شود و این وزارتخانه درصدد است قیمت گاز CNG را کاهش دهد که امروزه بحث قیمت جهانی گازوئیل و بنزین با کاهش مواجه بوده است.
وی تصریح کرد: گام سوم هدفمندی یارانهها ناخودآگاه استارت زده شده و این امر فرصت مناسبی برای طراحی و مکانیزم قیمتگذاری برای حاملهای انرژی است. آنچه که در حال حاضر عنوان شده کاهش 10 درصدی CNG است ولی آنچه که امروزه با توجه به قیمت داخلی و جهانی مورد محاسبه قرار میگیرد بایستی قیمت CNG در کشور کاهش پیدا کند.
دادرس افزود: میانگین قیمت جهانی بنزین نسبت به CNG حدود 62 درصد است و قیمت صادراتی حول و حوش 31 سنت بوده و قیمت گاز تحویلی به مردم 15 سنت است، بنابراین قیمت این دو خیلی فاصله دارند. در دنیا برای کشورهایی مثل ایران که تولیدکننده و هشتمین کشور مصرفکننده گاز است این نسبت قیمت برای حملونقل و CNG نسبت بالایی است که جا دارد وزارت نفت و دولت تدبیر و امید از این فرصت مناسب بهرهبرداری لازم را انجام دهند.
رئیس انجمن صنفی جایگاهداران CNG کشور خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته روزی یک میلیون مترمکعب کاهش مصرف CNG در کشور داریم و هماکنون عدم رشد تقاضای مصرف باعث شده سالیانه 360 میلیون مترمکعب مصرف CNG کاهش پیدا کند که معادل 200 میلیون دلار بنزین است.
دادرس از پیشنهاد 20 تا 30 درصدی کاهش قیمت CNG در کشور خبر داد و گفت: با کاهش نرخ CNG قیمتها به نرم استاندارد جهانی نزدیکتر میشود. قرار است با ابلاغ وزیر نفت اول بهمن ماه ۱۰ درصد قیمت گاز CNG در
جایگاهها کاهش پیدا کند تا تاکسیها و ناوگان حمل و نقل عمومی بتوانند
بیشتر از CNG استفاده کنند.
وی افزود: کاهش قیمت را میتوان از چند منظر بررسی کرد؛ نخست اینکه مدیریت قیمتگذاری در کشور به صورت واقعی اجرا شود، همچنین تعداد فروش جایگاهها به لحاظ توجیه اقتصادی افزایش پیدا کرده و بالاخره با کاهش قیمت CNG عرصه را برای استفاده بهینه از این صنعت فراهم کرده که باعث میشود از واردات بنزین به کشور جلوگیری به عمل آید.
وی گفت: بستههای حمایتی شامل نرخ
جایگاهها، تعدیل نرخهای سی.ان.جی و عودت کارمزد تعمیر و نگهداری
جایگاهها به خود جایگاه داران است که با این اقدام حدود یک سوم مشکلات
جایگاهها حل شده توان اقتصادیشان را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد.
دادرس همچنین یادآور شد: برنامه توسعهای جایگاه و اضافه شدن ۱۰۰۰ جایگاه جدید بویژه در کلان شهرها همچنان در دستور کار است.
انتهای پیام/