به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، در آزمایشی بر روی 62 مرد با میانگین سنی 65-75 سال طی 24هفته آموزش های بدنی قدرتی صورت گرفت. تمریناتی چون فشار روی قفسه سینه و پا و حلقه کردن ساق پا هر هفته در 3 زمان انجام می شد. گروه اول تمرینات را با شدت متوسط( ماکزیمم مقدارعمل بالا بردن در یک انقباض) و گروه دوم با شدت بسیار بالا( حدود 80% توانایی ماکزیمم) انجام دادند.
قبل و بعد از دوره، مهارتهای تمرکز، حافظه کوتاه و طولانی مدت و همچنین کیفیت زندگی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. هر دو گروه امتیاز بالایی را در آزمایشات عصب شناختی کسب کرده و کیفیت زندگی شان به طور قابل توجهی بهبود یافت. از دیگر نتایج این بود که میزان پروتئینIGF-1 هر دو گروه بالا رفته و یک عامل بقا در سلولها ی عصبی پیشرفت خوبی داشت. همچنین گروه کنترل شده ای که حرکات کششی روتین را به جای تمرینات مقاومتی انجام دادند هیچ گونه تغییری در آنها به وجود نیامد.
مطالعه دیگری که بر روی 25 مرد و زن در سن های 60 و 70 سال انجام شده، نشان می دهد که ورزش های مقاومتی به مدت 2بار در هفته طی 6 هفته پیاپی، میزان آگاهی فضایی و عکس العمل در زمان که به تصادفاتی چون سقوط بستگی دارند را به طور چشم گیری بهبود می بخشد.
برخی پژوهشگران بر این باورند این ورزش ها میزان گردش خون به مغز را افزایش می دهد. همچنین اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را برای سیستم عصبی فراهم می کند. به عبارت دیگر میزان IGF-1 مغز را بالا می برد. این می تواند به این علت باشد که ورزش های مقاومتی حال افراد را نیز تحت الشعاع قرار می دهد
انتهای پیام/