ابوالفضل صالح رئیس مرکز ملی تحقیقات جنوبگان در گفتگو با
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به اهمیت اقیانوس منجمد جنوبی در سامانه زمین، درک کاملی از ارتباط میان فرایند های این اقیانوس، اقلیم جهانی، چرخه های بیوژئوشیمیایی و تولیدات دریایی، نیاز است تا پاسخی موثر در مورد چالش های تغییرات اقلیم، افزایش سطح آب دریا، اسیدی شدن اقیانوس ها و استفاده مناسب از منابع دریایی در اختیار قرار دهد.
وی افزود: درک چگونگی پاسخ سامانه اقیانوس منجمد جنوبی به تغییرات اقلیم و سایر شرایط تحمیل شده از سوی انسان یا طبیعت و پتانسیل بازخورد آن امری بحرانی است که به منظور نیل به این درک بالا، دیده بانی پایدار و چند رشته¬ای ضروری است.
صالح تصریح کرد: سامانه دیده بانی اقیانوس منجمد جنوبی (SOOS) به طور رسمی از 2011 میلادی هم زمان با افتتاح دفتر پروژه های بین المللی به میزبانی موسسه مطالعات دریایی و جنوبگان دانشگاه تاسمانیا در استرالیا راه اندازی شد.
وی اظهار داشت: سامانه "SOOS"یک ابتکار بین المللی است که وظیفه هماهنگ سازی و گسترش تمام تلاشها و برنامههای بین المللی که دادههای اقیانوس منجمد جنوبی را جمع آوری می کند، بر عهده دارد.
صالح در ادامه گفت: هدف "SOOS"، توسعه یک سامانه پایش مرتبط و کارآمد است که مشاهدات مورد نیاز برای بررسی چالشهای کلیدی علمی و اجتماعی را انجام میدهد. این سامانه تحت نظارت کمیته علمی تحقیقات جنوبگان (SCAR) و کمیته علمی تحقیقات اقیانوسی (SCOR) است و دارای یک ساختار ساده مدیریتی است که اجرای کارآمد برنامه های علمی آن را ممکن می سازد.
ا