"فواد ایزدی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با بیانات اخیر "مقام معظم رهبری" پیرامون لغو تحریمها اظهار داشت: سخنان "رهبر فرزانه انقلاب" در جمع مردم قم حاوی نکتههای ارزشمندی بوده است که از جمله میتوان به مسئله مذاکرات هستهای و چگونگی ادامه آن از سوی طرف ایرانی اشاره کرد. ایشان تاکید کردند که تنها راه پیشرفت در مذاکرات تکیه بر توان داخلی و توجه به خطوط قرمز است که از آن تعبیر به غیرت و ایستادگی بر روی اصول کردهاند.
ایزدی افزود: ایشان تاکید کردند اگر یک تعامل مناسب با طرف غربی رخ دهد باید رفع یک باره تحریمها در برابر گامهایی که ایران برمیدارد مد نظر قرار گیرد.
این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه "رهبر فرزانه انقلاب" تاکید کردند که ایران باید منسجم و یکپارچه در مذاکرات حضور پیدا کند، ادامه داد: حاشیهسازی و چند پاره کردن جامعه که به ایجاد تفرقه و تضعیف توان طرف داخلی منجر میشود باید کاهش یابد. ایران میبایست منسجم و با حرفی واحد در مذاکرات حضور پیدا کند.
وی افزود: نظر رهبری انقلاب این گونه است که رسانهها، خبرگزاریها و مطبوعات بیش از گذشته بر طبل وحدت بکوبند و از اختلاف دوری کنند.
ایزدی تصریح کرد: مسئولین باید با یک حرف و نه حرفهای مختلف سر میز مذاکرات بنشیند. باید سطح توقعات مردم در جامعه مدیریت شود تا مذاکرات به حیات و ممات نظام و زندگی مردم ارتباط پیدا نکند. مذاکرات راهی برای پیشرفت امور است که میتواند در کنار راه اصلی که همان تکیه بر اقتصاد مقاومتی است مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان حاشیهسازی و اظهارنظرهای روزهای اخیر که توان انعطاف و مانور ایران را کمتر میکند، مورد توجه و تاکید قرار دادند.
این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه ما باید در یک چارچوب مشخص و اصول معین سر میز مذاکره بنشینیم، اظهار داشت: در فرآیند گفتگوی میان دو طرف دادهها و ستادههای خود را مدام بررسی کنیم که چه میدهیم و چه میگیریم آیا این دو در تراز هم هستند یا خیر.
وی ادامه داد: ما در منطقه که سرشار از تضادها و درگیریهاست به سر میبریم و طرفهای ما میکوشند تا در یک جنگ موازی در عرصه مذاکره به امتیازات مختلف در منطقه دست پیدا کنند. باید تلاش کنیم در منطقه حضور گسترده داشته باشیم.
ایزدی افزود: اگر ما به اصول و ارزشهای انقلاب باز گردیم و توان داخلی خویش را افزایش دهیم بهتر میتوانیم پای میز مذاکره بنشینیم و طرف غربی را مجاب کنیم امتیازات بیشتری به ما بدهد.
وی اظهار داشت: در یک سال گذشته تمام موفقیتها به عرصه مذاکره متوجه شده در حالی که مذاکره راهی برای پیشبرد امور است. باید برگههای امتیاز در نبردهای نیابتی منطقه را در دست داشته باشیم که طرف مقابل به مذاکره تن دهد و مذاکره را نمایشی برای اقتدار خود یا تضعیف طرف مقابل تلقی نکند.
این کارشناس سیاست خارجی افزود: بیانات "مقام معظم رهبری" به این معنی است که ما باید مذاکرات را در چارچوب مشخص ادامه دهیم. البته بیان قاطع ما در مذاکرات ریشه در توان نظامی، بازدارندگی و امنیتی دارد.
ایزدی ادامه داد: متاسفانه در 40 سال گذشته نفت سهم قابل توجهی در بودجه ایران داشته است و این موجب شده به ابزاری برای فشار بر اقتصاد ایران تبدیل شود. اگر در برنامههای پنج ساله گذشته بیش از پیش به مسئله درآمدهای غیرنفتی و توان داخلی برای تامین درآمدهای دولت توجه میکردیم این درآمد سهل الوصول به چالشی برای ما تبدیل نمیشد.
وی افزود: ایران باید در بودجه سال 94 و برنامه پنج ساله ششم به درآمدهای غیرنفتی توجه بیشتری کند و نفت به عنوان یک درآمد جانبی و نه درآمد اصلی در بودجه ما نمایانگر شود.
ایزدی اظهار داشت: اگر رقابتهای سیاسی در چارچوب قانون اساسی و منویات "رهبر فرزانه انقلاب" باشد خوب است.اما به نظر میرسد در سالهای اخیر برخی دستهای پشت پرده تلاش میکنند تا رقابتهای سیاسی را به درون جامعه ببرند و به شکاف اصلی تبدیل کنند که نمونه بارز آن در فتنه 88 رخ داد.
این کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه برخی از ادبیات به کار گرفته شده در روزهای اخیر در پی ایجاد شکاف در میان جامعه هستند، ادامه داد: "مقام معظم رهبری" به عنوان دیدهبان نظام به شدت به این مسئله حساس هستند و به این دلیل به اتحاد و اتفاق ملی با توجه به رعایت اختلاف سلیقهها تاکید میکنند. گاهی برخی از گروههای سیاسی میخواهند از سرمایه اجتماعی برای ایجاد شکاف بهره ببرند که رهبری انقلاب این را منع کرده است.
انتهای پیام/