بانوان شرکت کننده در نشست تخصصی اتحادیه زنان جهان اسلام خواستار تعیین روز ولادت حضرت فاطمه(س) به عنوان روز مادر در تقویم عربی شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،به نقل از مجمع تقریب مذاهب اسلامی، نشست تخصصی اتحادیه زنان جهان اسلام در حاشیه بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی با حضور جمعی از زنان فعال در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از کشورهای مختلف در هتل استقلال تهران برگزار شد و شرکت کنندگان با قرائت بیانیه ای خواستار تبیین نگاه اسلام درخصوص جایگاه و نقش زن مسلمان شدند.

در این بیانیه که به تایید شرکت کنندگان رسید بر تبیین نگاه بلند اسلام در خصوص جایگاه و نقش زن مسلمان بر اساس آموزه های قرآن مجید و سیره حضرت محمد (ص) برای مقابله با جریان های انحرافی، طرح روز ولادت حضرت فاطمه(س) به عنوان روز مادر در تقویم عربی، استمرار همکاری با اتحادیه و عضو گیری جدید مبتنی بر فعالیت های اثربخش و کارآمد و جریان ساز تاکید شد.

همچنین شرکت کنندگان در این نشست بر تلاش برای بسترسازی به منظور اخذ مقام مشورتی در سازمان ملل متحد، شناسایی زنان فعال و تاثیرگذار در تحقق تقریب و وحدت اسلامی به منظور تکریم و قدردانی از آنها در کنفرانس وحدت اسلامی تاکید کردند.

طوبی کرمانی مشاور دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در امور بانوان در این نشست گفت: اتحادیه زنان جهان اسلام اتحادیه ای کاملا مستقل و دارای چهار کمیته آموزش و پژوهش، بین الملل، حقوقی و انفورماتیک است.

وی افزود: این اتحادیه سال گذشته برنامه های متعددی از جمله همایش زن و خانواده در لندن، کارگاه های آموزشی در کرمانشاه، ارومیه و کردستان، همایش بانوی مهر در روز میلاد حضرت فاطمه(س) برگزار کرد.

همچنین بانوان شرکت کننده در نشست روز پنجشنبه مقالات خود را درباره موضوعات مختلف مرتبط با وحدت ارائه دادند که به عنوان نمونه می توان به مقالاتی همچون نیازمندی به وحدت اسلامی در دنیای کنونی بیش ازگذشته، تأسی به سیره پیامبر (ص) در ایجاد وحدت بین قبایل اوس و خزرج و همچنین مهاجرین و انصار، آیات قرآن کریم درتبیین ضرورت وحدت بین مسلمانان و داشتن باور بر ضرورت وحدت بین نخبگان اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد.

همچنین مقالات حضور نخبگان اجتماعی و فرهنگی در عرصه های عملی، لزوم احترام به عقاید دیگران و مبارزه با مسئله نفاق، محکوم کردن انتشار جنایات گروه های تکفیری به نام اسلام و مسلمانان در رسانه های غربی، حمایت از زنان مسلمان در برابر گروه های تکفیری، آموزش وحدت و مبانی اسلامی از کودکی به فرزندان مسلمان و همچنین لزوم برگزاری کارگاه هایی به منظور بررسی راهکارهای عملی و اقدامات وحدت آفرین درکشورهای مختلف و پیگیری میزان تحقق آنها در نشست سال آینده از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.



* کمیسیون رؤسا و اساتید دانشگاه ها در کنفراس وحدت اسلامی

شرکت کنندگان در کمیسیون استادان دانشگاه ها که عصر پنج شنبه در حاشیه بیست و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی با عنوان'رشد و مرجعیت علمی دانشگاه های جهان اسلام در سایه وحدت اسلامی' برگزار شد، از دانشگاه های اسلامی به عنوان جایگاهی مهم و اصلی برای وحدت و تقریب بین مذاهب یاد کردند.

ریاست این نشست را 'امین السالحی' از لبنان بر عهده داشت و شرکت کنندگان درباره چگونگی تقریب دیدگاه های دانشگاه های جهان اسلام بحث و تبادل نظر کردند.

از جمله پیشنهادهای مطرح دراین زمینه برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای علمی و تخصصی با مشارکت دانشجویان و نیز بررسی ساختار آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها درجهت تحقق اهداف وحدت گرا بود.

بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با عنوان 'امت واحده اسلامی چالش ها و راهکارها' فردا (جمعه) همزمان با ولادت با سعادت پیامبر مکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق(ع) با سخنرانی علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و قرائت بیانیه ای در سالن همایش های صدا و سیما پایان می یابد.

در مراسم اختتامیه از 62 جلد کتاب شامل تمام احادیث پیامبر اعظم (ص) که در منابع شیعه و سنی به طور مشترک آمده، رونمایی می شود و از سه چهره برجسته تقریبی جهان اسلام یعنی امام موسی صدر، آیت الله محمد واعظ زاده نخستین دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی و شیخ سعید شعبان دانشمند بزرگ اهل سنت لبنان و بنیانگذار حرکت توحید تجلیل خواهد شد.

/ انتهای پیام
منبع: ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.