یک متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه انجام مداوم حرکات ورزشی مناسب تاثیر بسزایی در پیشگیری از تشدید گودی کمر دارد، گفت: انجام این حرکات در نوجوانی مانع از بروز گودی کمر می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،دکتر هادی شجاعی متخصص طب فیزیکی، با اشاره به اینکه شنا کردن و کرال سینه می‌تواند تا 90 درصد در بهبود ناهنجاری گودی کمر موثر باشد، گفت: حرکت‌های تقویتی و کششی جهت عضلات ران، عضلات شکم و عضلات گلوتئال (لگنی) انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: برای اینکه بدانیم کدام تمرینات برای گودی کمر مناسب هستند، ابتدا باید بدانیم عامل ایجاد گودی کمر چیست. ضعف عضلانی عمومی، عدم انعطاف کافی عضله جمع کننده لگن و پشت ران و ماهیچه گلوتئال ضعیف از علل ایجاد گودی کمر هستند که می‌توان با انجام ورزش‌های درمانی از پیشرفت این عارضه جلوگیری کرد.

این متخصص طب فیزیکی گفت: حرکت اول این است که فرد در حالی‌که به حالت راحت دراز کشیده و زانوهایش خم است، سعی می‌کند ضمن منقبض کردن عضلات شکم، لگن خود را کمی ‌بلند کند. هدف از انجام این ورزش، تقویت عضلات باسن و کاهش انحنا کمر است.

وی افزود: در حرکت دوم فرد در حالیکه خوابیده و زانوهایش کمی ‌خم است، سعی می‌کند با دست‌های کشیده به حالت نشسته در آید. هدف از انجام این ورزش، تقویت عضلات شکم و کاهش انحنا کمر است.

شجاعی گفت: در حرکت سوم فرد در حالت خوابیده، سعی می‌کند زانوهای خود را تا آنجا که می‌تواند به طرف سینه حرکت دهد. هدف از انجام این ورزش، ایجاد کشش و انعطاف‌پذیری در عضلات و عناصر اطراف ستون فقرات است و در حرکت بعدی فرد در حالی‌ که نشسته است، سعی می‌کند به طور ملایم دست‌هایش را به مچ پا برساند. هدف از انجام این ورزش، ایجاد کشش و انعطاف‌پذیری در عضلات پشت ران (عضلات همسترینگ) است.

این متخصص طب فیزیکی گفت: در حرکت بعدی فرد در حالی که در حالت استارت دو و میدانی قرار گرفته است، سعی می‌کند با متمایل شدن به سمت جلو بر روی پای عقب خود فشار وارد کند. در مرحله بعد با عوض کردن پاها، همین حرکت را انجام می‌دهد. هدف از انجام این ورزش، کشش عضله جمع کننده لگن و کاهش انحنا یا قوس کمر است.

وی با تاکید بر اینکه انجام مداوم این حرکات تاثیر بسزایی در پیشگیری از تشدید گودی کمر دارد، گفت: در حرکت پایانی فرد در حالی که کنار دیوار ایستاده است، سعی می‌کند بنشیند. در ضمن ممکن است این تمرین را با استفاده از یک صندلی انجام داد، یعنی فرد در کنار صندلی قرار می‌گیرد و به جای اینکه بر روی زمین بنشیند، بر روی صندلی می‌نشیند. هدف از انجام این ورزش، تقویت عضله چهارسر رانی و باسن است.
منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.