رویاهای کودکانه دو خانم خیّر ایده ساختن متفاوت‌ترین مرکز خیریه ایران در رباط کریم شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،موسسه خیریه فخر الملوک، موسسه‌ای برای نگهداری از دختران بدسرپرست و بی‌سرپرست است. این موسسه  فعالیت خود را از سال ۸۳ شروع کرده است. از ویژگی‌های این مرکز این است که شرایط کامل زندگی طبیعی برای این دختران فراهم شده است. در این مرکز دختران ۶ سال به بالا نگهداری می‌شوند. 
 
 
شبه‌خانواده‌ای با مادر شیفتی!
مهر - تفاوت این مرکز با دیگر مرکزها در نوع ساماندهی این کودکان و نوجوانان است. در این مجموعه، محیطی شبیه به خانواده برای دختران فراهم شده است؛ به طوری‌که در هر واحد ۸ نفر از آن‌ها کنار هم زندگی می‌کنند. جالب اینجاست که برای هر واحد یک مربی به صورت شیفتی هم وجود دارد که تقریبا وظایف مادری را ایفا می‌کند. بچه‌ها در این مرکز مجبور به پوشیدن لباس فرم نیستند. به راحتی می‌توانند به مدرسه بروند و تحصیل کنند و حتی دانشگاه بروند. در کلاس‌های مهارت زندگی شرکت می‌کنند و درضمن می‌توانند مهارت‌های هنری هم کسب کنند؛ حتی در هر واحد یک دستگاه پیانو برای این دختران تهیه شده است. در واقع محیط این مرکز، شبیه بقیه مراکز حمایتی نیست؛ بلکه به نوعی بازسازی محیط خانواده است و دختران این مرکز در یک «شبه خانواده» زندگی می‌کنند.
 
تفاوت بزرگ دیگر این مجموعه با دیگر موسسات این شکلی در این است که بقیه مراکز تا زمان ۱۸سالگی سرپرستی افراد را بر عهده می‌گیرند؛ اما موسسه فخرالملوک، تا زمان استقلال کامل، حمایت خود از این دختران را ادامه می‌دهد. البته این مرکز تمام تلاشش را برای مستقل‌شدن آن‌ها از شغل‌یابی تا فراهم کردن امکان ازدواج برای این دختران انجام می‌دهد. 
 
 
اورژانس اجتماعی
اورژانس اجتماعی به معنی مکانی است برای مدیریت بحران. مکانی که دختران بدسرپرست یا زنان و دخترانی که به هر علت دچار مشکل می‌شوند و سرپناهی ندارند را مورد حمایت قرار بدهد. این مرکز در گام بعدی خود قصد دارد مجموعه‌ای را ساماندهی کند که در آن بتوان این عده را پشتیبانی کرد. این اورژانس که احداث آن با همکاری بهزیستی آغاز شده است، شش ماه دیگر شروع به کار می‌کند. 
 
رویای بابالنگ‌دراز!
ایده اصلی این کار مربوط به خانم‌ها «مریم گیوه‌چیان» و «زیبا برکتین» است. خاطره این دو از «بابالنگ‌دراز جین وبستر» ایده اصلی ساخت این مجموعه بود. آرزوی کودکی این دو دوست در دوران نوجوانی در بزرگسالی، با احداث این موسسه به وقوع پیوسته است. داستان بابا لنگ دراز کافی بود تا با ترکیب نام مادران این دو دختر (فخری و ملوک) موسسه «فخرالملوک» تاسیس شود.
 
توسعه فخرالملوک
این مرکزچند روز پیش ده‌ساله شدنش را جشن گرفت و در پی آن است که کار خود را گسترش دهد و دختران بیشتری را تحت تکفل بگیرد؛ اما بودجه‌های سنگین و هزینه‌های بالای این موسسه، مانع بزرگی بر سر  این راه است. بسیاری از هنرمندان و بازیکنان فوتبال، حمایت خود را از این موسسه آغاز کرده‌اند. تصاویر زیر مربوط به مراسم دهمین سالگرد این موسسه است. خانم الهی قمشه‌ای، مهرانه مهین‌ترابی، علی دایی و سروش صحت مهمانان ویژه این مراسم و منصور ضابطیان مجری این برنامه بود. همچنین در این مراسم نیما رئیسی با خواندن قسمتی از کتاب بابالنگ‌دراز خاطرات کودکی موسسان این مجموعه را زنده کرد.




برچسب ها: خیریه ای ، تحقق ، رویا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.