به گزارش
خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ ایالات متحده آمریکا فرمان حمله به افغانستان را در روز ۷ اکتبر سال ۲۰۰۱ صادر کرد همچنین بریتانیا از سال ۲۰۰۲ فعالیتهای نظامی مستقل خود را در این کشور آغاز کرد.
هدف اصلی این جنگ، مبارزه و از بین بردن القاعده، طالبان و حامیان آنها بود اما با گذشت حدود یک ماه، رژیم طالبان سقوط کرد و با برگزاری کنفرانس بُن حامد کرزی به قدرت رسید و در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به مقام ریاست جمهوری برگزیده شد. از همان ابتدا تعدادی از کارشناسان معتقد بودند که بسیاری از نیروی نظامی مستقر در افغانستان حضوری طولانی مدتی در پایگاههای دائمی خواهند داشت.
کشور آمریکا نمی تواند دایه مهربان تر از مارد برای افغانستان باشد زیرا این کشور همواره با خوی استعمارگری فعالیتهایش را انجام می دهد. کشوری برای کمک به افغانستان مناسب است که در قبال کمکهای بلاعوضش تقریبا هیچ دخالتی در امور داخلی و خارجی این کشور نداشته باشد.
عده ای از کارشناسان کشورهای هند و چین را بهترین گزینه برای کمک به افغانتان می دانند با این تفاوت که چین به فکر رونق بیشتر اقتصادش است.تعدادی از کارشناسان ایران را دوست و دلسوز افغانستان می دانند زیرا کشور هیچگاه نخواسته تحت استعمار انگلیس و آمریکا باشد.
"جعفر قنادباشی" در رابطه با مسئله افغانستان اظهار داشت: در طی 13 سال گذشته نیروهای غربی در افغانستان حضور داشتند و بسیاری از تنشها بین آنها و مردم به وجود آمد، زیرا مردم حضور نیروهای غربی و آمریکایی را قبول نداشتند.
وی در ادامه افزود: مردم افغانستان حوادثی را که از طرف نیروهای ناتو در آن کشور به وجود آمده تحمل نمیکنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این که امنیت از سوی نیروهای ناتو برقرار نشده بلکه آنها به بهانه گروههای تروریستی به برهم زدن امنیت در این کشور کمک کردهاند، گفت: این نیروها با خوی استعمارگرایانه، احساسات مردم این کشور را برمیانگیزند، از این رو مردم افغانستان شدیداً با حضور نیروهای ناتو در این کشور مخالف بودند.
قنادباشی تصریح کرد: با استمرار حضور نیروهای غربی و آمریکایی موجب از بین رفتن
استقلال کشور افغانستان میشدند. در این راستا دولت افغانستان یک قرارداد امنیتی بسیار مهم با آمریکاییها به امضا رساند به بهانه این که آمریکاییها از دولت و ملت افغانستان محافظت کنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این که در ظاهر نیروهای نظامی حاضر در افغانستان به بهانه آموزش و کمک به افغانستان حضور به عمل آوردند اما در باطن استقلال این کشور را خدشهدار کردند، زیرا تمامیت ارضی این کشور نادیده گرفته شده است.
وی با تأکید بر این که هیچ دولتی نمیتواند احساسات وطنپرستانه ملتی را محدود و منحرف کند، گفت: زمانی که یک کشور سابقه استعمارگریاش برای کشوری به اثبات رسیده هیچگاه مردم اجازه حضور به آنها نخواهند داد اما کشوری با عدم سابقه استعمارگری میتواند کمک خوبی برای کشور افغانستان باشد.
قنادباشی در ادامه تصریح کرد: آمریکاییها و انگلیسیها با سوابق استعماری با فریب و نیرنگ وارد هر عرصهای شدهاند. همچنین کشورهای اسپانیا و پرتغال سابقه استعمارگری دارند. از این رو بسیار دشوار است کشوری پیدا شود که مقاصد استعماری و سلطنتطلبانه نداشته باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: کشوری بدون مقاصد استعماری و سلطنتطلبانه گزینه خوبی برای کمک به افغانستان به حساب میآید.
وی با بیان این که هیچ کشوری داوطلب به حضور در کشور افغانستان برای کمک نیست، افزود: در گذشته کشورهای غربی با فشار ایالات متحده در افغانستان حضور مییافتند.
انتهای پیام/