سال ۲۰۱۴ فراز و نشیب‌های زیادی برای پاکستان به همراه داشت که از جمله مهم‌ترین وقایع این سال می‌توان به تحصن در اسلام‌آباد، عملیات ضرب عضب ارتش، تداوم اوضاع نه‌چندان مطلوب معیشتی مردم و شرارت‌های طالبان اشاره کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، سال 2014 فراز و نشیب‌های زیادی برای پاکستان داشت. در این سال ملاله یوسف‌زئی دانش آموز پاکستانی بر اثر تلاش های خود برای تحصیل زنان موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد. از سوی دیگر دانش‌آموزان مدرسه‌ای در پیشاور هدف حمله تروریستی قرار گرفتند.
 
در ابتدای سال 2014 دولت پاکستان تلاش کرد با طالبان مذاکره کند اما در پایان این سال دولت و ارتش برای ریشه‌کن کردن شبه‌نظامیان به توافق رسیدند.
 
دولت از مولانا‌ سمیع الحق درخواست کرد برای مذاکره با طالبان وارد عمل شود اما سرانجام احزاب سیاسی برای نابودی طالبان و اعدام زندانیان این گروه به توافق رسیدند.
 
اعدام زندان شبه نظامی آغاز شده و تعدادی از اعضای لشکر جهنگوی و جیش محمد اعدام شدند.
 
در ابتدای سال 2014 رسانه‌های پاکستان خبرهای زیادی درباره پیگیری پرونده محکومیت پرویز مشرف رئیس جمهور و فرمانده سابق ارتش پاکستان منتشر کردند و بیماری وی همچنین خارج شدن مشرف از پاکستان به خبر صفحه اول روزنامه‌ها تبدیل شد.
 
حامد میر خبرنگار معروف پاکستانی هدف حمله تروریستی قرار گرفت و برادرش سازمان اطلاعات را در این زمینه مقصر دانست. با پخش این خبر از شبکه خبری جیو از یک سو اتحادیه خبرنگاران از حامد میر پشتیبانی کرد و از سوی دیگر احزاب مذهبی و کنفرانس دفاعی پاکستان با برپایی راهپیمایی از سازمان اطلاعات پاکستان حمایت کردند.
 
انفجار در مرکز تجمع گروه تبلیغی جماعت در پیشاور 20 کشته بر جای گذاشت.
 
حمله شبه‌نظامیان به مقر ارتش در منطقه بنو باعث کشته شدن 22 سرباز ارتش شد و یک روز بعد از این حادثه بار دیگر مقر اصلی ارتش هدف حمله انتحاری قرار گرفت و 14 نفر کشته شدند.
 
اتوبوس‌های زائران شیعه در منطقه مستونگ واقع در بلوچستان هدف حمله قرار گرفت که 24 کشته بر جای گذاشت و دولت پاکستان متعهد شد با تصویب قوانین جدید امنیت زائران را تأمین کند.
 
طالبان با تشکیل کمیسیون 5 نفره برای مذاکره با دولت اعلام آمادگی کردند از طرفی آمریکا نام ملک اسحاق رهبر لشکر جهنگوی را به لیست سیاه تروریست‌ها اضافه کرد.
 
در روز 11 فوریه افسران ارتش پاکستان ارتقا درجه پیدا کردند.
 
طالبان 33 نفر از نیروهای مرزی پاکستان را که به گروگان گرفته بودند قتل‌عام کردند.
 
در ماه فوریه حزب تحریک انصاف با برپایی تظاهرات ارسال تدارکات ناتو را متوقف کرد اما سرانجام دادگاه پیشاور از رهبران این حزب خواست به تحصن و تظاهرات خود پایان دهند.
 
در 2 مارس طالبان آتش‌بس یک ماهه با پاکستان را پذیرفتند اما یک روز بعد با حمله به دادگاه اسلام‌آباد پیمان آتش بس را نقض کردند، در این حمله تروریستی 11 نفر از جمله وکلا و قضات کشته شدند.
 
مسئولیت این حمله تروریستی را گروه احرار الهند از شاخه‌های طالبان پاکستان پذیرفت.
 
در 19 مارس پادشاه بحرین بعد از 40 سال به پاکستان سفر کرد که این امر موجب برپایی تظاهرات‌های گسترده در کشور شد زیرا عنوان شده بود پادشاه بحرین تلاش می‌کند برای سرکوب شیعیان از اسلام‌آباد کمک بگیرد.
 
در ابتدای ماه آوریل دولت پاکستان 19 نفر از زندانیان طالبان را آزاد کرد اما چند روز بعد بازار سبزی اسلام‌آباد هدف حمله تروریستی قرار گرفت که 14 کشته بر جای گذاشت.
 
در ماه ژوئن بار دیگر زائرین شیعه در منطقه مرزی تفتان هدف حمله تروریستی قرار گرفتند گه بر اثر آن حدود 30 نفر کشته شدند.
 
در 17 آوریل طالبان به آتش بس با ارتش خاتمه دادند اما اعلام کردند مذاکره با پاکستان را ادامه می‌دهند.
 
در 18 ژوئن بر اثر درگیری مردم با پلیس 13 نفر از جمله 2 زن جان خود را از دست دادند و 2 روز بعد راناثناالله وزیر قانون ایالت پنجاب مجبور شد به خاطر این حادثه از سمت خود استعفا بدهد.
 
ثنا الله متهم به حمایت از لشکر جهنگوی برای کشتن مردم بود.
 
مجلس سنای پاکستان یک قانون جدید تصویب کرد که طبق آن افسران پلیس اجازه پیدا کردند که به افراد مشکوک شلیک کنند و برای دستگیری تروریست ها بودن حکم وارد خانه‌های مردم شوند.
 
در 6 آگوست سعیده وارثی وزیر پاکستانی نژاد انگلیس در اعتراض به حمله اسرائیل به غزه از سمت خود استعفا کرد.
 
در ماه آگوست حزب تحریک عوامی به سرپرستی طاهر‌القادری و حزب تحریک انصاف به سرپرستی عمران‌خان تحصن ضد دولتی در اسلام‌آباد را آغاز کردند.
 
در مدت تحصن بر اثر درگیری با پلیس 3 تن از مخالفان کشته و بیش از 150نفر زخمی شدند.
 
در ماه اکتبر اعضای لشکرهای مردمی برای مبارزه با تروریسم هدف حمله طالبان قرار گرفته و 7 نفر از آنها کشته شدند.
 
در 14 آوریل طالبان تلاش کردند با حفر کانال 100 نفر از زندانیان خود را از زندان کراچی آزاد کنند که این برنامه آنها شکست خورد.
 
در 22 اکتبر طاهر‌ القادری به تحصن در پایتخت پاکستان پایان داد.
 
در تاریخ 24 اکتبر مولانا‌فضل الرحمن سیاستمدار معروف پاکستانی در شهر کویته مرکز بلوچستان هدف حمله تروریستی قرار گرفت اما جان سالم به در برد.
 
در 3 نوامبر حمله تروریستی در مرز واگه(مرز هند و پاکستان) 59 کشته بر جای گذاشت.
 
در مجموع سال 2014 سال بحران برای پاکستان بود و بسیاری از مردم بی‌گناه کشته شدند در این سال پیشرفت اقتصادی پاکستان بسیار کم بود و اختلافات سیاسی همچنین عملیات‌های تروریستی موجب نابه سامانی بیشتر شد.
 
در سال 2014 خبرهای خوشحال کننده برای مردم بسیار کم بود با این وجود برای اولین بار پاکستان تلاش می کند با یک اتحاد همه جانبه تروریسم را ریشه‌کن کند.
 
مردم و احزاب سیاسی پاکستان سعی دارند برای همیشه از شبه نظامیان طالبان رهایی پیدا کنند و ارتش نقش محوری در این زمینه بازی می‌کند.
 
به نظر می رسد در سال آینده نیز نفوذ ارتش در پاکستان بیشتر می‌شود و دولت چاره‌ای جز پیروی از نظامیان ندارد.
 
حامیان سیاسی تروریست‌ها به وحشت افتاده‌اند و چون همه چیز به دادگاه‌های نظامی سپرده شده قوه قضائیه نمی تواند مانند گذشته ایفای نقش کند و چاره‌ای جز سکوت ندارد.
 
بحران کمبود انرژی به ویژه کمبود گاز و برق ادامه می‌‌یابد.
 انتهای پیام /ض
منبع:فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.