استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: تغذیه متعادل و مصرف صحیح کودهای ازته، فسفره، پتاسه و ریزمغذی ها در تولید سبزیجات برگی ضمن افزایش کیفیت و ماندگاری عاملی برای افزایش عملکرد است.

جابر پناهنده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود:بذرهای وارداتی سبزیجات برگی ممکن است پرمحصول باشند ولی با شرایط آب و هوایی کشور سازگار نباشند.

وی تصریح کرد: اصلاح بذر و رقم سبزیجات برگی می تواند در تحقیقات محققان در مراکز تحقیقاتی گنجانده شود تا با تولید بذرهای بومی از خروج ارز جلوگیری شود.

پناهنده ادامه داد: بیشتر بذرهای سبزیجات برگی مورد استفاده تولیدکنندگان وارداتی است و از کشورهایی نظیر هلند، امریکا، ایتالیا و... در بازارهای کشور فروخته می‌شود.

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: سبزیجات برگی به طور عمده محصولات فصول سرد و خنک محسوب می‌شوند.

وی از واکنش‌های سبزی برگی به کود ازته گفت و  افزود: این محصولات به کودهای ازته عکس العمل نشان می‌دهند و برخلاف افزایش عملکرد از کیفیّت آنها کاسته می شود و به نوعی سلامت مصرف کننده را تهدید می‌کند.

پناهنده بهزراعی را نیز در افزایش بهره وری محصول دخیل دانست و تاکید کرد: تاریخ مناسب کشت، بهزراعی و تغذیه محصولات، کوددهی مناسب و همجنین میزان آبیاری باید مورد توجه تولیدکنندگان سبزیجات برگی قرار گیرد تا افزایش بهره وری امکانپذیر باشد.

انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.