بورانی با اشاره به محاسن استخرهای دومنظوره افزود :احداث مزرعه پرورش ماهی در کنار چاه های زراعی باعث می شود تا به علت وجود املاح معدنی کافی در آب استخرپرورش ماهی به ازاءهرهزار کیلوگرم ماهی 150 کیلوگرم در مصرف کودهای شیمیایی فسفاته و نیتراته صرفه جویی خواهد شد.
این مسئول اضافه کرد :همینطورافزایش کیفیت و کمیت محصول و کاهش طول مدت کشت از دیگر مزایای کاربرد آب استخر پرورش ماهی در زمین های کشاورزی است.
وی همچنین از استخرهای مداربسته بعنوان مدرن ترین مزارع پرورش ماهی جهان سخن گفت و اساس کار این سیستم را استفاده از حداقل آب و زمین و تولید یکنواخت در طول سال در فضای مسقف عنوان کرد.
مدیر شیلات و آبزیان استان ضمن بیان مزایای متعدد استفاده از استخرهای مدرن ،یاد آور شد : به دلیل استفاده از تجهیزات اکسیژن دهی و ضد عفونی، می توان با دولیتر در ثانیه آب درحدود 50 تن ماهی در طولسال پرورش داد که این میزان در روش های معمولی به مصرف 500لیتر آب در ثانیه می انجامد.
بورانی در پایان به حمایت های مالی از متقاضیان مزارع پرورش ماهی اشاره کرد و گفت : با ارائه پروانه بهره برداری وسند زمین وهمچنین بازرسی های کارشناسی شیلات استان بمنظور صدور مجوز فعالیت ، متقاضیان به بانک معرفی شده وبراساس طرح توزیع حدود75درصد هزینه احداث به آنان پرداخت می شود.
گفتنی است هم اکنون 231 باب استخر دومنظوره و 4 باب استخر مداربسته در استان زنجان در حال فعالیت هستند.
انتهای پیام/ش