هر قدر هم تکنولوژی‌ پیشرفت کند و آدم‌ها مدرن شوند، هر قدر هم نسخه دیجیتالی‌ همه لوازم و امکانات ساخته و روانه بازار شوند، امکان ندارد چیزی بتواند جای گاری دستی پر از لبویی را بگیرد که وسط سرمای شب‌های زمستان، عطرش مشام هر عابری‌ را نوازش می‌دهد.

علی شهید زندی متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: لبو‌ یا همان چغندر‌ از نظر تقسیم بندی میزان‌های متفاوتی از ترکیب‌های حاوی قند‌های مرکب و قندهای ساده را درخودش‌ جای داده، به صورت کلی چغندر قند یکی از تغذیه‌های سنتی ما ایرانیان هست که در فصل  زمستان، در حقیقت‌ ترکیبات آنتی اکسیدانی و مواد ضد سرطان متعددی را داراست‌. آب چغندر قند خام و ترکیبی با آب هویج، جعفری ، اسفناج استفاده می‌شود به عنوان نوشیدنی‌ پیشگیری کننده از سرطان و هم فرم پخته آن به صورت معمول مصرف می‌شود به شرط اینکه مواد قندی به آن اضافه نشود. با مصرف این میوه  انواع ترکیبات ویتامین A و بتاکارون به بدن خود می‌رسانید. ضمنا فیبر موجود در چغندر برای عملکرد گوارشی اثرات سودمندی دارد. در عین حال باید توجه داشت پخت صحیح چغندر بسیار حائز اهمیت است، تنها احتیاطی که در موردش مطرح است توجه کنید که آب چغندر برای افرادی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند مضر است. 

دکتر زندی در ادامه افزود: میزان بسیاری قند در چغندر وجود دارد ولی باید توجه داشت در کنار این قندها آنتی اکسیدان‌هایی قرار دارد که اثر دیابت یا قند بالا را تعدیل می‌کند و ضرری ندارد. درعین حال رنگدانه قرمز که از چغندر قند آزاد می‌شود، یکی از طبیعی‌ترین و سالم‌ترین رنگ‌هایی هست که می‌تواند در صنایع شیرینی پزی ما مورد استفاده قرار بگیرد، به این دلیل که هم مزه مناسب دارد هم رنگ طبیعی کاملا استاندارد حتما از رنگ طبیعی که درحین پخت چغندر قند آزاد می‌شود در صنایع شیرینی پزی که در گذشته دور ما رایج بوده استفاده شود بجای رنگ‌های صنعتی. 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار