به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، سالانه 9 درصد سوخت جهان در ايران مصرف مي شود در حالي كه جمعيت ما يك درصد جهان است و از سويي هر 10 سال يكبار اين رقم به دو برابر افزايش مي يابد، کارشناسان معتقدند مصرف بهینه باید در کشور فرهنگ سازی شود.
مصرف سالانه 2 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در خراسان شمالی
مدیر عامل شرکت گاز خراسان شمالی در این باره با اشاره به تولید و مصرف سالانه افزون بر 160 میلیارد متر مکعب گاز در کشور، گفت: از این حدود 2 میلیارد و 400 میلیون مترمکعب آن در خراسان شمالی مصرف می شود.
حسین تقینژاد افزود: با توجه به اینکه 217 مصرف کننده عمده و صنعتی و 32 جایگاه سی.ان.جی در استان فعال است ، ۷۶ درصد از گاز طبیعی تامین شده در خراسان شمالی توسط واحدهای تولیدی بخش صنعت و صنایع و به ویژه نیروگاه به مصرف میرسد و مابقی گاز تامین شده نیز صرف مصارف خانگی، تجاری و اداری می شود.
وی با اشاره به افزایش 337 درصدی میزان شبکه گازرسانی در خراسان شمالی، اضافه کرد: تنها در طول یک سال گذشته 611 کیلومتر به شبکه گازرسانی استان افزوده شده است.
تقی نژاد با تاکید براینکه برخی از خانواده ها چند برابر از استاندارد مورد نیاز گاز مصرف می کنند، تصریح کرد: با بررسی قبض گاز مصارف خانگی و تجاری در استان به جرات می توان گفت که اگر شهروندان فرهنگ درست مصرف کردن را بدانند ، می توان از هدر رفت گاز جلوگیری کرده و آن را برای تولید در کارخانه ها به کار گرفت.
با توجه به تولید و مصرف سالانه افزون بر 160 میلیارد متر مکعب گاز در کشور، حال اگر در بخش خانگی و صنعتی 25 درصد در مصرف گاز صرفه جویی شود ، نگرانی کارخانجات صنعتی خراسان شمالی از قطع زمستانی گاز از بین می رود .
عضو هيئت مديره و مديرعامل شركت پتروشيمي خراسان هم گفت : تنها 50 ميليون متر مكعب، يعني كمتر از 10 درصد از گاز طبيعي در چرخه توليدات پتروشيمي مورد استفاده قرار مي گيرد، در حالیکه در كشور ما روزانه 550 ميليون متر مكعب از اين ماده استراتژيك استخراج می شود و به مصرف مي رسد.
سید حسن افضلی مصرف 80 درصدی گاز در بخش خانگی و تجاری در کشور را تاسف بار دانست و اظهار داشت: باید در زمینه عدم مصرف بی رویه و ناصحیح گاز که منجر به کمبود گاز خواهد شد ، فرهنگ سازی شود .
وی همچنین به افزایش 10 درصدی مصرف گاز در کشور اشاره کرد و گفت : درصورت نداشتن برنامه و تدابیر لازم در این زمینه ، رشد فزاینده مصرف گاز کشور را دچار بحران خواهد کرد.
افضلی به لطمات جبران ناپذیر قطعی گاز در شرکت ها به ویژه شرکت های پتروشیمی اشاره کرد و یادآور شد: بعضی شرکت ها به دلیل کمبودگاز تعطیل می شوند که در این زمینه پتروشیمی خراسان 29 روز در سال گذشته تعطیل شد که این تعطیلی خساراتی نیز به همراه داشت.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی خراسان ، خسارات وارده از یک روز قطعی گاز را در این شرکت یک و نیم میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: برای جبران مازاد این خسارات باید از الگوی مصرف بهینه گاز کشورهای دیگر استفاده کنیم.
به گفته وی قطعی گاز شرکت ها در کشور بیش از 10 هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
سید حسن میرافضلی افزود: اين ميزان از مصرف، در حوزه نيازهاي خانگي، واحدهاي تجاري، صنايع كارگاهي و حمل و نقل به عنوان سوخت، و در صنايع پتروشيمي به عنوان خوراك مورد استفاده قرار مي گيرد و تبديل اين ماده ارزشمند به مواد مورد نياز، توسعه صنعتي، ايجاد اشتغال و به تبع آن رفع وابستگي را در بر دارد.
قطعی گاز کارخانه سیمان در زمستان سال گذشته باعث توقف تولید شد.
خام وردی مدیر عامل شرکت سیمان بجنورد هم با بیان اینکه کارخانه سیمان بجنورد تنها تولیدکننده ی سیمان این منطقه است گفت: تعطیلی ناخواسته کارخانه علاوه بر تحمیل خسارات به این واحد تولیدی، موجب کمبود سیمان در بازار و بروز مشکلاتی می شود.
این کارخانه با تولید سالانه یک میلیون و 653 هزار تُن انواع سیمان ، برای 2 هزار و 500 نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است.
هم اکنون چهار هزار و 226 کیلومتر شبکه انتقال گاز در استان خراسان شمالی وجود دارد در حالی که این میزان در ابتدای تشکیل استان در سال 83 حدود 968 کیلومتر بود.
خراسان شمالی 119 هزار و 864 انشعاب و 218 هزار و 927 مشترک دارد.
اکنون 18 شهر و 359 روستا در خراسان
شمالی از نعمت گاز برخوردارند.
انتهای پیام/ا