به گزارش
حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از میراث آریا(chtn)؛ "مسعود سلطانی فر" معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با حضور در برنامه تلویزیونی "سلام روز بخیر" شبکه جام جم با بیان این که در حال ساماندهی حضورگردشگران خارجی درمیان عشایرهستند، درباره گردشگری روستایی گفت: 5 سال پیش تنها در10روستا این شرایط فراهم بود،اما به دلیل علاقمندی که به این نوع گردشگری هست ، در بسیاری از روستاهای کشور این امکان فراهم شده است.،خانه های روستایی به گونه ای مجهز شده اند که گردشگران خارجی می توانند در کنار ساکنان آن روستا زندگی کرده و از نزدیک شاهد زندگی آن ها باشند.
وی در ادامه گفت:گردشگران مسلمان و کشورهای عربی بیشتر به استان های شمالی و جاذبه های مذهبی ما علاقمند هستند و اروپایی ها از روستا و کویر استقبال می کنند .
سلطانی فر افزود:کویر که در گذشته چالشی برای ما بود امروز به یک فرصت تبدیل شده است و اروپایی ها دوست دارند از آرامش و راز و رمزکویر بهره ببرند.
وی درباره تبلیغات ایرانیان خارج از کشور برای جذب گردشگر گفت:ایرانیان نقش مهمی در معرفی کشور و جاذبه های آن به گردشگران خارجی دارند،در حال حاضر فعالیت های خوبی در شبکه های اجتماعی انجام می شود، کمپین های خوبی برای تبلیغ ایجاد شده است یک از آنها بیش از 2 هزار تصویر از ایران به نمایش گذاشته و روزانه یک میلیون بازدید کننده نیزدارد .
مسعود سلطانی فر در ادامه سخنانش در خصوص تراز گردشگری در سال جاری گفت: بعد از انقلاب اسلامی برای نخستین بار تراز گردشگری مثبت بود،با رویکرد خوب وارتباط همراه با احترامی که دولت تدبیر و امید با سایر کشورها داشت،امسال شاهد افزایش گردشگران ورودی بودیم.
وی تابستان را فصل گردشگری در کل دنیا دانست و اعلام کرد:امسال گردشگران ورودی ما نسبت به خروجی ها طی سه ماه تابستان 70 هزار نفر افزایش پیدا کرد، این روند در مهرماه هم ادامه داشت و به میزان 30 هزار نفر افزایش گردشگر داشتیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری درباره میزان ضریب اشغال هتل ها با افزایش گردشگران ورودی گفت:ضریب اشغال هتل های کشور سال های قبل 45 درصد بود ولی با افزایش ورود گردشگر به کشور این میزان بالای 99 درصد رسید،ضریب اشغال هتل های 4 و 5 ستاره ما نسبت به قبل دو تا سه برابر افزایش پیدا کرد.
وی در ادامه اظهار داشت:ب ا توجه به افزایش گردشگران ورودی باید توسعه زیرساخت های گردشگری را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم ،ساخت هتل و مراکز اقامتی ،گسترش شبکه های ارتباطی امکانات حمل و نقل مهیا کردن زیر ساخت های بانکی از جمله کارهایی است که باید انجام شود.
سلطانی فر سپس گفت: تورهایی که به مقصد ایران گردشگر می پذیرند برای سال 2015 ظرفیتشان تکمیل شده است، بر اساس گزارش هایی که نمایندگان سیاسی و کنسولی ما می دهند؛علاقمندی اروپایی ها برای سفر به ایران افزایش پیدا کرده است، سفیر ما در آلمان طی گزارش اعلام کرد روزانه 500درخواست صدور ویزا به 4 سرکنسولگری ما واصل می شود،سال های گذشته ورودی ما از کشور آلمان دو سال پیش زیر 20 هزار نفر بود،ولی بر اساس این گزارش ها این میزان به 80 تا 100 هزار نفر خواهد رسید.
وی دلیل افزایش علاقمندی گردشگران برای سفر به ایران را امنیت بالای ایران و تعامل خوب دولت یازدهم دانست و عنوان کرد: در حالی که در کشورهای منطقه نا امنی و ناآرامی وجود دارد ،ایران از امنیت خوبی برخورداراست،بسیاری از گردشگرانی که به مصر،عراق،سوریه و لیبی سفر می کردند ،به دلیل ناامنی این کشورها مقصد خود را تغییر داده اند در عین حال ادبیات محترمانه و ارتباط خوب دولت با سایر کشورها موجب شده علاقمندی بیشتری برای سفر به ایران وجود داشته باشد.
سلطانی فر تصریح کرد: سیاست ما جذب بیشتر گردشگر با امکانات و ابزار مختلف است،ما ظرفیت های تاریخی،طبیعی،مذهبی و درمانی بسیار خوبی داریم که می توانیم با توسعه آن ها گردشگران بیشتری را جذب کنیم.
وی سپس یادآور شد:گردشگرانی که برای جاذبه های فرهنگی،تاریخی مذهبی یا امکانات درمانی به ایران سفر می کنند،با مطالعه و شناخت کافی وارد کشور ما می شوند ، ملاحظات مذهبی ما را می شناسند و کاملا رعایت می کنند.
سلطانی فر با تاکید به این که ظرفیت خوبی در همه حوزه ها داریم اما تحریم های غیر قانونی که به ما اعمال شده محدودیت هایی بوجودآورده گفت:به دلیل تحریم ها پرواز مستقیم به پایتخت برخی کشورها نداریم ،بخشی از ناوگان هوایی ما زمین گیر شده است، سیستم بانکی ما با سیتم بانکی بین المللی ارتباطی ندارد.
وی درباره محدودیت های بانکی اظهار داشت: چون گردشگران نمی توانند از کارت اعتباری برای خرید استفاده کنند بخش صنایع دستی ما هم از این محدودیت ها تاثیر گرفته است؛ البته برنامه هایی داریم که این مسئله را حل کنیم.
سلطانی فر درباره سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری گفت: حضور سرمایه گذاران خصوصی در بخش گردشگری در حال افزایش است،هم اکنون 900 پروژه مختلف که شامل هتل،مراکزجهانگردی و امکانات تفریحی است ، توسط بخش خصوصی در دست اجرا است ،برآورد ما برای این 900پروژه حدود 20هزار میلیارد تومان است که تا به حال 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی سرمایه گذاری در بخش گردشگری را پر منفعت با توجیه اقتصادی دانست و گفت: از بخش خصوصی دعوت می کنیم برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری دعوت به همکاری می کنیم،تسهیلات خوبی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است،مجوزهای لازم در کوتاهترین زمان صادرمی شود ،از تسهیلات صندوق توسعه ملی هم برخوردار می شوند.
معاون رییس جمهور با اشاره به این که هر گردشگری که با رضایت از کشوری خارج شود7گردشگرجذب می کند و درصورت نارضایتی می تواند 15 گردشگر را از سفربه آن کشور منصرف کندگفت:99 درصد گردشگران خارجی که به ایران وارد می شوند ذهنیتشان نسبت به ایران تغییر می کند،و متوجه کذب بودن تبلیغات منفی رسانه های صهیونیستی می شوند.
وی افزود: گردشگران با دیدن آزادی، امنیت، برابری حقوق زن و مرد ذهنیت غلطشان نسبت به ایران فرو ریخته و پس از بازگشت در مصاحبه با رسانه های خود مبلغ کشور ما می شوند.
سلطانی فر در ادامه به وضعیت صنایع دستی در کشور اشاره کرد و گفت:حدود 460رشته صنایع دستی در دنیا ثبت شده است، که کشور ما در 360 رشته یا سابقه فعالیت داشته و یا در حال فعالیت است.کشورما در حوزه صنایع دستی در کنار چین و هند یکی از سه قطب بزرگ دنیا محسوب می شود.
وی افزود:در برخی از رشته های صنایع دستی رتبه اول را در جهان دارا هستیم، به طور مثال فرش و گلیم ایرانی با وجود تولیدات کشورهایی مثل هند،چین و پاکستان همچنان سرآمد است، با وجود کپی برداری هایی که می شود فرش ایرانی به لحاظ طرح،نقشه و.. قابل مقایسه با هیچ کشوری نیست. برند فرش ایرانی مثل برند خودرو سازی بنز شناخته شده و معتبراست.دررشته های منبت کاری،معرق،ملیله دوزی و .. نیزرتبه اول را داریم.
سلطانی فر سپس به مشکلات حوزه صنایع دستی اشاره کرد و اظهار داشت: طی 8 سال گذشته به دلیل جابه جایی معاونت صنایع دستی به شهر اصفهان این صنعت با مشکلاتی روبه رو شد که مهمترین آن حذف منابع انسانی خبره بود.
وی در ادامه با بیان که حدود2 میلیون نفر در بخش صنایع دستی و فرش بافی مشغول فعالیت هستند،عنوان کرد:صنایع دستی حوزه ای است که با سرمایه گذاری کم بیشترین سوددهی را دارد،نیاز به سرمایه خارجی و ارز بری ندارد،حتی ارزآوری هم به همراه دارد،با سرمایه حدود 10 یا 15 میلیون تومان در این بخش می توان اشتغال ایجاد کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مهمترین مشکل صنایع دستی کشور را در بخش بازرگانی ،فروش و بازاریابی اعلام کرد و گفت: فروش محصولات صنایع دستی در داخل و خارج از کشور بسیار از مشکلات این بخش را حل خواهد کرد.
وی به اقدامات سازمان برای حل این مشکل اشاره کرد و اظهار داشت: راه اندازی بازارچه های موقت و دائم در شهرهای مختلف ، حضور در نمایشگاههای خارجی ارایه تسهیلات برای احداث کارگاه های اموزشی از جمله اقداماتی بوده که انجام شده است،برای بیمه کردن فعالان صنایع دستی هم با همکاری دولت برنامه هایی را در دست اجرا داریم.
معاون رییس جمهور سپس از تجار و بازرگانان ایرانی خارج از کشور برای سرمایه گذاری در بخش صنایع دستی دعوت به همکاری کردو گفت: صنایع دستی عرصه مناسبی برای فعالیت های تجاری است.
وی تاکید کرد کرد :باید آثار هنری کشورمان را به بازارهای دنیا عرضه کنیم در حال حاضر دربسیاری از اماکن فرهنگی تاریخی خارج از کشور که متعلق به مسلمانان است مثل مساجد میزان فابل توجهی از آثار کم نظیرکشورمان قرار دارد.
انتهای پیام/ اس