به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مسعود حسنی مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در بازدید خبرنگاران از این شرکت با تشریح عملکرد مجتمع گازی پارس جنوبی اظهار داشت: مجتمع گازی پارس جنوبی که مسوولیت بهره برداری از فازهای راه اندازی شده پارس جنوبی را بر عهده دارد، که توسط شرکت نفت و گاز پارس جنوبی(POGC) احداث و ساخته شده است به طوری که در افق 1404 به بزرگترین شرکت فرآورش گاز در منطقه جنوب غربی آسیا تبدیل می شود.
حسنی افزود: میدان گازی پارس جنوبی یک میدان مشترک میان ایران و قطر به شمار می رود و با توجه به مهاجرت گاز، هر کشوری که بتواند زودتر و بیشتر از این میدان گازی برداشت کند، سود بیشتری می برد.
وی تصریح کرد: ماموریت اصلی این مجتمع فراورش سبز، بهینه و پایدار گاز طبیعی و مشتقات جانبی به منظور تامین انرژی پاک مورد نیاز توسعه اقتصادی کشور است به طوریکه این مجتمع بزرگترین و سرآمدترین شرکت پالایش گاز منطقه از نظر قابلیتهای راهبردی و استراتژی، سرمایه انسانی، مدیریت منابع و فرآیندها و رضایت ذینفعان محسوب می شود.
حسنی، پایبندی به اصول، ارزشها و موازین اسلامی قانون مداری و التزام عملی به رعایت مقررات و نظم و انضباط مالی و اداری، مشتری محوری و جلب رضایت مشتریان و رعایت مسولیت های اجتماعی، حفظ محیط زیست و صیانت از منابع را از ارزشهای سازمانی مجتمع گازی پارس جنوبی برشمرد.
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، همچنین فرآورش بهینه و پایدار محصولات، ذخیرهسازی و تحویل بهینه پایدار محصولات، خودکفایی قطعات و تجهیزات، توسعه مدیریت دانش، توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات، تضمین سلامت تاسیسات و افزایش میزان تحقق برنامه تولید را از اهداف استراتژیک این مجتمع عنوان کرد.
برداشت طبیعی از پارس جنوبی تا سال 2023
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اضافه کرد: با ادامه روند فعلی تا سال 2023 می توان به صورت طبیعی و بدون نیاز به استفاده از کمپرسور گاز برداشت و پس از آن با توجه به افت فشار چاه ها باید از کمپرسور استفاده کرد.
سهم 50 درصدی پارس جنوبی در تامین گاز کشور
وی افزود: در یک نگاه کلی میدان پارس جنوبی ظرفیت 14 تریلیون مترمکعب گاز طبیعی، 19 میلیارد بشکه میعانات گازی، 3700 کیلومتر مربع مساحت، 8 درصد ذخایر گاز جهان و 50درصد ذخایر گاز ایران را دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به تامین 50 درصد گاز کشور توسط میدان پارس جنوبی، گفت: تا پایان سال 93 میزان گاز شیرین در پارس جنوبی به 430 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی خاطرنشان کرد: هم اکنون مجتمع گاز پارس جنوبی 50درصد گاز کشور را تامین می کند به طوری که تا پایان سال 96 حدود 75 درصد از گاز کشور را تامین خواهد کرد.
حسنی تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و افزایش پالایشگاهها از ٥ به ١٤ مورد، این مقدار تا پایان سال ٩٦ به ١٦٧ میلیارد دلار افزایش می یاید.
وی افزود: حجم تولید گاز این مجتمع تا پایان امسال به ٤٣٠ میلیون متر مکعب و در پایان سال ٩٦ نیز به ٧٥٠ میلیون متر مکعب در روز می رسد.
حسنی افزود: هم اکنون روزانه 400 هزار بشکه میعانات گازی در پارس جنوبی تولید می شود که با بهره برداری کامل به یک میلیون و 240 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
افزایش ٢٠ درصدی برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی
حسنی خاطرنشان کرد: برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی در ٦ ماه نخست امسال (با توجه به فازهای جدید) نسبت به مدت مشابه پارسال، ٢٠ درصد افزایش یافته است.
درآمدزایی 56 میلیارد دلاری پارس جنوبی برای کشور
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به سهم پارس جنوبی در درآمدزایی برای کشور، اظهار داشت: در حال حاضر پارس جنوبی روزانه 155 میلیون دلار و سالانه 56 میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با تکمیل فازهای پارس جنوبی در سال 96 میزان درآمدزایی این میدان گازی به 167 میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، در نیمه نخست پارسال ٤٢ میلیارد و ٢٩٩ میلیون متر مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی برداشت شده که این مقدار در مدت مشابه امسال به ٥٠ میلیارد و ٧١٦ میلیون متر مکعب رسیده است.
افزایش ١٨ درصدی تولید گاز طبیعی
وی تصریح کرد: در نیمه نخست پارسال، ٣١ میلیارد و ٥٨٦ میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید شده که این مقدار با افزایش ١٨ درصدی در مدت مشابه امسال به ٣٧ میلیارد و ٣٠٣ میلیون متر مکعب رسیده است.
حسنی تاکید کرد: در بازه زمانی یاد شده پارسال، ٦ میلیارد و ١٥٥ میلیون متر مکعب گاز ترش به خط پنجم سراسری برای تزریق به مخازن آغاجاری ارسال شده که این مقدار با افزایش ٧٨ درصدی در مدت مشابه امسال به ١٠ میلیارد و ٩٢٩ میلیون متر مکعب رسیده است.
افزایش ٢٧٢ درصدی تولید پروپان
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: تولید پروپان این شرکت در ٦ ماه نخست امسال با بیش از ٤٦١ هزار تن نسبت به مدت مشابه پارسال با بیش از ١٢٤ هزار تن، ٢٧٢ درصد افزایش داشته است.
رشد ٥٩ درصدی تولید بوتان
وی افزود: در نیمه نخست پارسال بیش از ١٩١ هزار تن بوتان تولید شده که این مقدار با افزایش ٥٩ درصدی در مدت مشابه امسال به بیش از ٣٠ هزار تن رسیده است.
حسنی یادآور شد: تولید میعانات گازی نیز با افزایش ١٢ درصدی به ٦٥ هزار و ٨٩٩ بشکه رسیده است.
وی با بیان این که تولید گوگرد این شرکت با ١٥٤ هزار و ٧٦٥ تن در ٦ ماه نخست پارسال شاهد افزایش ٦ درصدی بوده، گفت: این مقدار در نیمه نخست امسال به ١٦٤ هزار و ٤٥٧ تن رسیده است.
درآمدزایی یک میلیارد دلاری با افزایش تولید مجتمع گاز پارس جنوبی
حسنی تاکید کرد: شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با افزایش تولید گوگرد، پروپان و میعانات گازی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، یک میلیارد و ٩٢ میلیون دلار درآمدزایی داشته است.
تولید ١,٦ میلیارد متر مکعب گاز با کاهش زمان تعمیرات اساسی
به گفته وی، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، امسال با کاهش ٤٠ درصدی زمان تعمیرات اساسی بیش از ١,٦ میلیارد متر مکعب گاز فرآورش کرده که این مقدار گاز معادل تولید ٨ روز مجتمع است.
به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، صرفه اقتصادی افزایش تولید با توجه به کاهش زمان تعمیرات اساسی، ٣ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی گفت: زمان تعمیرات اساسی در این شرکت با افزایش بهره وری و بهینه سازی فرآیند کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: آمار تولید این شرکت هر هفته در جلسه ای با عنوان «پایش عملکرد تولید» ، بررسی و ارزیابی می شود.
حسنی ادامه داد: پیشرفت اهداف و برنامه های این شرکت نیز برای تحقق برنامه های چشم انداز ١٤٠٤، هر سه ماه یکبار بصورت کامل بررسی و ارزیابی می شود.
حضور در ساخت و راه اندازی پالایشگاههای جدید
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: این شرکت با امضا قراردادی به ارزش ١٥٠ میلیارد تومان در مراحل ساخت و راه اندازی پالایشگاههای فاز ١٦-١٥، ١٨-١٧ و ١٢ حضور داشته است.
حسنی ادامه داد: شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با هدف راه اندازی دقیق، سریع و ایمن پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی، رسالت خود را در این پروژه به بهترین نحو انجام داده است.
وی گفت: این مجتمع در قالب گروه CMT با همکاری شرکت پتروپارس در راه اندازی پالایشگاه فاز ١٢ نقش فعالی داشته است.
وی افزود: شرکت مجتمع پارس جنوبی برای راه اندازی دقیق، سریع و ایمن پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی، در قالب یک تیم ٣٠ نفره با شرکت پتروپارس همکاری کرده است.
به گفته وی، در قسمت بهره برداری نیز با تعامل خوبی که با بالادست وجود داشت، همکاری نزدیکی برای پیشبرد و اجرای این پروژه انجام شد.
امضای نخستین قرارداد فروش اتان مجتمع گازی پارس جنوبی
حسنی تاکید کرد: قرارداد فروش روزانه ٣ هزار و ٨٤٠ تن اتان پارس جنوبی با شرکتهای پترشیمی امضا و پیش بینی شده است طی ٩ سال (تا پایان سال ١٤٠٢ هجری شمسی) این محصول به مجتمعهای پتروشیمی کاویان، جم و مروارید ارسال شود.
وی افزود: پس از ابلاغ مصوبه شرکت ملی گاز ایران و برگزاری بیش از ٢٠ ساعت جلسه کارشناسی توسط نمایندگان مجتمع، شرکتهای پتروشیمی و نماینده مدیریت کنترل تولید شرکت صنایع پتروشیمی، قراردادهای جدید با شرکتهای پتروشیمی کاویان و مروارید و الحاقیه قرارداد با شرکت پتروشیمی جم به ثبت رسید.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس این قرارداد تا پایان سال ١٤٠٢ هجری شمسی، روزانه ٣ هزار و ٨٤٠ تن گاز اتان از پالایشگاههای سوم و پنجم به شرکتهای پتروشیمی تحویل می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، بر اساس توافقهای انجام شده، با راه اندازی کامل فازهای ١٥و ١٦، ١٧و ١٨، ٢٠و ٢١؛ اتان مورد نیاز به شرکتهای پتروشیمی از محل پالایشگاههای جدید مجتمع تامین و تحویل می شود.
تهیه بیش از ٣ هزار شناسنامه فنی قطعات مورد نیاز
به
گفته مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، تهیه شناسنامه فنی ٣ هزار و ٥٠٠
قلم کالای پر مصرف این شرکت شامل ٢٢٥ قطعات پمپ و ولو، ٥٢ قلم قطعات
لاستیکی، ٥٠٠ قطعه عملیاتی و... از دیگر اقدامات برای تحقق سیاست اقتصاد
مقاومتی و خودکفایی توسط این شرکت بشمار می رود.
وی با بیان این
که در حال حاضر ١١ هزار و ٤١٤ نفر در این شرکت مشغول به فعالیت هستند، گفت:
این تعداد تا پایان سال ٩٦ به بیش از ٢٠ هزار نفر افزایش می یابد.
سهم ٧٥ درصدی پارس جنوبی در تامین گاز تا سال ٩٦
به گفته وی، این شرکت با هدف خودکفایی، تاکنون ٧ قرارداد ساخت و خرید به ارزش ١٤٢ میلیارد ریال با شرکتهای داخلی امضا کرده است.
وی ادامه داد: همسو با این سیاست، قراردادی به ارزش ٥٣٠ میلیارد ریال نیز برای حمایت از تولیدات داخلی شامل ٦ هزار و ٤٣٠ قلم کالا نیز امضا شده است.
ثبت ١٢ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه
حسنی تاکید کرد: تاکنون ١٢ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در این مجتمع ثبت شده است.
به گفته وی، هم اکنون قابلیت اطمینان مجتمع گاز پارس جنوبی به ٩٩,٧ درصد رسیده است.
امکان حضور خارجی در مزایده فلرهای پارس جنوبی
حسنی گفت: برنامه ای برای خاموش کردن فلرهای پالایشگاه های پارس جنوبی در دستور کار قرار دارد که براساس آن گاز فلرها به مزایده گذاشته می شود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: در این مزایده، علاوه بر شرکت های داخلی، خارجی های نیز می توانند حضور داشته باشند.
وی با اشاره به برنامه این شرکت برای حمایت از ساخت داخل، اظهار داشت: برای تامین 6 هزار و 430 قلم کالای نفت مبلغ 530 میلیارد ریال هزینه شده است.
حسنی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال 96 مشعل 5 پالایشگاه خاموش شود.
انتهای پیام/