سید حسین احمدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: بر اساس برنامه طرح جامعه فولادی کشور در سال 1404 قرار است نسبت صادرات 20 درصد تولید فولاد کشور باشد در حالیکه در 10 سال این عدد حداکثر 7 درصد بوده است.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: برای رسیدن به این عدد یا نزدیک به آن، باید عوامل موفقیت کشورهای هم سوی خود را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال کشور چین مواد اولیه را از ما خریداری و اقدام به تولید محصولات فولادی میکند و سپس این محصولات را با زیر قیمت و یا مشابه قیمت های داخلی به ایران صادر میکند.
احمدی تصریح کرد: به گفته چینیها، دولت این کشور کل هزینه حمل صادراتی را از طریق مشوق مالیاتی کمک میکند چراکه با توجه به حجیم بودن محصول و دور بودن بازارهای هدف، این اقدام میتواند کمک بسیار شایانی برای توسعه صنعت فولاد باشد.
وی اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما به دلیل مشکلات حمل و نقل به عنوان مثال فولاد را از خراسان به افغانستان یا ترکمنستان میتوانیم صادر کنیم و برای ارسال به عراق با مشکل مواجه هستیم.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه برای واردات گاز از ترکمنستان قرار بر تهاتر کالاست، میتوانیم برای پوشش این سیستم تهاتر از کالاهای مصرفی به خصوص فولادی و ساختمان استفاده کنیم.
احمدی افزود: البته سیستم تجارت ترکمنستان به قدری پیچیده است که بازرگانان توان انجام این کار را نخواهند داشت از این رو لازم است شرکتهای تابعه شرکت ملی گاز که مصرف کننده گاز وارداتی هستندمکانیزیمی را با عاملیت خود در این راستا انجام دهند.
انتهای پیام/