به دلیل اینکه حضور در مکان‌های تاریک و دارای نور کم احتمال بروز افسردگی و اختلال خلقی فصلی را در پاییز و زمستان به شدت افزایش می‌دهد، به همین دلیل تا حد امکان باید از حضور و ماندن در این مکان خودداری شود.

مهدی شفیعی روانپزشک در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: اگرچه علت دقیق بروز افسردگی و اختلال عاطفی در پائیز و زمستان مشخص نیست، اما بررسی‌ها نشان می‌دهند که عوامل وراثتی، محیطی، ساختار روانشناسی، ساختار زیست شیمایی بدن و عوامل هورمونی در بروز این نوع اختلالات نقش دارند.

وی  با بیان اینکه نور و روشنایی تغییرات فیزیولوژیکی را در بدن ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نوعی هورمون به نام ملاتونین در بدن وجود دارد که به تغییرات نور بسیار حساس بوده و قرارگرفتن بیشتر در معرض نور روشن ، مقدار این هورمون را کاهش می‌دهد.

شفیعی گفت: هر عاملی که موجب افزایش میزان هورمون ملاتونین در بدن شود مانند قرار گرفتن در نور کم، می‌تواند موجب بروز افسردگی واختلال عاطفی شود.

وی افزود: به دلیل اینکه حضور در مکان‌های تاریک و دارای نور کم بروز افسردگی و اختلال خلقی را در پائیز و زمستان به شدت افزایش می‌دهد، به همین دلیل تا حد امکان باید از حضور و ماندن در این مکان‌ها خودداری شود.

شفیعی خاطرنشان کرد: ورزش کردن در فضای باز که نور طبیعی وجود دارد نیز یکی از بهترین راهکارها برای کاهش خطر افسردگی و اختلال عاطفی فصلی در پائیز و زمستان است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.