به
گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، بر اساس گزارشی که موسسه «مککینزی» منتشر کرده هزینه جهانی چاقی 1.3 تریلیون پوند یعنی 2.8 درصد کل فعالیتهای اقتصادی در دنیاست. این گزارش تخمین زده که 2.1 میلیارد نفر در دنیا یعنی 30 درصد جمعیت جهان اضافه وزن دارند یا از چاقی مفرط رنج میبرند و این آمار تا سال 2030 میلادی به نیمی از جمعیت جهان افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش تحت عنوان "هزینه گزاف مالی" چاقی رو به افزایش است و این هزینه شامل خدمات بهداشتی، غیبت از کار و افت بازده کاری میشود. در این گزارش آمده که برای مقابله با بحران چاقی استراتژیهایی باید در نظر گرفته شوند که با ابعاد این معضل تناسب داشته باشند. از این رو باید به اقداماتی روی آورد که کمتر به مسئولیتپذیری فردی وابستهاند. به عقیده کارشناسان، اقدامات سطحی و اندک مفید نیستند بلکه به سلسله اقداماتی نظاممند برای حل این بحران نیاز است که از جمله این اقدامات به تغییر اندازه غذاهای بستهبندی و تحول در بخش تولید و نحوه ارائه غذاهای آماده و فرآوری اشاره شده است.
این گزارش در نهایت به این جمعبندی رسیده که مقابله با چاقی باید در ابعاد ملی و در سطح دولتها مدنظر قرار گیرد و راه حل معجزه آسایی برای آن وجود ندارد.
به گزارش بیبیسی، سازمان جهانی بهداشت چاقی را یکی از مهمترین عوامل مرگ ومیر در دنیا قلمداد میکند. به گفته این سازمان، سالانه حدود سه و نیم میلیون نفر در دنیا به علت چاقی جان خود را از دست می دهند و 65 درصد جمعیت جهان در کشورهایی زندگی میکنند که افزایش وزن و چاقی بیش از کم وزنی باعث مرگ میشود. شمار افراد چاق در دنیا بیش از دو میلیارد نفر است و به علاوه تقریبا نیمی از موارد دیابت و یک چهارم موارد بیماریهای ایسکمیک قلب به اضافه وزن و چاقی نسبت داده میشوند.
انتهای پیام/ض
منبع: ایسنا