میدانی گفت: بیشترین فرونشست‌ دشت‌ها در خراسان رضوی، همدان و فارس اتفاق افتاده و پدیده فرونشست نیز در بقیه دشت‌ها وجود دارد.

میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در نشست خبری امروزش در جواب به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مبنی بر فرونشست دشت‌های ممنوعه گفت: پدیده فرونشست در همه دشت‌های ممنوعه کشور به طور بالقوه وجود دارد.

وی ادامه داد: ممکن است ساختمان خاک در دشت‌های ممنوعه تا امروز نشکسته باشد اما احتمال فرونشست در همه آنها وجود دارد.

میدانی تصریح کرد: طبق آمارها در مشهد، فارس، همدان، کرمان و جنوب تهران فرونشست دشت‌ها اتفاق افتاده است و بر اساس آنچه که سازمان زمین‌شناسی گفته در جنوب تهران 36 سانتی‌متر فرونشست داشته‌ایم.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه این نشست‌ها آنی نیست افزود: بیشترین نشست‌ها مربوط به خراسان رضوی، همدان و فارس بوده است.

مجوز برخورد با مشترکین پرمصرف صادر نشده

میدانی در ادامه این نشست گفت: هنوز مجوز برخورد با مشترکین پرمصرف صادر نشده و این امر به خاطر کارشناسی دقیق‌تر در ابعاد اجتماعی آن است.

وی تصریح کرد: مطمئنا این مجوز زمانی صادر می‌شود که به نفع شهروندان باشد اما وزارت نیرو پیگیر این ماجرا است.
 
سطح دریاچه ارومیه 32 سانتی‌متر بالا آمد

میدانی در ادامه با اشاره به بارندگی 37 میلی‌متری در کل کشور گفت: این میزان بارندگی در مقایسه با درازمدت افزایش 61 درصدی و در مقایسه با سال آبی گذشته افزایش 54 درصدی را نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: در حوزه حساس دریاچه ارومیه نیز بارندگی‌ها افزایش 144 درصدی را نشان می‌دهد که این امر موجب افزایش سطح دریاچه ارومیه تا 32 سانتی‌متر شده است.

وی تصریح کرد: دولت 725 میلیارد تومان به منظور احیا و تعادل‌بخشی در ارومیه اعتبار اختصاص داده است.

میدانی افزود: برای احیای دریاچه ارومیه 77 پروژه مطالعه یا احیایش آغاز شده و هزار و 400 میلیارد تومان پول در اختیار سه استان برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده شده است.
 
برنامه جامع تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی در راه است

میدانی ادامه داد: در یک سال گذشته برنامه جامعی برای تعادل‌بخشی احیای آب‌های زیرزمینی در دستور کار قرار گرفت که این طرح یکی از طرح‌های مهم وزارت نیرو است و اجرای آن سخت و پیچیده است.

وی افزود: اگر این طرح با موفقیت اجرا شود سفره‌های آب زیرزمینی تا 20 سال دیگر به وضعیت قبلی خود بازمی‌گردد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح منابع لازم را باید در اختیار داشته باشیم گفت: در بودجه سال 94 سقف اعتبارات 600 میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که نسبت به سال 96 رشد شش برابری را نشان می‌دهد.

وی افزود: این برنامه در همه استان‌ها تدوین شده و قدم به قدم برای اجرای آن باید حرکت کرد.

میدانی با اشاره به اینکه در انتهای این طرح یعنی پایان برنامه ششم از مصارف آب زیرزمینی 11 میلیارد مترمکعب کم می‌کنیم گفت: با اجرای این طرح 50 درصد وضعیت آب زیرزمینی تثبیت می‌شود تا اوضاع آن بدتر از این نشود.

وی اتفاق مهم دیگر در بودجه 94 را افزایش خرید تضمینی آب عنوان کرد و گفت: در قانون بودجه 94 عدد خرید تضمینی پنج برابرشده و اعتبار آن به 500 میلیارد تومان رسیده است.  

وی در خصوص اعتبار آب شرب روستایی نیز گفت: این رقم دو برابر شده و به 400 میلیارد تومان رسیده اما برای اجرای آب شرب روستایی 2000 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: در حال حاضر 2 هزار و 600 روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند که امیدواریم با پیگیری‌های صورت گرفته منابع مناسبی برای آب شرب روستاها فراهم شود.
 
آغاز به کار دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و آبفا

میدانی در این نشست همچنین به آغاز به کار دهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و آبفا از فردا خبر داد و گفت: این نمایشگاه تا 29 آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی دایر است.

وی افزود: 276 شرکت داخلی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و همچنین 25 شرکت خارجی از 16 کشور جهان از جمله چین، اتریش، آلمان، ژاپن ، بلژیک، آمریکا و استرالیا و ... حضور دارند.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: فضای سرپوشیده ناخالص این نمایشگاه 28 هزار مترمربع است.

وی افزود: در حاشیه این نمایشگاه چهار نشست خواهیم داشت که این نشست‌ها با عناوین حمایت از کسب و کار در آب و آبفا، فرصت سرمایه‌گذاری در پروژ‌ه‌های آب و فاضلاب تهران، احیا و تعادل‌بخشی در منابع آب زیرزمینی و جلب مشارکت بخش خصوصی و مردم‌نهاد برای مقابله با کم‌آبی در طول برگزاری این نمایشگاه برگزار می‌شود.

میدانی همچنین از برگزاری همایش مدیریت منابع آب و مصارف آب نیز در هفته جاری خبر داد.
 
بهمن ماه 60 میلیون مترمکعب آب به زاینده‌رود منتقل می‌شود

معاون وزیر نیرو درادامه در خصوص تونل کوه‌رنگی گفت: تونل کوه رنگ 3 در حال اتمام عملیات تکمیلی است و از بهمن ماه حدود 60 میلیون مترمکعب آب به حوزه زاینده‌رود منتقل می‌شود.

وی افزود: بحث انتقال آب به زاینده‌رود هنوز به طور کامل انجام نشده و پروژه سد بهشت‌آباد در دست مطالعه است. این پروژه آخرین قسمت از بحث انتقال آب به اصفهان، کرمان و یزد را تشکیل می‌دهد.
 
تنزل کیفیت آب کارون به خاطر فاضلاب صنعتی است

میدانی در ادامه گفت: کیفیت آب کارون به شدت تنزل پیدا کرده و این امر ناشی از ورود فاضلاب صنعتی و خانگی به کارون است.

وی تصریح کرد: کارگروه رودخانه کارون به زودی به منظور بررسی وضعیت این رودخانه تشکیل جلسه خواهد داد.  

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار