سعید غفرانی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه از بدو ورودمان به برنامه پنجم تحرکاتی را برای برگرداندن جایگاه قانونی به نظام مهندسی شروع کردیم، گفت: طبیعی است که وضعیتی که در هنگام ورود به برنامه پنجم داشتیم وضعیت خوبی نبود و نظام مهندسی یک نظام به گوشه رانده شده بود و عملا نقشی را در ساخت و ساز به نحوی که قانون مشخص کرده ایفا نمی کرد.
وی با اشاره به اینکه دو راه برای موفقیت داشتیم افزود: به دلیل اینکه موفقیت نظام مهندسی منوط به همکاری تمام سازمان های ذیربط اعم از حوزه مدیریت شهری، حوزه شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، خود نظام مهندسی و مردم است و همگی باید یک هدف که آن هم در قانون ذکر شده را دنبال کنند.
غفرانی در ادامه تصریح کرد: هدفی که در قانون ذکر شده عبارت است از دستیابی به ساخت و ساز مهندسی یعنی در واقع چه کنیم که سرمایه ای که تحت عنوان ساختمان در کشور ساخته میشود عمر بهینه داشته باشد و کیفیت بالا تری داشته باشد.
رییس سازمان نظام مهندسی در ادامه اظهار داشت: به این نتیجه رسیدیم که با تعامل و ایجاد رغبت بین تمامی حوزه ها به این اهداف تعیین شده برسیم که برای رسیدن به این تعامل جلسات زیادی با مسئولان ارشد شهرداری تهران، اعضای شورای شهر و وزارت خانه گذاشتیم و با استدلال ها و توجیه های منطقی آنها را قانع کردیم.
وی در ادامه توضیح داد: در یک پروسه دو ساله در برنامه ششم این کار به بار نشست و در اولین گام با معرفی ناظرین که قانون برای ما تکلیف کرده این کار را آغاز کردیم و سعی کردیم با معیارها و ضوابطی که تدوین شد و در طول کار هم کامل شد سامانه نظارت را راه اندازی کنیم و طی هماهنگی های انجام شده با شهرداری این سامانه نرم افزاری را به وجود آوردیم.
غفرانی در ادامه خاطر نشان کرد: قانونی قرار دادیم که برای ساختمان هایی که بالای 1500 متر هستند 4 مهندس ناظر در رشته های مختلف قرار داده شود و برای اینکه دست سازنده های غیر حرفه ای را قطع کنیم تا متراژ 2000 متر را از سازنده های ذیصلاح استفاده میکنیم.
انتهای پیام/