به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،«سید محمدحسین میرابوالفضلی» در گفتوگو با ایسنا،گفت: روغن زیتون ایرانی
نسبت به سایر روغنهای وارداتی مطمئنتر است، چرا که روغنهای دیگری را
مخلوط نمیکنند.
وی همچنین ادامه داد: کیفیت روغن زیتون به دو عامل
اسیدیته و پراکسید وابسته است که روغن زیتونی خوب است که اسیدیته و پراکسید
پائینتری داشته باشد.
این کارشناس ادامه داد: روغن زیتون مرغوب باید بیخ گلو را بسوزاند و به اصطلاح تلخ مزه باشد.
وی
با بیان اینکه استحصال زیتون به 2 روش فیزیکی و شیمیایی صورت میگیرد،
افزود: روغنگیری در استان به روش فیزیکی صورت میگیرد و هیچ گونه
موادشیمیایی اضافه نمیشود.
میرابوالفضلی درخصوص ارقامی که برای
روغنگیری استفاده میشود، ادامه داد: درصد روغندهی 2 واریته کلونیکی و
آرنیکی بسیار خوب است و روغنهای حاصله از این ارقام بهترین روغنهای دنیا
است و همچنین زیتون اصیل ایرانی نیز واریته خوبی داشته و تا 23 درصد
روغندهی دارد.
وی همچنین درخصوص شرایط مطلوب انتقال زیتون برای
روغنگیری، ادامه داد: زیتونها باید با جعبه حمل و نقل شوند تا آسیبی
نبینند و فاصله چیدن زیتون تا روغنگیری تا 24 ساعت تجاوز نکند و در حین
روغنگیری حرارت کمتری ببیند.
وی درخصوص مشکلات روغنگیری افزود:
سال گذشته در ایران به دلیل کمبود زیتون، کارخانههای روغنگیری عملاً
بیکار بودند و زیتونها برای کنسروسازی بیشتر استفاده شده است.