به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، هر ساله بلایای طبیعی؛ نظیر زلزله، سیل، طوفان و نظایر آن بخشهای مختلفی از جهان را تحت تاثیر قرار میدهند. چنین بلایای طبیعی، علاوه بر آسیبهای مستقیم جانی و مالی، با برجای گذاشتن مقادیر بسیار زیادی از آوار در محلهای حادثه دیده نه تنها به عنوان مانع، سرعت عملیات امداد و نجات و بازسازی پس از زلزله را کاهش میدهد، بلکه به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت افراد جامعه و محیط زیست مطرح می باشند. بنابراین لازم است آور تولید شده پس از سوانح جمعآوری شده و با روشهای مناسب بازیافت شود و یا در محل مناسبی ذخیره گردد.
از آنجا که عملیات در شرایط اضطرار و در مراحل بازسازی نیازمند برنامهریزی قبلی میباشد باید میزان آوار ناشی از سانحه احتمالی در منطقه ورود مطالعه ارزیابی شده و اقدامات لازم برای مدیریت آوار با توجه به مقدار آوار مشخص شود.
گفتنی است، هدف از این گزارش که توسط مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران تهیه شده است، تهیه یک مدل مناسب متمرکز در سیستم اطلاعات جغرافیایی برای ارزیابی خسارت و محاسبه میزان آور در اثر زلزله منطقه مورد نظر و بررسی اقدامات برای مدیریت آوار تولید شده در اثر زلزله، شامل ارزیابی ماشینآلات لازم، بررسی روشهای کاهش حجم و استفاده مجدد و همچنین تعیین سایت مناسب ذخیره آوار زلزله میباشد.
گفتنی است، در این تحقیق تدوین برنامه مدیریت آوار برای هر منطقه از شهر تهران که شامل تخمین حجم و وزن آوار ناشی از زلزله، نحوه جمعآوری، میزان ماشینآلات مورد نیاز و روشهای مناسب دفع، انعقاد قرار داد با پیمانکاران و مالکان دارای تجهیزات سنگین جهت استفاده از توان آنها در هنگام وقوع زلزله یا هر بحران دیگر، تعیین مکانهای مناسب جهت دپوی موقت آوار و نخاله در هر منطقه، احیاء بافتهای فرسوده و همچنین مقاوم سازی سازههای موجود و طراحی صحیح سازههای درحال احداث، تعیین یک سازمان مسئولیت مدیریت آوار، افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با انواع آوار و نخالههایی که توسط سوانح طبیعی و به ویژه زلزله ایجاد میشوند، افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با عدم ساخت و ساز در نواحی پر خطر مثل نواحی و مناطق حاوی گسل، مناطق دارای شیب زیاد، زمینهای دارای خاکهای نرم، مناطق مرتفع و برنامهریزی برای بازیافت مواد زائد حاصل از زلزله پیشنهاد شده است.
انتهای پیام/