رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمان گفت : 13 طرح تحقيقاتي در خصوص استفاده از محصول فرعي پسته در تغذيه دام انجام شده است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان و بنا به اعلام روابط عمومی دكتر بهمن پناهي افزود: پيرو سياست هاي ابلاغي از سوي موسسه تحقيقات علوم دامي كشور برای استفاده بهينه از محصولات فرعي كشاروزي از سال 1373 در بخش تحقيقات علوم دامي اين مركز مطالعات در ارتباط با استفاده از محصولات فرعي كشاورزي به خصوص محصول فرعي پسته در تغذيه دام آغاز کرد.

پناهی گفت : محققين اين بخش طي 20 سال گذشته با انجام 13 فقره طرح تحقيقاتي جنبه هاي مختلف موضوع از جمله روش هاي مختلف عمل آوري و نگهداري، تغذيه انواع آفتاب خشك و سيلو شده محصول در تغذيه گوسفند ، بز، گاو شيري و گاوهاي گوشتي در دوره هاي كوتاه ، متوسط و بلند مدت، روش هاي كاهش تركيبات ضد تغذيه اي ، بررسي الودگي هاي قارچي و باكتريايي و سموم ناشي از رشد قارج هارا مورد بررسي و مطالعه همه جانبه قرار داده اند.

وی تصریح کرد :همچنين قطب علوم دامي كشور (گروه آموزشي علوم دامي دانشگاه فردوسي مشهد) نيز طي دهه گذشته با انجام ده ها مطالعه در قالب رساله هاي كارشناسي ارشد و دكتري سطوح مختلف اين محصول را در جيره غذايي گوسفند بز و گاوهاي شيري مورد بررسي قرار داد ه اند علاوه بر اين در سالهاي اخير بيش از يكصد مقاله علمي در خصوص استفاده از محصل فرعي پسته در تغذيه دام ها در مجامع علمي داخلي و خارجي و همچنين مجلات معتبر علمي داخلي و خارجي ارائه و منتشر شده است.

رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان كرمان خاطرنشان کرد :بديهي است كه در هيچ يك از مطالعات انجام شده حتي در سطح بالاي مصرف از تاثير نامطلوب آن بر سلامت و فراسنجه هاي فيزيولوژيكي دام ها گزارشي مطرح نشده است و در سطوح قابل توصيه تا سطح 20 درصد در جيره دام ها نيز حتي عملكرد در دوره هاي بلند مدت تحت تاثير قرار نگرفته است و اين نشان دهنده سلامت ، عدم آلودگي و پتانسيل بالاي اين محصول براي استفاده در تغذيه حيوانات مي باشد.

انتهاي پيام/ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.