به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، آلن مارساود، عضو پارلمان فرانسه که پیش از این قاضی مبارزه با تروریسم هم بوده است، گفت: داعش در تلاش است تا تفکر یک جامعه مختلط را گسترش دهد، جامعه ای معمولی که هم شامل زنان و هم مردان می شود.
به اعتقاد وی از زنان چه با حضورشان و چه از طریق پیام های اینترنتی شان استفاده می شود تا مردان را برای پیوستن به راه جهاد تشویق کنند.
جرالدین کاسوت، محقق دانشگاهی در سوئیس که در مورد زنان جهادی تحقیق می کند، گفت: بسیاری از زنانی که به این گروه شبه نظامی پیوسته اند تمایل شدیدی به یافتن یک جایگزین برای جهانی داشته اند که ساختارهای غربی آن را احاطه کرده است، ساختارهایی که به اعتقاد آنها غیرمنصفانه است به ویژه زمانی که بحث مقابله با اسلام مطرح می شود.
آنچه هنوز در پرده ای از ابهام قرار دارد و درک آن برای بسیاری از مردم دشوار است این است که چرا زنان به سازمانی می پیوندند که به کشتارهای وحشتناک، تجاوزات نظام مند و سلطه وحشیانه بر زنان شهرت دارد.
سه دختر نوجوان آمریکایی هفته گذشته در مسیر سفر به سوریه دستگیر شدند، این ها جدیدترین نمونه از زنانی بودند که تلاش می کنند و در برخی موارد هم موفق می شوند به جهادی ها بپیوندند.
پروژه کلریون، یک سازمان مستقل غیرانتفاعی که با افراطی گری مبارزه می کند اعلام کرد سال گذشته حدود 60 زن انگلیسی برای پیوستن به دولت اسلامی به عراق و سوریه سفر کرده اند.
دونیا بوزار، یک مردم شناس و رئیس مرکز مبارزه با افراطی گرایی های مذهبی مرتبط با اسلام گفت: در فرانسه 80 نوجوان - پسر و دختر - درصدد برآمده اند تا به شبکه جهادی ها در خارج از کشور بپیوندند.
گفته می شود تاکنون بیش از 100 زن به همین منظور به سوریه سفر کرده اند.
در ماه سپتامبر سازمان سیا تعداد جنگجویان دولت اسلامی را در عراق و سوریه بین 20 هزار تا 31 هزار و 500 نفر تخمین زد. این اختلاف گسترده نشان دهنده اطلاعات اندکی است که در مورد ساختار دولت اسلامی در دست است. البته زنان به طور قطع بخش اندکی از نیروهای دولت اسلامی را تشکیل می دهند.
افزایش نقش زنان دولت اسلامی را برآن داشته است تا یک گردان از زنان در سوریه تشکیل دهند.