دکتر علی شهیدی زندی، متخصص طب سنتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: دلایل بروز کک و مک متعدد است.عواملی چون مصرف برخی داروها، درمانهای هورمونی در خانمها، مصرف قرصهای ضد بارداری و اشعه آفتاب در بروز کک و مک دخالت دارند.
وی ادامه داد: افرادی که پوست سفید داشته و معمولا طبع سرد دارند، بیشتر در معرض بروز کک و مک هستند. البته زمینههای ژنتیک هم در پیدایش کک و مک دخیل است. کک و مک اگر منحصر به لایه سطحی یا بشره پوست و یا اپیدرم باشد، راحتتر قابل درمان است. ولی اگر به لایه درم که لایه اصلی پوست است و در اصطلاح طب سنتی "جلد" نام دارد، نفوذ کند، درمان مشکل میشود.
دکتر شهیدی زندی در ادامه گفت: از لایه بردارهای سنتی که بسیار موثر واقع میشود، میتوان به سفیداب اشاره کرد که با استفاده از آن، فرآیند لایهبرداری به خوبی انجام میگیرد. توصیه میشود بعد از غروب و زمانی که نور آفتاب وجود ندارد، از روغن بنفشه خالص به عنوان محافظ استفاده شود.
وی در پایان گفت: از دیگر مواردی که ممکن است موجب پیدایش کک و مک شود، بحث آلرژی و حساسیت محیطی است که در این راستا، از مواد ضد آلرژی عمومی مثل اسطوخودوس برای افراد دارای طبع سرد و پوست سفید استفاده میشود. عرق برگ چنار هم بسیار مفید است.
انتهای پیام/