حسینی گفت: با راه اندازی واحدهای جدید پالایشگاه امام خمینی شازند از سال ٨٨ تاکنون با افزایش فعالیت ٣٠٠ درصدی روبرو بوده به طوری که در تحویل نفت‌خام رشد 61درصدی و انتقال 32 درصدی نفت جت را تجربه کرده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبرنگاران، منطقه مرکزی  یکی از مناطق دهگانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت است این منطقه وظیفه اداره خطوط متعدی از نفت خام و فرآورده‌های نفتی در محدوده استانهای لرستان، مرکزی، همدان، اصفهان و قم را برعهده دارد که مجموع خطوط لوله تحت مدیریت این منطقه 1595 کیلیومتر است.

عملیات بهره‌برداری در منطقه مرکزی توسط 4 مرکز انتقال نفت 3 مرکز فشار شکن و 3 پایانه نفتی انجام می گیرد و واحدهای فنی و ستادی شامل مکانیک، تعمیرات خط، ابزار دقیق، مهندسی خوردگی، تعمیرات عمومی، برق-مخابرات- نقلیه و انبار تدارکات ایمنی آتش نشانی، امور اداری روابط عمومی، امور حقوقی، حراست و تدارکات، امور مالی تشکیل گرده که هریک از واحدها به نوبه خود نقش چشمگیری را در ارتقاء سطح بهره‌وری این منطقه ایفا می نماید.

مراکز انتقال نفت وظیفه پمپاژ نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی و پایانه ها و وظیفه دریافت مواد نفتی از خطوط ذخیره سازی آن در مخازن مربوط جهت تامین و تحویل به موقع سوخت مورد نیاز مردم را برعهده ندارد و فشارشکن‌ها امر تقلیل فشار خطوط با رعایت عوامل زیست محیطی و حفظ کیفیت مواد نفتی را برعهده دارند. 

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، سید حمید حسینی مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی در نشست خبری با اشاره به فعالیت های این منطقه اظهار داشت منطقه مرکزی دارای مناطق 11 گانه  که با 1700 کیلومتر با خطوط لوله 4 تا 26 اینچ کنار گذر و 960 کیلومتر وظیفه انتقال و جا به جایی نفت خام و فرآورده‌های نفتی را بر عهده دارد. همچنین خطوط لوله و مخابرات منطقه مرکزی دارای ٤ مرکز انتقال نفت به ایستگاه فشارشکن، سه پایانه نفتی وظیفه تامین نفت و فرآورده ٥ استان مرکزی، لرستان، همدان، قم و اصفهان را بر عهده دارد.

وی تصریح کرد: همچنین خطوط لوله و مخابرات منطقه مرکزی با داشتن یک ایستگاه رادیویی، 310 خطوط فیبر نوری به شرکتهای مختلف سرویس می‌دهد.
 
حسینی تاکید کرد: به طور متوسط حجم فرآورده انتقالی از خطوط مختلف  در طی شش ماهه سالجاری، از خطوط  10 تا 16 اینچ حدود یک میلیون و 350 هزار متر مکعب، از خط 18 اینچ حدود 4 میلیون متر مکعب و از خطوط 26 حدود 2 میلیون 350 هزار متر مکعب فرآورده را جابه جا کرده است.

حسینی گفت: حجم فرآورده‌ها از پالایشگاه اراک یک میلیون 800 هزار متر مکعب بوده که حجم تحویلی حدود 5 میلیون 400 هزار مکعب و حجم انتقالی از این پالایشگاه حدود250 هزار متر مکعب بوده است.

حسینی تصریح کرد: منطقه مرکزی ماهانه موفق به انتقال ٧٥٠ میلیون لیتر فرآورده شده است، همچنین ٩٨ میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه نفت خام را بعنوان خوراک به پالایشگاه های مورد نظر تحویل داده است. همچنین از طریق خط 24 اینچ حدود 35 میلیون 800 هزار متر مکعب جابه جا شده است.

وی تاکید کرد: این منطقه خوراک  سه پالایشگاه امام خمینی شازند، تهران و بخشی از پالایشگاه تبریز را تامین می کند.

وی با تاکید براینکه منطقه مرکزی شاهراه ارتباط انرژی کل کشور است اظهار داشت: عملیات جایجایی در هشت منطقه توسط تاسیسات و فشار شکن انجام می‌شود.

افزایش 60درصدی تحویل نفت خام 

حسینی تاکید کرد: این منطقه وظیفه تامین خوراک پالایشگاه شازند امام خمینی و ارسال خوراک پالایشگاه به شمال کشور و جا به جایی و انتقال فراورده تولیدی جنوب کشور و نیز تامین کننده فراورده نفتی استانهای قم ، همدان ، مرکزی و لرستان است.

 مدیر منطقه مرکزی اضافه کرد: با توجه به راه اندازی واحدهای جدید در پالایشگاه امام خمینی شازند از سال ٨٨ تاکنون با افزایش فعالیت ٣٠٠ درصدی روبرو بوده است، این میزان در حوزه تحویل نفت خام ٦١ درصد افزایش داشته است، در حوزه جابجایی نفت گاز ١٤٠ درصد و ٣٢ درصد افزایش انتقال نفت جت را تجربه کرده است.

وی تصریح کرد: این منطقه به صورت مشخص وظیفه تامین خوراک پالایشگاه شازند را برعهده دارد  و مابقی را به صورت نفت خام از طریق خط 26 اینچ به آبادان-ری ارسال می کند.
 
مدیر منطقه اظهار داشت: خطوط که در منطقه اصفهان است بیشتر اوقات از این خطوط حدود 200 تا 400 هزار بشکه به تهران ارسال می شود به طوریکه روزانه چیزی حدود 16 میلیون لیتر بنزین پاک در پالایشگاه امام خمینی شازند تولید و در کلانشهرهای استان تهران، مرکزی و اراک توزیع می شود.

وی یادآور شد: قریب 90 درصد بنزین تولید پالایشگاه شازند از طریق خطوط لوله مرکزی به تهران منتقل می شود.

حسینی گفت: در این منطقه تعمیرات و نگهداری خطوط و ماشین آلات و تعمیم و تعویض خطوط در اندازه 4تا26 اینچ و انجام عملیات سنگین قطع و وصل انجام می شود.

تعویض 40 کیلومتر از خطوط لوله نفت در منطقه مرکزی

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از بحث خوردگی خطوط به صورت متمرکز تعویض و پوشش خطوط را انجام می‌هیم به طوری که در حال حاضر حدود 40 کیلومتر از خط 16 اینچ دراین منطقه تعویض شده است.

حسینی با اشاره به اینکه کار توپک‌رانی و پیک‌رانی را در دستور کار خود قراردادیم اظهار داشت: انجام عملیات پیک رانی خیلی مهم و ضروری است این منطقه این کار را به صورت پیمانی انجام  می دهد. به طوریکه نزدیک 6هزار پیک رانی هوشمند به شرکت خطوط لوله واگذار شده است.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر 500 کیلومتر پیک‌رانی در این منطقه در حال اجراست.

حسینی افزود: نگهداری و تعمیرات تسطیع مسیرهای کنارگذز همچنین تعمیرماشین آلات، توربین و مخازن، ابزار دقیق و مراکز روشنایی و بازرسی فنی از خطوط  از عمده کارهای اجرایی در این منطقه است.

 مدیر منطقه مرکزی افزود: در حوزه ستادی انجام امور مرتبط با خدمات آموزشی در چهار استان پراکنده را برعهده داریم که این عوامل در حال پیگیری است همچنین برای انجام قراردادها و مسایل حقوقی را که یکی از مشکلات این منطقه بوده را نیز بررسی می کنیم.

حسینی گفت: کلاسهای آموزشی HSE را به صورت ادواری برگزار می کنیم که در این آموزش‌ها مسایل زیست محیطی و بحث ایمنی را به طور جد دنبال می کنیم.

وی با اشاره به اینکه حراست این منطقه سعی می‌کند امنیت را در مراکز برقرار کند افزود: به دلیل شاهراه بودن منطقه مرکزی و نیز استان قم شرایطی را ایجاد کرده که با کمترین مشکل مواجه شوند.

وی تاکید کرد: از ورود غیر قانونی در حوزه عملیاتی همسایگان جلوگیری می کنیم  با توجه به دستورالعمللی که داریم موظف هستیم  جلوی هرگونه ساخت و ساز در ابنیه ها را بگیریم.

انتقال 90درصدی بنزین پاک از طریق پالایشگاه شازند

وی افزود: این منطقه همچنین وظیفه انتقال ٩٠ درصد از بنزین پاک تولیدی پالایشگاه شازند اراک را بر عهده دارد.

در ادامه سلمان خزایی معاون فنی منطقه گفت: این منطقه به دلیل گستردگی فعالیت‌های خدماتی را به عنوان منطقه معین انجام می دهد به طوری که به استانهای اصفهان، لرستان و خوزستان خدماتی را ارائه داه است. 

وی تصریح کرد: خطوط لوله به مثابع شریانهای اصلی رگهای بدن هدایت انتقال نفت را به مناطق مختلف کشور برعهده دارد . تا جاییکه کارکنان این منطقه علاوه برتامین سوخت، نگهداری و تعمیر را به صورت شبانه روزی با کمترین نشتی و مسایل خوردگی انجام می دهند.

خزایی تاکید کرد: در بحث خوردگی و کنترل خطوط 40 ایستگاه کاتدیک وجود دارد که این ایستگاهها وظیفه جریان دهی و جابجایی نفت را مطابق با استانداردهای رایج دنیا به لوله ها انتقال می دهند.

قدمت 60 ساله خط آبادان - ری


وی با اشاره به اینکه خط 10 اینچ آبادان – ری بیش از 60 سال قدمت دارد اما با همت مسئولان و تعمیر و نگهداری بازهم کار انتقال فرآورده‌نفتی را انجام می‌دهد در حالیکه اگر این خط لوله در خارج از کشور بوده از ان استفاده بهینه را نمی کردند. گفتنی است این خط لوله در 290 کلیومتری محدوده مرکز است.

بکارگیری به روزترین تکنولوژی در منطقه مرکزی

همچنین محمدرضا ناطقی معاون مخابرات منطقه مرکزی گفت: وظیفه مخابرات منطقه مرکزی برقراری ارتباط مستمر و شبانه روزی خدمات است تا جاییکه اجازه نمی دهد حتی یک لحظه ارتباطات قطع شود. 

وی تاکید کرد: شرکت خطوط لوله و مخابرات تفاوت ماهوی دارد و سیستم مخابرات این منطقه صنعتی است در این منطقه از پیشرفته‌ترین تکنولوژی روز دنیا استفاده شده است.

ناطقی خاطرنشان کرد: در این منطقه سیستم پزشکی از راه دور، سیستم ویدیو کنفرانس، آموزش از راه دور و بسیاری از خدمات دیگر ارائه می شود.

ارسال روزانه 13 میلیون لیتر بنزین پاک پالایشگاه اراک به تهران

محمد سلیمی پناه رئیس مرکز انتقال نفت و فرآورده های نفتی شازند با تشریح عملکرد مرکز انتقال نفت شازند، اظهار داشت: این مرکز پس از مرکز ری به عنوان مهم ترین مرکز خط انتقال خطوط لوله نفت و فرآورده کشور به شمار می رود.

رئیس مرکز انتقال نفت و فرآورده های نفتی شازند با بیان اینکه دو خط انتقال 26 اینچی روزانه 500 هزار بشکه نفت خام را منتقل می کنند، افزود: روزانه 260 هزار بشکه نفت خام به پالایشگاه امام خمینی(ره)شازند اراک و 240 هزار بشکه نیز به پالایشگاه های تهران و تبریز منتقل می شوند.

سلیمی پناه با اشاره به جزییات عملکرد سه خط لوله 10، 16 و 12 اینچ انتقال فرآورده های نفتی، تصریح کرد: خطوط 10 و 16 اینچ، فرآورده های تولیدی پالایشگاه آبادان را به ری منتقل و خط لوله 12 اینچی نیز فرآورده های نفتی را به همدان منتقل می کنند.

وی ادامه داد: روزانه 4 میلیون لیتر فرآورده های نفتی دریافتی از جنوب کشور در مرکز شازند ذخیره و به شهرهای تهران، قم و همدان ارسال می شود.

رئیس مرکز انتقال نفت و فرآورده های نفتی شازند با اشاره به ارسال روزانه 13.5 میلیون لیتر بنزین به مقصد تهران، گفت: روزانه 13 میلیون لیتر بنزین پاک تولیدی پالایشگاه شازند اراک و همچنین مقداری بنزین سوپر تولیدی از طریق خطوط لوله به مقصد کلانشهرهای تهران و کرج ارسال می شود.

سلیمی پناه گفت: در هفت ماه نخست سال جاری مجموعا 5 میلیارد و 170 میلیون لیتر فرآورده تولیدی پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند اراک از طریق خطوط لوله مرکز انتقال شازند به مبادی مصرف منتقل شده است.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه مرکزی در ادامه با اشاره به جایگاه مرکز انتقال شازند، اظهار داشت: شازند به عنوان شاهراه انتقال انرژی کشور به شمار می رود که از طریق آن ضمن تامین خوراک پالایشگاه شازند اراک، خوراک پالایشگاه های تهران و تبریز نیز تامین می شود.

مرکز انتقال نفت شازند به عنوان یکی از مراکز اصلی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه مرکزی فعالیت دارد که در مجاورت پالایشگاه امام خمینی شازند اراک، پتروشیمی اراک و نیروگاه اراک قرار گرفته است.


گزارش: حبیبه رحیمیان

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار