محمدهادی پرشاد ثابت متخصص پزشکی و مشاور در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: پارگی رباط به خصوص در پا یک بیماری شایع در ورزشکاران به خصوص ورزشکارانی است که با توپ سر و کار دارند، این بیماری در بین والیبالیستها و سایر ورزشهای دیگر نیز وجود دارد.
وی افزود: این بیماری معمولا بستگی به قوام، ساختار و آمادگی بدن فرد موردنظر و علت ایجادکننده ضایعه است، گاهی اوقات یک پیچیدگی ساده میتواند منجر به آب آوردن یا پارگی مفصل گردد و گاهی نیز ضرباتی به مراتب شدیدتر و حادتر در همان فرد میتواند بدون ایجاد مشکلی برای بیمار لحاظ گردد.
وی در ادامه گفت: بهترین راه تشخیص این بیماری رادیوگرافی، اسکن و ام آر آی میباشد و در ابتدا محدودیت در حرکت و اکتسرنال فیکس توسط فیکساتور یا گچ مناسب توسط کارشناس مربوط همراه با دادن پوزیشن مناسب و در انتها عمل جراحی میباشد.
وی بیان کرد: چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد این است: تاندون مورد ضایعه باید نسبت به شرایط عادی خود حساستر بوده و قطعا باید بعد از ایجاد ضایعه در موضع مورد نظر بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و جراحی تاندون قطعا باید توسط متخصص طب ورزشی صورت گیرد و حداقل شش هفته گذاشتن آتل یا ثابت نگاه داشتن خارجی برای بیمار توصیه میگردد.
وی خاطرنشان کرد: درمان دارویی برای تاندون فقط پنج درصد است و آن هم به عنوان کمکی مؤثر است، درمان پایه و اصلی آن جراحی است، توصیه میگردد قطعا ضربه به تاندون را کاملا جدی بگیرید چرا که عواقب و عوارض آن در صورت فرض شدن غیرقابل برگشت میباشد.
انتهای پیام/