روستای آلوارس ییلاقی از توابع بخش سرعین شهرستان اردبیل است كه گفته می‌شود پیش‌تر ییلاق چراگاهی عشایر شاهسون بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،روستای «آلوارس» كه خیلی‌ها وقتی اسمش را می‌شنوند خیال می‌كنند باید نام یك گوشه سبز و درخشان در آن سر دنیا باشد، اما آلوارس آنقدرها هم دور نیست. این روستای ییلاقی از توابع بخش سرعین شهرستان اردبیل است كه گفته می‌شود پیش‌تر ییلاق چراگاهی عشایر شاهسون بوده است.  بررسي‌هاي ميداني و شواهد موجود نشان مي‌دهد که مکان گزيني و استقراردر اين روستا حدود صدها سال پيش برمي‌گردد.


 
هواي پاک، سرسبزي مراتع اطراف آلوارس هر بيننده‌اي را به شوق وا مي‌‌دارد. همچنين آب شدن يخ‌ها و برف‌هاي دامنه‌هاي سبلان در فصول بهار و تابستان پوشش گياهي چشم‌نوازي را همراه گُل‌هاي ختمي، گون‌هاي انبوه و لاله‌هاي سرخ، شقايق‌ها و ديگر گل‌هاي وحشي پديد مي‌آورد که هر بيننده‌اي را مسحور مي‌کند.
 
اما آلوارس قدیمی‌ترین روستایی است که در دامنه سبلان پا به عرصه وجود گذاشته است. براي نام اين روستا نيز افسانه‌هاي زيادي گفته شده از جمله اينكه مردی در زمان‌های قدیم در اين روستا زندگی می‌کرد که ادعا می‌کرد وارث این مکان است. بعد از درگذشت پیر‌مرد طایفه او به نام «آل وارث» معروف شد.


 
گروهی هم می‌گویند در روستای آلوارس باغ‌های بزرگی وجود داشت که از درختان تنومندی چون شمشاد و سرو و بید تبریزی انباشته بود.  نجاران از آن درخت انبوه الوار می‌بریدند و کسانی که در روستاهاي همجوار خانه می‌ساختند از روستای آلوارس الوار می‌خریدند. به خاطر این درختان تنومند و الوار محکم این روستا به الوارستان معروف شد.
 
عده اي هم می‌گویند اجداد اهالی این روستا به نژاد پارس می‌رسد. این روستا را پارسیان در زمان‌های بسیار قدیم ساخته و مدت مدیدی در آن زندگی کرده‌اند. به همین خاطر نام «آل پارس» نیز روی آن می‌نهند. ولی از همه مصطلح‌تر برای این روستا عنوان آل پارس است. اما هرچه هست آلوارس را كوهنوردها بهتر از گردشگران عادی می‌شناسند، چون این روستا در مسیر صعود به سبلان قرار گرفته و از آنجا كه روستایی برفگیر و نسبتا سردسیر است پیست اسكی در 12 كیلومتری آن نیز بنا شده است.
 
آلوارسی‌ها به زبان آذری سخن می‌گویند و شیعه هستند.  جمعيت اين روستا در سال 1385، 1350 نفر گزارش شده است.  مردم اين روستا عمدتاً به فعاليت‌هاي زراعي و دامداري اشتغال دارند و برخي از انواع صنايع‌دستي بافتني را نيز توليد مي‌کنند. محصولات عمده زراعي روستا مشتمل بر گندم و جو است، اما محصولات دامي و لبني و عسل نيز در روستا توليد مي‌شود.


 
بزرگ‌ترین پیست اسکی کشور
 
مجموعه فرهنگی، توریستی و ورزشی آلوارس در یکی از زیباترین نقاط استان از لحاظ گردشگری و در دامنه‌های مرتفع و زیبای سبلان قرار دارد که بزرگ‌ترین پیست اسکی از لحاظ وسعت در ایران به حساب می‌آید.
 
این پیست اسکی در فاصله 12 کیلو‌متری روستای آلوارس و 24 کیلومتری سرعین قرار گرفته و از آنجایی که در ارتفاع 3200 متری از سطح دریا قرار دارد در طول پايیز و زمستان پر از برف است و در حدود شش تا هشت ماه از سال مورد استفاده قرار ‌مي گیرد.


 
این مکان مجهز به امکاناتی مثل بالابر و تله‌ سیژ است و با وجود گرمای 35-40 درجه‌‌ای هوای تابستان در اردبیل و سرعین باز هم می‌‌توانید برف را در این مکان  ببینید.
 
مراکز تفرجگاهي روستا نيز در مسير پيست اسکي قرار دارند. عشاير منطقه هنگامي که در دامنه‌هاي کوه سبلان و اطراف روستا با «اوبه»ها و رمه‌هاي خود به ويژه در بهار و تابستان پراکنده مي‌شوند، زيبايي شگفت‌آوري را به فضاي روستايي آلوارس مي‌بخشند.

چطور برويم؟

اول به سرعین سفر كنید و از آنجا جاده‌ آسفالت 12 كیلومتری شما را به این روستای زیبا می‌رساند. آلوارس در 35 کيلومتري غرب شهر اردبيل واقع شده است. اين روستا از شمال به روستاي اوجور، از شرق به روستاي شايق، از جنوب غرب به روستاي شاه‌نشين و از جنوب شرق به روستاي ميمند محدود مي‌شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: گردشگری ، سفر ، روستا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار