محرم که فرا می رسد زنجان را صحنه های از عشق و ارادت به آستان دوست فرا می گیرد .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛با آمدن محرم حال و هوایی شهر رنگ و بوی حسینی می گیرد همه ارادتمندان آن حضرت به هر طریق می خواهند عشق و ارادت خود را به فرزند زهرا نشان دهند یکی با سیاه پوشیدن ، دیگری با کمک به هم نوع،کسانی هم با نذری دادن.

آری نذری در فرهنگ ما جای بسیار بالایی دارد و یکی از نماد بی چون و چرای ماه محرم نذری دادن است.

طبخ حلوای اوماج به عنوان نذری در زنجان رایج است و تهیه این حلوا زمان بر بوده و دقت و حوصله زیادی را می طلبد.

زنان و مردان زنجانی از نخستین روز های ماه محرم اقدامات اولیه طبخ حلوای اوماج را آغاز می کنند به طور معمول خرید آرد زعفران ایرانی، گلاب کاشان و تهیه روغن محلی اقدام می کنند و پخت حلوا نیز از هشتم محرم با تهیه اوماج شروع می شود و نها یتا با تلفیق سایر مواد حلوا آماده می شود .

تمام مراحل پخت این حلوا مملو از سلام و صلوات بر حسین و خاندان اوست .

حسن فتحی مسئول روابط عمومی هیئت چهارده معصوم (ع) صنعت چاپ می گوید: این هیئتی که بیش از دو دهه به همت حاج آقابابایی مسئول هیئت راه اندازی شده و به هیئت چهارده معصوم (ع) صنعت چاپ معروف است .

این حلوا در عصر عاشورا تفت می شود و روز عاشورا در بین عاشقان ابا عبدالله توزیع می شود.

حاج آقا فتح الله بابایی که جانباز 50 در صد دفاع مقدس است می گوید پس از آنکه با توسل به سید الشهدا بهبود یافت نخستین بار در دهه اول محرم تصمیم گرفتم زمینه پخت این حلوا را فراهم کنم تا هرساله در بین عزاداران توزیع شود.

او می گوید اکنون که بیش از دو دهه از پخت این حلوا می گذرد به کمک مردم مومن زنجان حجم این حلوا را به 8 تن رساند ه ایم که در نوع خود کم نظیر است.

آنچه که در پخت این حلوا شور معنوی و عاشورایی را بیشتر می کند ذکر صلوات و فریاد یا حسین می باشد.

اما کسانی که با این رسم نیکو آشنا هستند آرزو دارند حتی شده ذرهای از این حلوای متبرک را به همراه خانواده بچشند.

هر ساله سیل مشتاقانه زیادی به جمع تهیه کنند گان این حلوا می پیوندند تا از فیو ضات معنوی آن بهره ببرند.

حاج آقا بابایی همچنین اضافه کرد:امسال این حلوا زیر نظر 5 آشپز و کمک 300 نفر پخته می شود.



انتهای پیام/ش

 
برچسب ها: حلوا ، اوماج ، زنجان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.