آن سوی اظهارات دیپلماتیک و مودبانه درباره " پیوند ناگسستنی " میان آمریکا و اسرائیل حقایقی وجوددارد که به تدریج در حال بروز بوده و قابل مشاهده می شوند .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران ؛ رابرت بریدج ، نویسنده وروزنامه نگار روس در مقاله ای نوشت : آن سوی اظهارات دیپلماتیک و مودبانه درباره " پیوند ناگسستنی " میان آمریکا و اسرائیل حقایقی وجوددارد که به تدریج در حال بروز بوده و قابل مشاهده می شوند . یک مقاله برای ارائه اسناد و مدارک فراوانی که بلایای دیپلماتیکی که واشنگتن و تل آویو و روابط فی مابین آنها رامبتلا ساخته ، را نشان دهد بسیار اندک است . این بلایا بخصوص از زمانی که باراک اوباما به کاخ سفید راه پیدا کرده به شدت تشدید شده است . 

شاید بتوان یکی از به یادماندنی ترین این موانع در روابط میان آمریکا واسرائیل را در نشست "جی هشت" در نوامبر  2011 دانست جایی که باراک اوباما و نیوکلا سارکوزی ، رییس  جمهور سابق فرانسه تندترین اظهارات را درباره بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی عنوان کردند. 

به گفته اوباما ، سارکوزی در این نشست خطاب به وی گفته است : " من نمی توانم او راتحمل کنم .  نتانیاهو یک دروغگوی به تمام معناست . " باراک اوباما نیز در پاسخ گفته است :تو هر از گاهی وی را می بینی و با او سر و کارداری ، من ناچارم هر روز با او کار کنم . 

در مارس 2010 زمانی که جو بایدن برای اعلام عمومی روابط دوستانه میان تل آویو و واشنگتن به بیت المقدس سفر کرده بود بنیامین نتانیاهو از این فرصت برای مطرح نمودن تصمیم اسرائیل برای ساخت 1600 خانه جدید در سرزمین های اشغالی استفاده کرد . وی این مسئله را در بدترین زمان ممکن و هنگامی که هیئت فلسطینی به تازگی پذیرفته بود که بار دیگر به میز مذاکرات سازش با اسرائیل بازگردد ، مطرح و علنی نمود . 

بایدن در این خصوص به میزبان خود گفت : " اعلام این مطلب در این زمان که نزدیک به از سرگیری مذاکرات بود و  دقیقا هنگامی است که ما به اعتمادسازی نیازمند بودیم ، همه آنچه را که ما نیاز داشتیم تضعیف کرده و از بین برد . "

با این حال اسرائیل بدون توجه به پیامدهای بین المللی اقداماتش به ساخت و سازهای غیرقانونی در بلوک غرب و سایر مناطق سرزمین های اشغالی ادامه می دهد . تل آویو کمترین توجهی به تبعات این اقدام و تاثیر آن بر روابط دوجانبه میان اسرائیل و آمریکا نداشته است. 

اینجاست که می توانیم به راحتی دریابیم که چرا نشریات و مجلات سیاسی معتبر در آمریکا روابط میان واشنگتن و تل آویو را تیره و تار می دانند .در یکی از این نشریات آمده است : هیچ زمانی در تاریخ 30 سال گذشته روابط آمریکا و اسرائیل مانند اکنون نبوده که تل آویو به این شدت به آمریکا نیازمند بوده و در عین حال مواضع تند و متضاد با دیدگاه های آمریکایی خود را به عرصه عمل برساند . نتیجه این می شود که روابط تا این حد دچار تنش می گردد . 

در ادامه این مقاله این گونه آمده است : هفته گذشته جان کری ، وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی بحث برانگیز از ارتباط میان گسترش تروریسم از طریق داعش و مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین سخن به میان آورده است .

وی در سخنرانی که پنجشنبه هفته گذشته در جمعی از مسلمانان ساکن واشنگتن انجام داد ، گفت : آن گونه که من در منطقه رفت و آمد داشته و با مقامات و مردم صحبت کرده ام ، مشکل این است که هیچ رهبری وجود ندارد که مذاکرات صلح را رهبری نماید . این عدم رهبری موجب تشدید تروریسم داعشی در منطقه شده است . 

در مقابل " نفتالی بنت " وزیر امور اقتصادی رژیم صهیونیستی و رهبر حزب خانه یهود اسرائیل نیز تاکید کرد : به نظر می رسد حتی زمانی که یک مسلمان انگلیس درگیری با یک مسیحی انگلیسی پیدا می کند ، یهودیان متهم شده و مورد سرزنش قرار می گیرند . این که می گویند مناقشه میان اسرائیل و فلسطین به تقویت داعش دامن زده است تنها تشویقی برای "ترور جهانی " است . 

کاخ سفید نیز بلافاصله به اظهارات بنت پاسخ داد : هارف ، سخنگوی واشنگتن اظهار داشت : برداشت ها از اظهارات کری نادرست بوده است . این وزیر آنچه را که جان کری بیان کرده نخوانده است . 




انتهای پیام /
برچسب ها: آمریکا ، اسرائیل ، نیاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار